2- Bulgur yıkanmaz! Üretim aşamasında yıkanıp kaynatıldığı için ambalajlı bulgurun pişirilmeden önce yıkanmasına gerek yoktur. Ayrıca pirinç gibi suda bekletilmez.
İlk olarak bulgur ılık suda 5 dk kadar bekletilir. Bunun nedeni bulgurun daha güzel açılmasını ve daha iri olmasını sağlıyor.
Bulgur pilavı, pirinç pilavı gibi suyu çok sevmektedir. Bu yüzden eklediğiniz bulgur kadar su ekleyip, sonradan ekstra olarak bir su bardağı daha su eklemelisiniz. Diğer önemli bir nokta da bulguru hangi bardakla ölçerseniz yine aynı bardakla sıcak su ekleyerek tam kıvamını bulmaktır.
beklettiğinizde kısırın sulanmasına neden olabilir, kıvamını bozabilirsiniz.
Bulgurlar genellikle üretim aşamalarında yıkanıp kurutularak paketleniyorlar. Bu yüzden aslında tariflerde kullanmadan önce yıkamanıza pek de ihtiyaç yok. Özellikle ince bulgurlar suyla bir süre temas ettikleri durumlarda çabuk bir şekilde şiştikleri için yıkamanıza hiç ihtiyaç duymayan bir malzeme.
İlgili 27 soru bulundu
Pilav yaparken kapağını açmamaya ve sürekli olarak karıştırmamaya özen gösterin. Aksi takdirde pilavınızın lapa olma olasılığı %120 diyebiliriz. Çünkü pirinçler karıştırıldıkça nişastaları ortaya çıkar ve bu da onun tam kıvamında olmasını değil, lapa olmasına neden olur.
Bulgur pilavını pilav yapan, pilav pişirirken kullanılan su miktarıdır. Bulgurun suyunu iyi ayarlar, ocağıda iyicene kısar ve tencerenin kapağınıda kapatırsan helva gibi yumuşacık bulgur pilavı pişirmiş olursun. Bulgur pilavı pişirirken bulgur ve su ölçüsü değişmez. Yani, 1 bardak bulgur'a 2 bardak sıcak su konur.
2 su bardağı ince bulguru geniş bir kaseye alın. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Streç film ile üzerini kapatıp bulgurların şişmesini bekleyin. Yaklaşık 10-15 dakika bulgurlar şiştikten sonra tane tane olması için güzelce karıştırın.
Ardından bulguru da içine atıp biraz bulgur pilavını kavuruyoruz her konulan bulgur bardağı için 1. 5 su bardağı ılık su koyuyoruz biraz karıştırıp tuzu ekliyoruz. (Tuzu damak tadınıza göre koyarsınız😀) Suyu çektikten sonra 15 dk bekleyip sunumu hazırlıyoruz.
Ardından 1 su bardağı pilavlık bulguru koyun. Bulguru sosu ile birlikte 2-3 kere karıştırın. Son olarak bulgurun üzerine 1 buçuk su bardağı sıcak su ve tuz ekleyip, 1 kere karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, suyunu çekene kadar pişirin.
pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Ardından soğuk suyla yıkadığımız bulguru atıyoruz iyice kavuruyoruz. Daha sonra salçayı koyup tekrar kavuruyoruz 4 bardak sıcak su ve tuz ekleyip kaynatıyoruz. İyice suyunu çektikten sonra ocağı söndürüp 2 tatlı kaşığı nane atıyoruz ve bekletiyoruz.
Temizleme sürecinde, bulgurun hammaddesi buğday, içine karışmış olan arpa, saman vb maddelerden fiziksel ayırma yöntemleri kullanarak arındırılır. Temizlemeden sonraki süreçte buğday kaynatılır. Bulgurun kaynatılmasında kullanılan su, son derece önemli olup istenilen lezzetin yakalanmasında da oldukça etkilidir.
2-Bulgur mutlaka soğuk su ile ıslatılmalıdır.Aksi takdirde şişer. 3-Salça , nar ekşisi ve zeytinyağı miktarı damak tadına göre azaltılıp , çoğaltılabilir.
Bol suda yıkadığınız pilavlık iri bulguru, kaynar suda şişip yumuşayana kadar haşlayın. Pilav gibi pişirmeyin. Haşlanmış bulgurun suyunu dikkatli bir şekilde süzün.
Pirinç içerisinde nişasta bulunan bir malzeme. Suda yıkandığı veya bırakıldığı zaman nişastası ortaya çıkıyor ve pişerken yapışma durumunu azaltmanıza yardımcı oluyor. Soğuk suyun içerisinde bekletirseniz pirinçler daha diri şekilde kalacaktır.
2- Bulgur yıkanmaz! Üretim aşamasında yıkanıp kaynatıldığı için ambalajlı bulgurun pişirilmeden önce yıkanmasına gerek yoktur. Ayrıca pirinç gibi suda bekletilmez.
Bulgur Pilavı Tarifinin Püf Noktası
Suyunu eklediğiniz pilavı, kısık ateşte 10-12 dakika kadar pişirmeniz yeterli olacaktır ancak bulgurun cinsine göre kullandığınız su miktarı ve pişirme süresini azaltıp arttırabilirsiniz.
Orta boy bir tencere içine 1 yemek kaşığı tereyağ koyup, eritin. Üzerine 1 adet ince ince doğranmış soğan ekleyip, 1 dakika kavurun. Daha sonra tencere içine yıkanmış 1 su bardağı bulgur koyup, 2 dakika kadar daha kavurun. 1,5 su bardağı su, 1 adet kesme şeker ve tuz ekleyip, karıştırın.
Bulgur pilavını pişirirken dikkat etmeniz gereken diğer bir nokta su kaynadıktan sonra ocağın altını kısmayı unutmamanız, yoksa bulgurlar pişmeden suyunu çeker ve bulgurlar çiğ kalır.
Bulgur yıkanmaz. Üretim aşamasında yıkanıp kaynatıldığı için ambalajlı bulgurun pişirilmeden önce yıkanmasına gerek yoktur.
Geniş bir tepsiye 3 su bardağı ince bulgur koyulur, üzerine 2 tatlı kaşığı tuz ilave edilerek 3 su bardağı kaynar su dökülür ve üzerine ikinci bir tepsi kapatılarak bulgur yumuşamaya bırakılır.
Pirincin suyunu çekmesinden, üzerinin göz göz olmasından ve karıştırırken tane tane oluşundan rahatlıkla anlaşılır.
Bulgur pilavları içerisinde en kolay ve lezzetli tariflerin başında hiç şüphesiz salçalı bulgur pilavı tarifi geliyor. Salça, soğan ve bulgurun mükemmel uyumu, baharatlarla da buluşunca mükemmel bir pilava dönüşüyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri