Bulgurlar genellikle üretim aşamalarında yıkanıp kurutularak paketleniyorlar. Bu yüzden aslında tariflerde kullanmadan önce yıkamanıza pek de ihtiyaç yok. Özellikle ince bulgurlar suyla bir süre temas ettikleri durumlarda çabuk bir şekilde şiştikleri için yıkamanıza hiç ihtiyaç duymayan bir malzeme.
Durum buğdayından üretilir. Hiçbir katkı maddesi içermez, üretiminde sadece buğday ve su kullanır. 2- Bulgur yıkanmaz! Üretim aşamasında yıkanıp kaynatıldığı için ambalajlı bulgurun pişirilmeden önce yıkanmasına gerek yoktur.
ISLATMAYINIZ VEYA YIKAMAYINIZ. 1 BARDAK BULGURA 2 BARDAK KAYNAR SU İLAVE EDEREK PİŞİRİNİZ.
Mutlaka kaynar olan sıcak suyu içerisine ekleyin ve 2 defa karıştırın. İçerisine tuzu, şekeri ve karabiberi ekleyerek, kapağını kapatın. 3-4 dakika harlı ateşte piştikten sonra 7-8 dakika kadar da kısık ateşte pişirin. Arada kapağını açarak su oranına bakın.
Bulgur 1 defa sudan geçirilir. (benimki köy bulguru olduğu için unlu, bu yüzden) Soğan yemeklik doğranır.
İlgili 30 soru bulundu
Aynı zamanda bulgur yedikten sonra alınabilecek her türlü C vitamini (limon, portakal, turunçgiller...) bulgurun gaz yapma ihtimalini sıfıra düşürür.
Bulgur pilavında çok sayıda lif ve mineral bulunur. Lif sebebiyle de bağırsaklar hızlı çalışır. Midede uzun süreli de tokluk hissi verir. Dengeli ve düzenli bir şekilde, abartıya kaçmadan tüketirseniz, kilo almazsınız.
Şehriyeler kızardıktan sonra yıkadığımız bulguru şehriyenin üzerine ekleyelim. Ardından daha sonra bulguru biraz yağ ile kavuralım. Biraz kavurduktan sonra üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 çay kaşığı şekeri ekleyelim. Ardından bulgurlar batana kadar su ekleyelim.
Hazırlamak istediğiniz 1 su bardağı bulgur için tencereye 1,5 bardak su ilave etmeniz gerekir. Su ilavesinden sonra tencere bir kez karıştırılır ve pilavın tuzu eklenir.
Yağı tencere döküyoruz içine şehriyeleri atıp renklendiriyoruz . Ardından bulguru da içine atıp biraz bulgur pilavını kavuruyoruz her konulan bulgur bardağı için 1. 5 su bardağı ılık su koyuyoruz biraz karıştırıp tuzu ekliyoruz.
İlk olarak bulgur ılık suda 5 dk kadar bekletilir. Bunun nedeni bulgurun daha güzel açılmasını ve daha iri olmasını sağlıyor. Soğan, sarımsak, kabak, patlıcan, domates küçük küçük doğranır. Teflon tencereye yağ koyulur, önce soğan ve sarımsak pembeleşinceye kadar sotelenir.
Bekletilirse lezzeti olmaz. Bulguru veya pirinçi tereyağında hafif kavur daha sonra su ekle bak gör lezzeti.
HAKKIMIZDA. Türkiye'de bulguru tekrar sofralara kazandırmayı ve Dünya'da bulguru mutfaklara sokmayı hedefleyen tek firma olan Duru Bulgur Gıda San. ve Tic. A.Ş. merkezi Karaman'da olan Türkiye'nin lider gıda firmalarındandır.
Bulgurlar genellikle üretim aşamalarında yıkanıp kurutularak paketleniyorlar. Bu yüzden aslında tariflerde kullanmadan önce yıkamanıza pek de ihtiyaç yok. Özellikle ince bulgurlar suyla bir süre temas ettikleri durumlarda çabuk bir şekilde şiştikleri için yıkamanıza hiç ihtiyaç duymayan bir malzeme.
Üretim esnasında uygulanan ön pişirme işlemi ile buğdaydaki nişasta jelatinize olur, kurutma işleminden sonra sert bir yapı kazanır.
Yeme & İçme konusunda 7,8b cevap paylaştı. Bir çok kişi pilavlık bulguru yıkıyor olsa da bu doğru bilinen yanlış arasında. Bulgur üretim aşamasında yıkanıp kaynatıldığı için ambalajlı bulgurun pişirilmeden önce yıkanmasına gerek yoktur.
Bulgur pilavları içerisinde en kolay ve lezzetli tariflerin başında hiç şüphesiz salçalı bulgur pilavı tarifi geliyor. Salça, soğan ve bulgurun mükemmel uyumu, baharatlarla da buluşunca mükemmel bir pilava dönüşüyor.
Bulgur pilavını daha önce hiç patatesli denediniz mi? Hem daha doyurucu oluyor, hem de lezzetine lezzet katıyor. Ana yemeklerinizin yanına çok güzel bir eşlikçi olacak patatesli bulgur pilavı karşınızda. Akşama denensin!
Baharat olarak 1'er çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber ve 1 tatlı kaşığı kekik ilave edin. 2 adet rendelenmiş domatesi ilave edin. 4 su bardağı su ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
Pilavı suyun içerisinde çok fazla bekletmek, lapa olmasına yol açar. Pilav yapımında ince tabanlı tencere kullanmak, pirinçlerin tabana yapışmasına, ısının eşit yayılmamasına ve pilavın lapa olmasına yol açar. Bu nedenle pilav yapımında kalın tabanlı tencere veya seramik tava ve tencereleri kullanabilirsiniz.
Öncelikle et suyu ve su bir tencereye alınarak, kaynamaya bırakılır. Daha sonra çöpleri temizlenip yıkanmış bulgur, kaynayan suya atılır. Damak tadına göre tuzu eklenir ve bir iki karıştırılıp, kapağı kapatılır. Tekrar kaynayınca, ocağın altı kısılır ve bulgur suyu çekene kadar pişirilir.
Kemiklerin güçlenmesini sağlarken kansızlık sorununun çözümünde de destek oluyor. İçinde hatırı sayılır miktarda kalsiyum ve demir de bulunan bulgur, düzenli olarak tüketildiğinde hem kemik sağlığını koruyor ve destekliyor hem de anemi, yani kansızlık problemi yaşayanlara destek oluyor.
İşte, bulgur pilavı ile ilgili merak edilenler... Bulgur, diyet yapan kişilere pirince göre daha fazla önerilmektedir ve miktarı ayarlandığında da tokluk hissi uzun olduğundan kilo vermeye yardımcı olur. Ancak bulgurun pişirilme yöntemleri kilo aldırmada ve vermede oldukça etkilidir.
Bulgur pilavı ise günde bir defa tüketilebilir. (Sınırsız değil sadece 2-3 kaşık tüketilebilir.)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri