4) Bulaşık Makinesi Tableti Bulaşık makinesi tabletiyle çamaşır makinesi temizleme de mümkün! Son zamanlarda çamaşır makinesi temizliği bulaşık tableti ile de yapılmaktadır.
Çamaşırları temizlemek için kullanılan çamaşır makineleri düzenli temizlenmezse çamaşırları da güzel yıkamayabilir veya kötü kokuya neden olabilir. Bu nokta imdadınıza bulaşık makinesi tableti yetişiyor.
Bulaşık makinesinin tableti son zamanların en gözde temizlik ürünleri arasında. Kireç çözücü, temizleyici ve parlatıcı gibi özellikleri bulunan tabletler, çamaşır makinesini güzelce temizler. Bu işlem için tableti çamaşır makinesinin kazan bölümüne yerleştirin ve yüksek ısıda çalıştırın.
Bulaşık makinesi tableti genellikle sadece tabak, çatal ve tencerelerin temizlenmesi için kullanılıyor. Tablet kapsüllerin içerisinde yüzeyleri tertemiz eden kimyasallar ve aktif maddeler bulunuyor. Bu nedenle yalnızca bulaşık makinesi temizliğinde kullanmak yazık olur!
Ön yüzeyinde bulunan deterjan çekmecesini açın. II no'lu deterjan gözüne 1 çay bardağı toz kireç önleyici ya da servisten temin ettiğiniz temizleme deterjanını koyun. Ardından kazan temizleme programını seçin ve programı başlatın. Program bittikten sonra kazan içerisini temiz ve kuru bir bezle silin.
İlgili 44 soru bulundu
Tıkanıklık ve kireç temizliğinde sıklıkla kullanılan karbonat ve sirke karışımı iyi bir seçenek olabilir. Yarım su bardağı karbonat ve yarım litre beyaz sirkeyi karıştırarak çamaşır makinesi kazan temizleme tozu niyetine makinenizin deterjan haznesine ekleyebilir ve makinenizi çalıştırabilirsiniz.
Çamaşır makinesinde de kullanmayın
Bulaşık deterjanı sert yapılı ve dayanıklı tekstil ürünlerinin temizliğinde yaygın olarak kullanılıyor. Ayakkabılar, kotlar ya da kalın ketenlerin üzerindeki lekeleri kolaylıkla çıkarsa da ipek ve deri gibi hassas kumaşlardan uzak tutmakta yarar var.
Beyaz kıyafetlerden bir türlü geçmeyen ter ve kir kalıntılarının sebep olduğu sarı lekeleri ortadan kaldırmak için bulaşık makinesi tabletlerini kullanabilirsiniz.
Koltuk temizliği yaparken bulaşık tabletini gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Sprey şişesine yarım çay bardağı sirke ve bir su bardağı su koyun. Karışımı çamaşır makinesi tamburunun içerisine sıkın. Yarım saat bekledikten sonra nemli bir bezle makinenin içerisini silin.
Bunun için öncelikle boş bir çalıştırma programı seçerek sıcak su kullanmanız gerekir. Ardından 1-2 bardak beyaz sirke veya limon suyu ekleyerek çamaşır makinesi içinde biriken kireç, deterjan kalıntılarının ve kötü kokuların giderilmesini sağlayabilirsiniz.
Jel ve tablet deterjan kullanımı
Jel deterjan akışkan kıvamında değilse veya kapsüllü sıvı tablet şeklindeyse yıkama öncesinde doğrudan kazanın içine koyun. Tablet deterjanları ana yıkama gözüne (“2” no'lu göz) veya yıkama öncesinde doğrudan kazanın içine koyun.
Limon tuzu ile çamaşır makinenizi temizlemek için bir bardak beyaz sirke içerisine iki yemek kaşığı limon tuzu eklemelisiniz. Karışım içinde limon tuzunu karıştırarak çözdürün. Sonrasında ise bu karışımı makinenizin deterjan gözünden dökerek çamaşır makinenizin birçok bölgesindeki kireç oluşumunu temizleyebilirsiniz.
Çamaşır makinesi temizleyici kullanımı adımları ise oldukça kolay. Tek kullanımlık temizleyicinin tamamını deterjan gözüne ekledikten sonra makinenizi dilediğiniz programda ve sıcaklıkta boş şekilde çalıştırmanız yeterli. Çamaşır makinesi temizleyiciye ek olarak herhangi bir ürün eklemeyiniz.
Çamaşır temizliğinde kullanabileceğiniz maddeler; çamaşır sodası, sabun, boraks, karbonat, sirke, esansiyel yağ, tuz ve sudur. Bu hammaddeler ile dilerseniz elde, dilerseniz makinede kullanabileceğiniz toz, likit, jel, tablet çamaşır yıkama deterjanları hazırlayabilirsiniz.
Benzer şekilde “Bulaşık makinesine çamaşır suyu koyulur mu?” diye de merak ediyor olabilirsiniz. Cevap yine aynı: Çamaşır makineleri için üretilen ürünleri de asla bulaşık makinenizde kullanmamalısınız.
Giysileriniz pamukluysa 40, narinse 30 derecede yıkanabilir. Yoğun lekeliyse ve sıcak yıkamaya uygunsa 90 dereceye kadar program kullanabilirsiniz. Beyazlar lekeleri daha çok göstereceğinden, kumaşlar uygunsa 60 derecede yıkama önerilir. İç çamaşırı gibi kıyafetleri yüksek ısıda dezenfekte edebilirsiniz.
arabanızın radyatörünü temizlemek istiyosanız. su haznesine. bi bulaşık tableti atmanız yeterli olacaktır.
Yumuşatıcı, kıyafetlerinizin kumaşını yumuşatır. Bunun avantajı, yumuşatıcının ayrıca kıyafetlerinizdeki statik elektriği azaltmasıdır! Bu yüzden çamaşırlarınıza yumuşatıcı ekleyin veya kıyafetlerinize biraz püskürtün, bu şekilde elektriklenme çok daha azalacaktır.
Bir büyük bardağın içerisine karbonat dökün. Üzerine bardağı doldurana kadar beyaz sirke ekleyin. Karbonat ve sirkeyi karıştırdıktan sonra, karışımı makinenin iç kısmına veya deterjan bölümüne boşaltın. Sıcak ve kısa programda makineyi çalıştırın.
Çamaşır makinesinin lastiğinde kalmış su da kötü koku ve bakterinin nedenidir. Mikrofiber bir bez yardımıyla bu alanı kurulayın. Her ne kadar yeni teknoloji ürünü makineler deterjan gözlerini temizliyorlarsa da ayda bir kez deterjan haznesini çıkarıp sıcak su ve eski bir diş fırçası ile iyice temizleyin.
Kireç ve kir kalıntıları makinenizin performansını etkiler.
Rezistans ve tambur üzerine oturan kireç, makinenin verimli çalışmasını engeller. Her yıkamada, kir ve artıklar makinede birikir ve yıkama suyuna karışır. Böyle bir ortam temiz çamaşırlar elde etmenizi engeller.
Makinenizi boş olacak şekilde, 30 derecede, ön yıkamasız bir programda çalıştırın.Bu işlemi 3 ayda 1 tekrarlayarak, Omo Çamaşır Makinesi Temizleyicisi ile makinenizde derinlemesine hijyen sağlayın!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri