Üretim aşamasında yıkanıp kaynatıldığı için ambalajlı bulgurun pişirilmeden önce yıkanmasına gerek yoktur. Ayrıca pirinç gibi suda bekletilmez.
Bulgurlar genellikle üretim aşamalarında yıkanıp kurutularak paketleniyorlar. Bu yüzden aslında tariflerde kullanmadan önce yıkamanıza pek de ihtiyaç yok. Özellikle ince bulgurlar suyla bir süre temas ettikleri durumlarda çabuk bir şekilde şiştikleri için yıkamanıza hiç ihtiyaç duymayan bir malzeme.
Bekletilirse lezzeti olmaz. Bulguru veya pirinçi tereyağında hafif kavur daha sonra su ekle bak gör lezzeti.
Bulgur pilavı yapmanın püf noktaları:
Bulgurun ayıklanmasını ihmal etmeyin. Bulgur pilavı yaparken, bulguru yıkamak ya da yıkamamak çok önemlidir. Bulguru yıkamayın. Bulgur pilavı yaparken tereyağ kullanın.
Mutlaka kaynar olan sıcak suyu içerisine ekleyin ve 2 defa karıştırın. İçerisine tuzu, şekeri ve karabiberi ekleyerek, kapağını kapatın. 3-4 dakika harlı ateşte piştikten sonra 7-8 dakika kadar da kısık ateşte pişirin. Arada kapağını açarak su oranına bakın.
İlgili 21 soru bulundu
İlk olarak bulgur ılık suda 5 dk kadar bekletilir. Bunun nedeni bulgurun daha güzel açılmasını ve daha iri olmasını sağlıyor. Soğan, sarımsak, kabak, patlıcan, domates küçük küçük doğranır. Teflon tencereye yağ koyulur, önce soğan ve sarımsak pembeleşinceye kadar sotelenir.
Yağı tencere döküyoruz içine şehriyeleri atıp renklendiriyoruz . Ardından bulguru da içine atıp biraz bulgur pilavını kavuruyoruz her konulan bulgur bardağı için 1. 5 su bardağı ılık su koyuyoruz biraz karıştırıp tuzu ekliyoruz.
Üretim aşamasında yıkanıp kaynatıldığı için ambalajlı bulgurun pişirilmeden önce yıkanmasına gerek yoktur. Ayrıca pirinç gibi suda bekletilmez.
Hazırlamak istediğiniz 1 su bardağı bulgur için tencereye 1,5 bardak su ilave etmeniz gerekir. Su ilavesinden sonra tencere bir kez karıştırılır ve pilavın tuzu eklenir.
Biraz kavurduktan sonra üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 çay kaşığı şekeri ekleyelim.
Hem domatesli hem de sade bulgur pilavı tencere ortalama olarak 10- 15 dakikada, düdüklüde ise ortalama 8- 12 dakikada pişer. Ancak pilavın pişmesinden ziyade demlenmesi de önemlidir. Çünkü tam demlenen pilav, piştiği an direkt olarak yenilen pilavdan çok daha lezzetli ve güzel kıvamlıdır.
Suyunu eklediğiniz pilavı, kısık ateşte 10-12 dakika kadar pişirmeniz yeterli olacaktır ancak bulgurun cinsine göre kullandığınız su miktarı ve pişirme süresini azaltıp arttırabilirsiniz.
Bol suda yıkadığınız pilavlık iri bulguru, kaynar suda şişip yumuşayana kadar haşlayın. Pilav gibi pişirmeyin. Haşlanmış bulgurun suyunu dikkatli bir şekilde süzün. Soğuması için derin bir salata kasesinde bekletin.
Bulgur içerisine çok fazla su koyduğunuz da bulgurlar şişerek istediğiniz tadı vermeyecektir buna dikkat etmelisiniz. Bulgurlar salça rengine döndükten sonra içerisine tuz , pul biber, maydanoz,sıvı yağ , isot ve biber salçasını ilave ettikten sonra karıştırarak yoğuralım.
Pilavı suyun içerisinde çok fazla bekletmek, lapa olmasına yol açar. Pilav yapımında ince tabanlı tencere kullanmak, pirinçlerin tabana yapışmasına, ısının eşit yayılmamasına ve pilavın lapa olmasına yol açar. Bu nedenle pilav yapımında kalın tabanlı tencere veya seramik tava ve tencereleri kullanabilirsiniz.
Kalitesi Nasıl anlaşılır.
Kabuğu (Kepeği) Soyulan Bulgur tanesinin rengi açılır. Ayrılan kabuk veya kepek lif bakımından zengin olması nedeni ile Ürün dayanma süresi düştüğü gibi besin değerleri de düşmektedir. O yüzden bulgur alırken renginin çok fazla acık olmamasına ve saydam olmamasına özen göstermek gerekir.
Sade Bulgur Pilavı İçin Gerekli Malzemeler 50g tereyağı 1,5 su bardağı bulgur 1,5 tatlı kaşığı tuz 3 su bardağı tavuk suyu Hazırlanışı 1- Pilav tenceremize 50 gr tereyağını alarak eritelim.
Diyet sürecinde bulgurun sağlıklı olduğundan bahsettik. Bulgur hem sağlıklı ve hem de uzun süre tok tutuyor. Hatta metabolizmayı da hızlandırmaya yardımcı oluyor. Yani 1 porsiyon haşlanmış veya sağlıklı şekilde pişirilmiş bulgur pilavı diyetinizi olumlu yönde etkilemiş olacak.
Tencere kaynadıktan sonra altını biraz kısıp pişmeye bırakın. Pilav piştikten sonra ocağın altını kapatın. Tenceredeki pilavı karıştırıp kapağını tekrar kapatın. Pilavı en az 10 dakika dinlenmeye bırakın.
Kısır tarifi için 2 su bardağı ince bulguru geniş bir kaseye alın. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Streç film ile üzerini kapatıp bulgurların şişmesini bekleyin. Yaklaşık 10-15 dakika bulgurlar şiştikten sonra tane tane olması için güzelce karıştırın.
Yeme & İçme konusunda 7,8b cevap paylaştı. Bir çok kişi pilavlık bulguru yıkıyor olsa da bu doğru bilinen yanlış arasında. Bulgur üretim aşamasında yıkanıp kaynatıldığı için ambalajlı bulgurun pişirilmeden önce yıkanmasına gerek yoktur.
Bulgur pilavını daha önce hiç patatesli denediniz mi? Hem daha doyurucu oluyor, hem de lezzetine lezzet katıyor. Ana yemeklerinizin yanına çok güzel bir eşlikçi olacak patatesli bulgur pilavı karşınızda. Akşama denensin!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri