Makinenizi tam dolmadan çalıştırmayın. Bunun makinenize bir zararı yok elbette ancak tükettiğiniz elektriği, suyu, deterjanı düşünürsek doğaya zararı büyük. Makinenizi çok fazla doldurmayın. Fazla doldurulan bulaşık makinesindeki eşyalar iyi temizlenmeyebilir.
Uzmanlar aslında bulaşıkları makineye koymadan önce yıkamamanız gerektiğini söylüyor. Tabii ki makinenizin tıkanmaması ve zarar görmemesi için yemek kalıntılarını önceden çıkarmaya devam edin ama sudan geçirme çok ayrı ele alınması gereken bir mesele.
Bulaşık makinası kullanırken cihaza en çok zarar veren durum kapağın sürekli açılıp içerisine yeni bulaşıklar konulmasıdır. Kapağın açılan her sefer de cihazın içerisinin deki buhar dışarı çıkmaktadır ve hem enerji kaybı yaşanmakta olup hemde cihazın daha fazla çalışmasına neden olmaktadır.
Cevap : Makine bitince sıcak havanın dışarı çıkabilmesi için kapağının en az 10 dakika açık bırakılması gerekir.
"BULAŞIK MAKİNESİNİ BOŞ ÇALIŞTIRIRKEN İÇİNE NE KOYALIM?" bir kase içerisine de 1,5 su bardağı kadar Elma sirkesi koyup makinenizin içerisine devrilmeyecek şekilde düzgünce yerleştirin. ve makinenizi boş olarak normal bulaşık ayarında sıcak su ayarınız varsa sıcak suda çalıştırın.
İlgili 36 soru bulundu
1) Bulaşık makinenizi boş bir şekilde çalıştırın..
Makinenizi boş bir şekilde çalıştırmanız makinenin içindeki kötü kokunun gitmesini sağlar.
7. En kirli bulaşıklar için kirli tencere ve tavalardaki yanmış yemek kalıntılarını gidermek üzere ekstra güçlü, çok etkili bir bulaşık makinesi tableti olan Pril Gold'u öneririz. İki katını kullanmanız gerekmez; iki tablet kullanmak iki kat fazla temizlik sağlamaz.
UYARI ‒ Yaralanma tehlikesi! Cihaz kapısı açılıp kapatıldığında menteşeler hareket eder ve yaralanmalara neden olabilir.
Bulaşık makinesine tuz koymazsanız makineniz bu durumdan zarar görmez. Fakat makineye tuz eklediğinizde bulaşıklarınızın temizliği ve zarar görmemesi kapsamında verimli kullanım sürecini derhal hissedersiniz. Bu nedenle uzmanlar bulaşık makinesi tuzunun her durumda kullanılmasını tavsiye ederler.
Suda bulunan kireç miktarı bulaşıkların üstünde istenmeyen lekelere neden olur. Lekelerin ve tortu kalıntılarının oluşmasını önlemek ve parlak yıkama sonuçları elde etmek istiyorsanız yıkamalarınızda mutlaka bulaşık makinesi parlatıcısı kullanmalısınız.
Günde bir defa bulaşık makinesinin çalıştırılması gerekir. Hatta haftada 3 veya 4 kez çalıştırılması tavsiye edilmektedir. Kullanımında çok doldurulmaması da tavsiye edilir. Bu durum hem bulaşıkların iyi bir şekilde temizlenmemesine hem de bulaşık makinesinin zorlanmasına neden olacaktır.
Ön dekor kapağı takılı olmadığında, bulaşık makinesi kapağının açık konumda kalmaması normaldir. Menteşelerdeki yaylar tarafından tekrar kapatılacaktır. Bulaşık makinesi entegre ise ve ön dekor kapağı takılı değilse, kapağı test etmek mümkün olmayacaktır. Makale sizin için faydalı mıydı?
Ortalama bulaşık makinesi çalışma süresi 1 ile 4 saat arasındadır. Bir dolum için gereken temizleme süresi seçtiğiniz yıkama döngüsüne bağlı olarak daha uzun veya daha kısa olabilir.
Tahta kaşık, oklava, kesme tahtası gibi malzemeler suyu ve deterjanı emebildikleri için makinede yıkanması uygun değildir. Ayrıca tahta eşyaları makinede yıkamak kararmalarına ve bakterileri içine çekmelerine neden olabilir. Bulaşık makinesi, teflon yüzeylere zarar verdiği için bu ürünlerin makineye atılması önerilmez.
Bulaşık makinesindeki yüksek sıcaklık ve nem, bıçağın hem çeliğine hem de sapına zarar verebiliyor. Bulaşık makinesinde yıkanan bıçakların aşınma direnci azalıyor. Bu da zaman içinde keskinliklerini kaybetmelerine ve paslanmalarına neden oluyor.
Boruları tahrip eder, gideri tıkayabilir ve suyun tahliyesini engelleyebilir.
Tablet deterjanların içeresinde ; deterjan , tuz ve parlatıcı barınmaktadır. Eğer bulaşıklarınızda krozyon (Cam bulaşıkları üzerinde kireç lekesi oluşmasında) uğramasını engellemek için ilave olarak tuz kullanılması gerekmektedir.
Bulaşık makinesi tuzu, kireci önlediği için bulaşıklarınızın zarar görmesini ve makinenize kirecin verdiği zararı engelleyeceği için makinenizde her zaman tuz bulunması makineniz için faydalıdır. Makinenizde bulunan tuz, her yıkamada azar azar çözünerek makinenin yıkama suyuna katılır.
Tuz haznesi boş olduğunda ışık yanabilir. Üçü bir arada deterjan kullanıyorsanız tuz eklemenize gerek yoktur. Servis, ürün kurulumu için geldiğinde tuz kullanmanızı önermediyse, hazneye tuz eklemesi yapmanıza gerek yoktur. Tuz ışığının yanması da sorun olmayacaktır.
Programın iptal edilmesi
Programı çalışırken iptal etmek için Başla / Bekle / İptal tuşuna 3 saniye basın. Başla Bekle lambası yanıp sönmeye başlayınca bırakın. Makine içerisindeki su 45 saniye içinde tahliye edilecektir. Bitti lambası yandığında program iptal edilmiş olacaktır.
Bulaşık makinesinin ekranında kapak açma simgesi görüyorsanız, makinenizde otomatik kapak açma özelliği bulunuyordur. Yıkama sonrasında bulaşıkların kuruması için kapak otomatik olarak açılır. Bu normal bir durumdur.
Bulaşık makinesi kaç programlı olmalı?” gibi sorular sıkça soruluyor. Bulaşık makinesi program sayısı size bulaşıklarınızın kirliliği doğrultusunda farklı yıkama ve durulama sıcaklıkları ya da farklı program süreleri sunuyor. Bu da istediğiniz sonuca, istediğiniz zamanda ulaşmanıza yardımcı oluyor.
Bulaşık makinesi deterjanı yerine sirke ve limon tuzu karışımı Sirke ve limon tuzu karışımı bulaşıklarınızı temizlemeye ve parlatmaya yetiyor. Bulaşıklarınızı sağlıklı bir şekilde yıkayabilmek ve iyi bir şekilde temizlemek istiyorsanız sirke ve limon tuzu karışımını kullanabilirsiniz.
Geceden klozetin içerisine bir adet bulaşık makinesi tableti atarsanız, sabaha kadar şifonun içerisinde kalmasını sağlayın. Sabah fırçayla ovarak şifonu çekin klozetin tertemiz olduğu ve daha geç pislendiğini göreceksiniz. Yaklaşık 2 dakika gibi kısa bir sürede banyoda ve tuvalette işleriniz bitecek.
- Bulaşık makinesinin gider borusunu sık sık temizleyin. Siz ne kadar bulaşıkları temizleyip koysanız da gider borusu tıkanır. - Bulaşık makinesini derinlemesine temizlemek için makinenin üst rafına içi beyaz sirke dolu bir kap koyarak çalıştırın. Bu işlem makinenizi tertemiz yapacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri