2- Bulgur yıkanmaz! Üretim aşamasında yıkanıp kaynatıldığı için ambalajlı bulgurun pişirilmeden önce yıkanmasına gerek yoktur. Ayrıca pirinç gibi suda bekletilmez.
İnce bulgur yapısı gereği çabuk su çeken ve şişen bir yapıya sahipken kalın bulgurlar daha uzun süre pişirilmeye ihtiyaç duyan bir bulgur türü. Bulgurlar genellikle üretim aşamalarında yıkanıp kurutularak paketleniyorlar. Bu yüzden aslında tariflerde kullanmadan önce yıkamanıza pek de ihtiyaç yok.
Ardından soğuk suyla yıkadığımız bulguru atıyoruz iyice kavuruyoruz. Daha sonra salçayı koyup tekrar kavuruyoruz 4 bardak sıcak su ve tuz ekleyip kaynatıyoruz. İyice suyunu çektikten sonra ocağı söndürüp 2 tatlı kaşığı nane atıyoruz ve bekletiyoruz.
İlk olarak bulgur ılık suda 5 dk kadar bekletilir. Bunun nedeni bulgurun daha güzel açılmasını ve daha iri olmasını sağlıyor.
Doğradığımız domatesleri de ekleyelim, ezmeden karıştıralım. Ardından, yıkanmış bulguru da ekledikten sonra tekrar karıştıralım. 3 su bardağı sıcak su ekleyelim, karıştırarak tencerenin kapağını kapatalım ve bulgurlar göz göz olana kadar önce yüksek ateşte, sonrasında ise orta ateşte pişirelim.
İlgili 43 soru bulundu
2- Bulgur yıkanmaz! Üretim aşamasında yıkanıp kaynatıldığı için ambalajlı bulgurun pişirilmeden önce yıkanmasına gerek yoktur. Ayrıca pirinç gibi suda bekletilmez. 3- Bulgur sanılanın aslına çok kolay hazırlanabilen bir besindir.
Biraz kavurduktan sonra üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 çay kaşığı şekeri ekleyelim.
Tencerenin kapağı kapatılarak, orta ateşte 5 dakikaya kadar kavrulur. Önceden ısıtılmış 3 su bardağı sıcak su eklenerek orta ateşte pişmesi için bırakılır. Bulgur pilavı suyunu çektiği zaman karıştırarak ocağın altını kapatın. Bulgur pilavı birkaç dakika dinlendikten sonra servise hazır hale gelir.
Bulgur pilavı pişirirken bulgur ve su ölçüsü değişmez. Yani, 1 bardak bulgur'a 2 bardak sıcak su konur.
Ardından bulguru da içine atıp biraz bulgur pilavını kavuruyoruz her konulan bulgur bardağı için 1. 5 su bardağı ılık su koyuyoruz biraz karıştırıp tuzu ekliyoruz.
Ardından 1 su bardağı pilavlık bulguru koyun. Bulguru sosu ile birlikte 2-3 kere karıştırın. Son olarak bulgurun üzerine 1 buçuk su bardağı sıcak su ve tuz ekleyip, 1 kere karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, suyunu çekene kadar pişirin.
Bulgur Pilavı Su Ölçüsü: Bir Bardak Bulgura Kaç
Bulgur pilavı pişirirken genelde bulguru bardakla ölçüyoruz. 1 bardak bulgura 1 bardak su doğru bulgur pilavı su ölçüsü olacaktır. 1 bardak bulgura 1 bardak su. 1,5 bardak bulgura 1,5 bardak su. 2 bardak bulgura 2 bardak su.
Pirinç yıkanmazsa üzerindeki toz ve kirli olabilecek maddelerden arınamaz. Hijyen nedeniyle yıkamadan kullanmanızı önermiyoruz.
Eğer tencerede su kaldıysa, tencerenin kapağını açın ve ocağı kısık ateşe getirin. Bu şekilde pilavı 5 dakika daha pişirin ve suyun buharlaşmasına izin verin. Buharlaştırmaya rağmen hala tencerede su kaldıysa, pilavı ince gözlü bir süzgecin içerisine boşaltın ve 1 dakika suyun süzülmesini bekleyin.
Sonra 2 su bardağı pilavlık bulguru ekleyin. Baharat olarak 1'er çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber ve 1 tatlı kaşığı kekik ilave edin.
Bulgurlar, genellikle üretim aşamasındayken yıkanıp paketleniyorlar. Bu sebeple yemek yapmadan önce bulgurları yıkamanıza gerek yok. Özellikle ince bulgur suyla temas ettiğinde, yapısı gereği çok ince olduğundan çok çabuk su çekiyor. Bu sebeple ince bulguru hiç yıkamamalısınız.
Mutlaka kaynar olan sıcak suyu içerisine ekleyin ve 2 defa karıştırın. İçerisine tuzu, şekeri ve karabiberi ekleyerek, kapağını kapatın. 3-4 dakika harlı ateşte piştikten sonra 7-8 dakika kadar da kısık ateşte pişirin.
Pirinç ya da bulgur pilavı arttığında, bir saklama kabına veya bir buzdolabı poşetine konarak, buzluğa kaldırılabilir. Bu şekilde saklanan pilav, çıkarılarak çözüldüğünde, fazla karıştırmadan ısıtılarak servis edilmelidir. Pilavlar, 30 günden önce tüketilmelidir.
Öncelikle et suyu ve su bir tencereye alınarak, kaynamaya bırakılır. Daha sonra çöpleri temizlenip yıkanmış bulgur, kaynayan suya atılır. Damak tadına göre tuzu eklenir ve bir iki karıştırılıp, kapağı kapatılır. Tekrar kaynayınca, ocağın altı kısılır ve bulgur suyu çekene kadar pişirilir.
Bulgur pilavları içerisinde en kolay ve lezzetli tariflerin başında hiç şüphesiz salçalı bulgur pilavı tarifi geliyor. Salça, soğan ve bulgurun mükemmel uyumu, baharatlarla da buluşunca mükemmel bir pilava dönüşüyor.
Tavuk Suyuna Bulgur Pilavı Yapılışı
Yıkadığımız 2 su bardağı pilavlık bulguru tencereye aktarıyoruz. 2 tatlı kaşığı domates salçası, tuz, karabiber ve naneyi ilave ettikten sonra biraz çeviriyoruz. Üstüne çıkana kadar (2 parmak geçecek şekilde) tavuk suyu koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Pilav yaparken kapağını açmamaya ve sürekli olarak karıştırmamaya özen gösterin. Aksi takdirde pilavınızın lapa olma olasılığı %120 diyebiliriz. Çünkü pirinçler karıştırıldıkça nişastaları ortaya çıkar ve bu da onun tam kıvamında olmasını değil, lapa olmasına neden olur.
Pirincin suyunu çekmesinden, üzerinin göz göz olmasından ve karıştırırken tane tane oluşundan rahatlıkla anlaşılır.
Temizleme sürecinde, bulgurun hammaddesi buğday, içine karışmış olan arpa, saman vb maddelerden fiziksel ayırma yöntemleri kullanarak arındırılır. Temizlemeden sonraki süreçte buğday kaynatılır. Bulgurun kaynatılmasında kullanılan su, son derece önemli olup istenilen lezzetin yakalanmasında da oldukça etkilidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri