Bulaşık makinesi nasıl temizlenir Bulaşık makinesi temizleyicisini her 6 hafta ila 3 ayda bir kullanarak bulaşık makinenizi temiz tutabilirsiniz.
Bulaşık makinesi temizlenmesi ayda en az 1 kez yapılmalıdır. Eğer makineyi yoğun olarak kullanıyorsanız daha sık temizlik yapabilirsiniz. Bulaşık makinesi temizliği; makinenin rafları, iç kısmı, pompası ve deterjan gözü temizlenerek yapılır. Bu kısımların temizlenmesi makinenin performansını artacaktır.
Gözünüzün görmediği ama bulaşık makinesi parçalarının içini sararak performansı düşüren yağ kir ve kireç tabakalarını ortadan kaldırır. Üstelik kötü koku sorununa da bu şekilde son verir. 3 ayda bir kullanılması gereken ürünü çok basit bir şekilde makineye yerleştirebilirsiniz.
Boş bir bulaşık makinesinin içine yarım bardak kabartma tozu döküp ardından normal programda çalıştırmalısınız. Bu yöntem; bulaşık makinesindeki kötü kokuları yok etmek için oldukça etkilidir. Bulaşık makinesinin içini temizlemek için sirke de kullanabilirsiniz. Sirkeyi sıcak suyla karıştırıp cihazı çalıştırmalısınız.
Bulaşık makinesi sadece suyla çalıştığında bulaşıklarda yer alan lekeleri çıkarmıyor. Bulaşıkların daha iyi temizlenmesi için temizleyicilerin doğru şekilde kullanılması gerekir. Yanlış kullanım yapılması makinelerin doğru ve etkili olarak çalışmasını engelleyecektir.
İlgili 34 soru bulundu
Bir kasenin içine beyaz sirke koyarak bu sirkeli kaseyi bulaşık makinenin içine düz bir şekilde yerleştir. Daha sonra makineyi en sıcak suda ve kısa bir ayarda çalıştırarak beyaz sirkenin kalmış olan yağ lekelerini, küfleri ve kötü kokuları temizlemesini bekleyebilirsin.
Arap Sabunu
Bulaşık makinesinden rahatsız edici kokuları gidermenin en etkili yollarından biri Arap sabunudur. Arap sabununu ıslak bir beze dökün. Makinenin raflarını bu bezle silin. Aynı şekilde makinenin iç yüzeylerini de Arap sabunu ile iyice silin.
Temizlik için en uygun olan çeşidi ise beyaz sirke, yani diğer adı “sirke ruhu” olan saf içerik. Çoğunlukla evcil hayvan sahipleri ve çocuklu aileler, tamamen doğal olduğu ve sağlığı tehdit etmediği için sirke ile temizliği tercih ediyor.
Bir kap içinde 2 kaşık limon tuzu ve 2 bardak beyaz sirkeyi karıştırın. Limon tuzu eridiğinde bu karışımı bulaşık makinesinin içine dökün. Daha sonra sıcak ayarda bir program seçin ve makineyi çalıştırın. Bu şekilde evde bulunan malzemeleri kullanarak giderde oluşan kireçleri yok etmiş olursunuz.
Limon tuzu ve sirke gibi ürünlerden makinenizin iç temizliğinde yararlanmanız önerilmemektedir. Bulaşık makinenizden en iyi performansı alabilmek ve bulaşıklarınızın etkin şekilde temizlenebilmesi için Finish ürünlerinden yararlanabilirsiniz.
Makinenizde biriken kir ve bakteriler kötü kokuya sebep olabilir. Bakterilerin %99.9*'unu öldürmek, kirlerden derinlemesine kurtulmak ve makinenizdeki kireci çözerek daha iyi çalışmasını sağlamak için Lysol Antibakteriyel Çamaşır Makinesi Temizleyicisini her 2 ayda bir boş makinede kullanınız.
Çamaşır suyu : 3-6 ay arası.Bulaşık deterjanı (toz ve sıvı) : 1 yıl.Çamaşır deterjanı (toz ve sıvı) : Açılmadan 9 ay-1 yıl. Açıldıktan sonra 6 ay.Tekrar doldurulabilir yangın söndürücü : 6 yıl.Tekrar doldurulamayan yangın söndürücü : 12 yıl.
Porçöz Bulaşık Makinesi Temizleyici bulaşık makinenizde ve parçaları üzerinde zamanla biriken yemek artıkları, yağ ve kireç kalıntılarını temizlemek üzere geliştirilmiştir. Özel formülü sayesinde bulaşık makinenizi ve içindeki parçaları temizler, tıkanıkları açar, kötü kokuları giderir ve hijyen sağlar.
Eğer cihazda parlatıcı yerine sirke kullanımında ise; Sirkenin buhar olma özelliği omadığından bulaşıkların üzerinde kalarak bulaşıkların kurumamasını sağlamaktadır.Sirke kullanımında diğer bir ayırt edici özellik ise sirkenin sıcaklıkla birlikte bulaşık makinesi içerisinde koku oluşmasına neden olmasıdır.
Bulaşık makinenizin programı sona erdikten sonra, fazla buharın dışarıya çıkması için bulaşık makinesinin kapağını bir süre açık bırakın. Daha modern makineler bunu iç fanları sayesinde kendiliğinden yapar. Bardaklarınızı makineden çıkarmadan önce bulaşık makinesinde soğumalarını bekleyin.
Bulaşık makinesine tuz koymazsanız makineniz bu durumdan zarar görmez. Fakat makineye tuz eklediğinizde bulaşıklarınızın temizliği ve zarar görmemesi kapsamında verimli kullanım sürecini derhal hissedersiniz. Bu nedenle uzmanlar bulaşık makinesi tuzunun her durumda kullanılmasını tavsiye ederler.
Bir paket karbonatı makinenin tabanına dağıtın ve ardından sıcak ayarda bir defa daha çalıştırın. Sirke ile yıkanmış makineyi karbonatla da yıkayarak temizleme işlemini başarıyla bitirmiş olursunuz. İkinci yöntem ise Arap sabunudur. Arap sabununu ıslak bir beze dökmekle işe başlayın.
Karbonat ve sirkeyi karıştırdıktan sonra makinenin iç kısmına boşaltın. Dilerseniz deterjan bölümüne de ekleyebilirsiniz. Daha sonra sıcak ve kısa bir programda makineyi çalıştırmaya başlayın. Çok uzun programlar çamaşır makinesini yorabilir. 1 saatlik sıcak yıkama yeterli olacaktır.
Bulaşık makinesi deterjanı yerine sirke ve limon tuzu karışımı Sirke ve limon tuzu karışımı bulaşıklarınızı temizlemeye ve parlatmaya yetiyor. Bulaşıklarınızı sağlıklı bir şekilde yıkayabilmek ve iyi bir şekilde temizlemek istiyorsanız sirke ve limon tuzu karışımını kullanabilirsiniz.
Dermatolojik olarak test edilmiş Miss Arap Sabunu, bulaşıklarımızı elde yıkarken cildimize zarar vermez. Vegan bir ev temizleyicisi olan Miss Arap Sabunu ile bulaşıklarınızı yıkayarak hem aile sağlığını gözetmeniz hem de doğaya zararlı atık su bırakmayarak korumanız mümkün.
Çünkü limonun asidik yapısı onu pH 2 değerine sahip doğal ve etkili bir temizlik maddesine dönüştürüyor. Böylelikle antibakteriyal bir özellik taşıyan limon sadece mikropları öldürmekle kalmıyor, ayrıca bulaşık makinesinin çeşitli bölgelerine saklanmış bakterileri de dezenfekte ediyor.
Bulaşık makinesi tableti genellikle sadece tabak, çatal ve tencerelerin temizlenmesi için kullanılıyor. Tablet kapsüllerin içerisinde yüzeyleri tertemiz eden kimyasallar ve aktif maddeler bulunuyor. Bu nedenle yalnızca bulaşık makinesi temizliğinde kullanmak yazık olur!
Makinenizin tuz haznesine tuz eklediyseniz ve makine içerisine taştıysa temizleyin. Kısa bir yıkama programı seçtiğinizde ya da makinenin kapağını hemen açtığınızda su ve kireç lekeleri kalabilir. Ayrıca parlatıcınız bitmiş ya da parlatıcı ayarı düşük kalmış olabilir.
Bulaşık deterjanı ve sirke! Bir püskürtücü şişenin içine 1 ölçek bulaşık deterjanı ve 4 ölçek sirke ekleyip, çalkalayın. Oluşan karışımı duşakabinin yüzeyine sıkın ve bir kaç saat bekleyin. Bir kaç saat sonra hala karışıma ihtiyaç duyan bir görüntü varsa işlemi tekrarlayıp, yine bekleyin ve ardından durulayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri