Bulaşık makinesi ise çamaşır suyu kullanımına uygun bir deterjan değildir. Çamaşır suyu güçlü formülasyonuyla makinenin iç aksamına zarar verebilir. Ayrıca bulaşık makinesi az su ile temizlik vadettiği çamaşır suyu kullanıldığında bulaşıklarınızın üzerinde kalıntı kalmasına ve sizi hasta etmesine sebep olacaktır.
Bulaşık makinesinde UltraHijyen fonksiyonu başlatılmadan ne kadar süre önce çamaşır suyu konulmalıdır? Bulaşık makinesinde UltraHijyen fonksiyonu başlatılmadan hemen önce Min-Max çizgisi arasında olacak şekilde çamaşır suyu, UltraHijyen aparatına doldurulmalı ve çamaşır suyu miktarı 30 ml'den fazla olmamalıdır.
Çamaşır suyuyla yıkamayın! Makinenin deterjan gözüne ya da makinenin içine çamaşır suyu koymayın!
Yapılan araştırmalar neticesinde bulaşıklarda çamaşır suyu kullanmanın sağlık açısından uygun olmadığı sonucuna ulaşılmıştır. Bulaşıklarınızı daha etkin yıkamak adına bulaşık makinenizin deterjan bölümüne karbonat ve limon ilave edebilirsiniz.
Normal bulaşıklar için az miktarda Pril power gel kullanabilirsiniz; her 5 litre su için sadece 3 ml deterjana ihtiyacınız vardır. Zor bulaşıklar için ise her 1 litre su için 5 ml (1,5 yemek kaşığı) deterjan kullanın.
İlgili 44 soru bulundu
Bulaşık deterjanlarının molekülleri lekelerin, kir tabakasının ve yağın bulaşıklardan uzaklaştırarak giderin derinliklerine gitmesini sağlar. Bulaşık deterjanını suyla duruladıktan sonra bulaşıklar temizlenmiş ve tekrar kullanıma hazır hale gelmiş olur.
Bulaşık makinesi deterjanı yerine sirke ve limon tuzu karışımı Sirke ve limon tuzu karışımı bulaşıklarınızı temizlemeye ve parlatmaya yetiyor. Bulaşıklarınızı sağlıklı bir şekilde yıkayabilmek ve iyi bir şekilde temizlemek istiyorsanız sirke ve limon tuzu karışımını kullanabilirsiniz.
Öyle ki uzmanlar bulaşık makinelerinizde el yapımı deterjanlar, elde yıkama için üretilmiş deterjanlar, tuz ruhu ve çamaşır suyu kullanılmaması konusunda kesin uyarılarda bulunmakta. Aksi takdirde makinenizden beklenilen sonuçları alamayacağınızı ve makine ömrünü kısaltacağınızı belirtmekteler.
Bulaşık makinesini daha iyi temizlemek için makineyi tamamen boşaltın ve sonra ACE Klasik çamaşır suyunu bulaşık makinenizin iç zeminine doğrudan dökün. Makinenizin kapağını kapatın.
Hepimizin bildiği gibi çamaşır suları oldukça geniş bir alanda kullanılır. Mutfaktan banyoya, genel temizlikten kıyafetlere kadar her alanda bu üründen yararlanıyoruz. Mutfaklarda yüzey temizliğinde mikroplardan kurtulmak için kurtarıcımız olur. Özellikle sık tutulan yerlerde mikropların yayılmasını önler.
Sadece beyaz yüzeylerde, metallerde çamaşır suyunun dezenfekte etkisinden yararlanabilirsiniz. Koltuk, halı gibi yüzeylerde çamaşır suyu kullanılmaz. Çamaşır suyu banyo, mutfak ve tuvalet gibi alanlarda hijyen sağlamak için kullanılır. Zeminleri silmek için çamaşır suyunu suyla karıştırmalısınız.
Çamaşır suyu, giysileri temizlemek, kir ve lekeleri çıkarmak, sararan ya da inatçı lekeleri olan beyaz giysileri ağartmak, renkli giysilerin rengini ve parlaklığını korumak için kullanılan kimyasal bir temizleyicidir.
Öyle ki çamaşır suları ile yapılan temizlik evdeki mikropları yok etmekte en ideal seçimdir. Çamaşır suları içerisindeki sodyum hipoklorit sayesinde zeminlere doğrudan etki ederler. Kullanıldıkları ortamlarda sağladıkları hijyenin yanı sıra fayanslar da üstün beyazlıklar da elde edilir.
Bulaşık makinesi tuzu, kireci önlediği için bulaşıklarınızın zarar görmesini ve makinenize kirecin verdiği zararı engelleyeceği için makinenizde her zaman tuz bulunması makineniz için faydalıdır. Makinenizde bulunan tuz, her yıkamada azar azar çözünerek makinenin yıkama suyuna katılır.
Çamaşır suyu kullanımı
Çamaşır suyunu, ön yıkamalı bir program seçerek kullanabilirsiniz. Ön yıkama programında, makine su aldığı sırada deterjan çekmecesinin I no'lu ön yıkama gözüne deterjan koymadan sadece yarım (1/2) çay bardağı çamaşır suyu ekleyin.
Bulaşık makinesi sıvı deterjan çeşitleri de geliştirilen formüller içerisinde yer alır. Sıvı formda geliştirilen bu ürünler bulaşıkların kısa süre içerisinde kir ve yağ lekelerinden arındırılmasına imkan tanır. Sıvı deterjan çeşitleri hacim bakımından birbirinden farklılık gösterir.
Alternatif Yıkama seçeneği ile hem alt ve üst sepetinizin her yerini kullanabilir, böylelikle su ve enerjiden tasarruf sağlayabilirsiniz. Yıkama süresince program aşamaları pano üzerinde yer alan program takip lambalarından izlenebilir. Seçtiğiniz yıkama programı bittiğinde pano üzerindeki Bitti lambası yanar.
Islak ve nemli yüzeylerin mikrop ve bakterilerin üremesi için en uygun ortamlar olduğundan bahsetmiştik. Bulaşık makinesi de çoğunlukla nemli kaldığından belli aralıklarla makinenizin içini Asperox Çok Amaçlı Temizleyici sıvısı ile temizleyerek kir ve lekelerden arınabilirsiniz.
Çamaşır suyu ve ağartıcı kullanımı
Çamaşır suyunu, ön yıkamalı bir program seçerek ön yıkamanın başlangıcında ekleyin. Ön yıkama gözüne deterjan koymayın.
Bulaşık makinesi ise çamaşır suyu kullanımına uygun bir deterjan değildir. Çamaşır suyu güçlü formülasyonuyla makinenin iç aksamına zarar verebilir. Ayrıca bulaşık makinesi az su ile temizlik vadettiği çamaşır suyu kullanıldığında bulaşıklarınızın üzerinde kalıntı kalmasına ve sizi hasta etmesine sebep olacaktır.
Bu nedenle bulaşık makinesi parlatıcısı yerine elma sirkesi kullanabilirsiniz. Sirke ve limon tuzu karışımı bulaşıklarınızı temizlemeye ve parlatmaya yetiyor. Bulaşıklarınızı sağlıklı bir şekilde yıkayabilmek ve iyi bir şekilde temizlemek istiyorsanız sirke ve limon tuzu karışımını kullanabilirsiniz.
Parlatıcı kullanılmadığında ise su damlacıkları cam ve diğer materyallerden elde edilen ürünlerin üzerinde kalıyor. Sonrasında yüksek ısıda kurutma fonksiyonu devreye girince o damlacıklar bulaşıkların üzerine işliyor diyebiliriz.
Aslında ilk Fairy 28 Aralık 1898 tarihinde satışa çıkarılmıştır. Sadece İngiltere'de üretiliyordu. Sonraki senelerde Avrupa'nın diğer ülkelerinde de satılmaya başlandı. Markanın ismi İngilizce'den "Peri" anlamını veriyor. 13 Nisan 1900 tarihinde Fairy sabunları sunuldu.
Sabun, bulaşık makinesinde oldukça iyi etki gösteriyor. Sabunu bir şişede suyla karıştırın ve bulaşık makinenizin deterjan haznesine doldurun, hepsi bu! Eğer siz de deterjanların çamaşırlarınızı yıpratmasından şikayetçiyseniz çok daha doğa ve çamaşır dostu olan sabunu denemelisiniz.
Finish markası 1953 yılında ABD şirketi Economics Laboratory tarafından yaratıldı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri