Üç temel bulut depolama türü bulunur: nesne depolama, dosya depolama ve blok depolama.
Bulut depolama, sunucular tarafından ağ üzerinde sanal olarak oluşturulan havuzlarda veri depolamasıdır. Büyük çaplı veri merkezlerini işleten ve depolama için alan sunan çeşitli şirketler bulunmaktadır. Bulut depolama dosyalarınızi kaydeder ve bilgisayar bozulsa bile dosyalarınız zarar görmez.
Bulut depolama; birçok alandaki verinin (fotoğraf, pdf, video vs.) sanal ortamda muhafaza edildiği bir alandır. Bulut depolamaya eklenen veriler 3. Kişiler tarafından kesinlikle paylaşılamaz. Bulut sistemleri Google ve Microsoft gibi önemli şirketlerden de hizmet alınmaktadır.
Kullanıcıların hayatını kolaylaştıran verilerine her an ulaşabilme imkânı sunan bulut depolama araçları verilerimizi kaydettiğimiz ve verilerimizi kopyaladığımız dijital depolama alanlarıdır. İnternet üzerinden hizmet vermekte olan bulut depolama araçları verilerimiz internet yani çevrimiçi ortamlarda saklamaktadır.
İlgili 30 soru bulundu
Başlıca on adet bulut tipi vardır: sirrüs, sirrokümülüs, sirrostratüs, altokümülüs, altostratüs, nimbostratüs, stratokümülüs, stratüs, kümülüs ve kümülonimbüs. Bulutlar fiziksel özelliklere göre sınıflandırılırlar. Bulut adları genellikle Latince kökenlidir.
Google Drive, az miktarda içerik depolayan kullanıcılar için daha iyidir. OneDrive ise yüksek ve yoğun depolama yapan işletmeler ve ekipler için daha anlamlıdır.
Android tabanlı bir cihaz kullanıyorsanız Google Drive, One Drive, Dropbox, Yandex.Disk, iCloud, Flickr, Lifebox gibi bulut servisler depolama için ücretli veya limitli ücretsiz birçok çözüm sunuyor. Bunların arasında en yaygın kullanılan ise Google'ın sunduğu bir bulut depolama çözümü olan Google Drive.
Bulut teknolojisi, en basit tanımıyla dijital bir ağ ile kullanıcıların verilerini tutar. Verileriniz, telefonunuzun ya da bilgisayarın hafızasında yer kaplamadan bulut teknolojisi üzerinde muhafaza edilir. Diğer cihazlarınızdan da e-posta ve şifrenizle bu verilerinize ve dosyalarınıza erişim sağlayabiliyorsunuz.
Depo çeşitlerini 3 ana başlıkta toplamak mümkündür. Depo çeşitleri, ürünün hava ile temasına bağlı olarak değişkenlik gösterir. Açık hava depoları, kapalı hava depoları ve soğuk hava depoları olmak üzere 3 çeşit depolama alanı vardır.
Bulut dosya depolama, buluttaki sunucularda çalıştırdığınız işletim sistemlerine kendi veri merkezinizde çalışabilecek ağ dosya paylaşımlarına benzer şekilde standart bir ağ dosya paylaşımı sunar. Bu işletim sistemleri dosya sistemini o sanal makinede çalışan uygulama yazılımlarına sunar.
· Bulut hizmetlerinin kullandığınız kadar ödeme avantajı vardır. Bu durum, sizi donanım maliyetlerinden kurtarır. · İş ihtiyacınıza göre genişletilmiş veri depolama alanları tercih etmenize imkân sunar. · Son kullanıcılar çalıştıkları her yerden, kullandıkları her cihazdan verilere erişim sağlayabilir.
Google'ın kullanıcılarına sunduğu bulut depolama hizmeti olan Google Drive, ücretsiz 15 GB olarak sunduğu depolama alanı ile ücretsiz en geniş depolama alanı sunan bulut depolama hizmetlerinden bir tanesidir. Ücretli abonelik planları ile bu alanı daha da genişletebilirsiniz.
Dropbox, bir dosya barındırma hizmeti ve paylaşım ağı programıdır. Bulut depolama, dosya barındırma hizmeti, dosya senkronizasyonu, istemci hizmetleri verir. Her kullanıcıya ücretsiz 2 GB'a kadar veri saklama alanı veren bir servistir..
Bunlar, atmosferin genellikle bulundukları konumuna göre alçak seviyeli bulutlar, orta seviyeli bulutlar ve yüksek seviyeli bulutlar olmak üzere 3 seviyeye ayrılır.
Bulut nemli ve sıcak havanın atmosferde yükselerek soğumasından oluşan küçük su damlacıklarından meydana gelir. Eğer bulut iyice soğumuşsa içerisinde buz kristalleri oluşur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri