Kimyasal Deterjan Kullanmayın Tuz ruhu, bulaşık deterjanı ve diğer kimyasal ürünler parke levhalarına çok zarar veriyor.
Parke temizliğinde deterjan kullanırken kesinlikle fayans temizleyici, çamaşır suyu, bulaşık deterjanı gibi kimyasal deterjanlar kullanmamalısınız. Sadece ahşap ve parke yüzeyler için uygun olan temizlik deterjanlarını veya saf suyu, beyaz sabun katılmış suları tercih etmelisiniz.
Sıkça kullanılan yöntemlerden bir tanesinin arap sabunu ya da sirke ile gerçekleştirilmekte olduğu bilinmektedir. Kova içerisinde yer alan suya sirke ya da arap sabunu konulması ile birlikte parkelerin bir bez yardımı ile silinmesi gerekmektedir.
Ahşap Parke Temizliği ve Parlatılması
Piyasada parke temizleyici olarak satıla ürünler yerine arap sabunu veya sirke de kullanarak, bez ile parke yüzeylerini temizlemeniz mümkün. Parke siliminde mikrofiber bez tercih etmeniz yararlı olacaktır.
1 litre suyun içine birkaç damla zeytinyağı ve 1 adet limonun suyu eklenmelidir. Temizlik maddesini hazırlamak için karıştırılması çok önemlidir. Yerlerin bu karışım ile hafta bir defa silinmesi sağlıklı parke temizliği için yeterlidir. Ayrıca uygulamadan sonra parkelerin parladığı hemen görebilirsiniz.
İlgili 36 soru bulundu
Temiz bir mikrofiber bezle, derz aralarını silin. Geniş fayans zeminleri ise uygun temiz bir paspas ile tek seferde silin. Klorobor, hızlı kuruma özelliği sayesinde kısa sürede fayanslarında hiçbir iz bırakmadan temizlemeyi sağlar.
Genel ev temizliğinde püf noktalar merak edilir ve zaman zaman sıra dışı yöntemler dahi denenir. Ceviz ya da patatesle parkeleri parlatmaya çalışmak, bulaşık deterjanı ya da şampuan kullanmak gibi ahşap zeminlere zarar verebilecek kimyasallar denemek yer temizliğinde istenen sonuçları vermez.
Mümkünse sıradan bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Eğer yerlerinizi doğal bir temizleyici ile temizlemek istiyorsanız 1 yemek kaşığı arap sabunu, 1 bardak karbonatı ve limon suyunu sıcak suda karıştırabilirsiniz ya da temizleme suyuna bir bardak elma sirkesi ve birkaç güzel kokulu bir yağ dökebilirsiniz.
Sileceğiniz bezin ıslak değil nemli olmasına dikkat etmeli ve iyice sıkmalısınız.Parke temizliğinde deterjan kullanırken kesinlikle fayans temizleyici, çamaşır suyu, bulaşık detarjanı gibi kimyasallar kullanmamalısınız.
Mat laminat parkeyi parlatmak için parke cilası kullanabilirsiniz. Su bazlı ve aynı zamanda zımpara gerektirmeyen cila çeşitleri önerilir. Ayrıca parkeyi temizlerken yapısı yumuşak olan ürünler kullanmanız tavsiye edilir.
Parke nasıl temizlenir sorusunun ilk adımı ise zemini süpürdükten sonra temiz ve sabunlu su kullanmaktır. Bu aşamada amonyak içeren sert temizleyicilerin ve çözücülerin boyaya zarar verebileceğini unutmamanız önemlidir. Temizlik için her zaman sıkılmış bir bez kullanmak da parkenin ömrünü uzatır.
Fayans, laminat parke, ahşap temizliğinde…
Beyaz sirke tüm bu yüzeylerde gönül rahatlığıyla kullanılabilir.
Ya ahşap temizleyici ya da yüzey temizleyici olur. Ya da sabun. Aslında en güzeli beyaz sabun.
Ev temizliğinde kullanılan malzemeler süpürge, faraş ve fırçadır. Toz almak içinse sünger yerine ıslak mendil ve kağıt havlu kullanılabilir. Yağ sökücüler ve çamaşır suyu dışında, elma sirkesi ve karbonat da fayansları ve yerleri silerken kullanılabilir.
Bulaşık Deterjanı ile Cam Silme
“Cam silme suyuna ne eklenir?” sorusunun yanıtlarından biri olan bulaşık deterjanı, kolay cam silme uygulamalarından birini gerçekleştirmenizi sağlıyor. Kiri hızlı bir şekilde camlarınızı arındıracak bu karışımı hazırlamak ise oldukça kolay.
Yumuşak Yüzey Temizleyiciler Tercih Edin
Çok sık yapılan hatalardan birisi de sert malzemeler ile parke temizliği yapılmasıdır. Bu hatalı bir yöntem. Çünkü hassas yüzeye sahip laminat parkeler çok kolay çizilebilen bir yapıya sahip. En ideal malzeme vileda ya da yumuşak pamuklu bir bezdir.
Yağdan sararan parkeleri temizleme vakti!
Hiç üzülmeyin, bunun da bir çözümü var. Bir miktar beyaz sirkeyi su ile inceltin. Parkelerin sararan yerlerini güzelce silin. Parkeleriniz parlamaya hazır!
Ayrıca, onun kıvamlı özel formülü, başta parke temizleme ve laminant parke temizliği olmak üzere, ahşap, mermer ve seramik gibi hassas zeminlerinizi temizleme işlemlerinize güven katacak.
Temizlik paketi içerisindeki ürünleri banyo, tuvalet, lavabo, yerler, çamaşırlar ve bulaşıklarda kullanılabilir.
YER TEMİZLİĞİ
Yüzeyleri temizlemek için hazırladığınız suya da yumuşatıcı karıştırdığınızda harika bir sonuç alacaksınız.
Ev temizliğini her zaman haftada birkaç kez gerçekleştirmelisiniz. Temizliğin çok daha önemli olduğu dönemlerde ise aralığı biraz daha kısa tutup en azından yerleri süpürme ve silme işlemlerini her gün ya da iki günde bir yapabilirsiniz. Tozları evinizden uzakta tutmak için mikrofiber bezlerden yardım alabilirsiniz.
Karbonat parkeler içinde son derece önemlidir. Daha temiz parkeler için karbonat kullanarak temizlemesini yapabilirsiniz. Bir kova sıcak su ve yarım bardak karbonat ile temizleme işlemlerini yapabilirsiniz. Silme işlemi ile parkelerin parladığını hatta var olan çiziklerin bile ciddi oranda kalmadığını göreceksiniz.
Derzli parke modelleri temizlenirken derzsiz parkelerden pek bir farkı olmadan doğrudan temizlik sağlanabilir. Parke veya yüzey temizleyicilerinin leke bırakmamasına özen göstererek tercih ettiğiniz bir parke temizleyici ile vileda yardımıyla derzli parkeler temizlenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri