Bulut depolama; birçok alandaki verinin (fotoğraf, pdf, video vs.) sanal ortamda muhafaza edildiği bir alandır. Bulut depolamaya eklenen veriler 3. Kişiler tarafından kesinlikle paylaşılamaz. Bulut sistemleri Google ve Microsoft gibi önemli şirketlerden de hizmet alınmaktadır.
Üç temel bulut depolama türü bulunur: nesne depolama, dosya depolama ve blok depolama.
İlgili 34 soru bulundu
Google Drive, az miktarda içerik depolayan kullanıcılar için daha iyidir. OneDrive ise yüksek ve yoğun depolama yapan işletmeler ve ekipler için daha anlamlıdır.
Bulut bilişim servisleri
Üç ana bulut hizmeti türü vardır: yazılım hizmeti (SaaS), platform hizmeti (PaaS) ve altyapı hizmeti (IaaS). Bulut konusunda her duruma uygun bir yaklaşım yoktur; işletme gereksinimlerinizi destekleyen doğru çözümü bulmanız gerekir.
Android tabanlı bir cihaz kullanıyorsanız Google Drive, One Drive, Dropbox, Yandex.Disk, iCloud, Flickr, Lifebox gibi bulut servisler depolama için ücretli veya limitli ücretsiz birçok çözüm sunuyor. Bunların arasında en yaygın kullanılan ise Google'ın sunduğu bir bulut depolama çözümü olan Google Drive.
Bulut depolama, verilerinizi internet veya bir başka ağ üzerinden herhangi bir şirketin deposuna aktarmanızı sağlayan bir hizmettir. Çok farklı formatta (video, pdf, fotoğraf vb.) verinin sanal bir ortamda muhafaza edildiği alan diyebiliriz.
Depo çeşitlerini 3 ana başlıkta toplamak mümkündür. Depo çeşitleri, ürünün hava ile temasına bağlı olarak değişkenlik gösterir. Açık hava depoları, kapalı hava depoları ve soğuk hava depoları olmak üzere 3 çeşit depolama alanı vardır.
Bulut teknolojisi, en basit tanımıyla dijital bir ağ ile kullanıcıların verilerini tutar. Verileriniz, telefonunuzun ya da bilgisayarın hafızasında yer kaplamadan bulut teknolojisi üzerinde muhafaza edilir. Diğer cihazlarınızdan da e-posta ve şifrenizle bu verilerinize ve dosyalarınıza erişim sağlayabiliyorsunuz.
Bulut depolama, internet üzerinde bize verilen bir alanda dosyalarımızı saklamamıza verilen isimdir. Bu depolama hizmeti sayesinde dosya ve klasörlerimize internetin olduğu her yerden her zaman erişebilmekteyiz. Birçok şirket, kullanıcılara dosyalarını internet üzerinde depolayabilmesi için hizmet vermektedir.
Hali hazırda ülkemizde kullanılan en popüler bulut depolama servislerine baktığımızda karşımıza Google Drive, One Drive, Dropbox gibi seçenekler çıkıyor. Yine dünya çapında yukarıda saydığımızda depolama hizmetleri ile birlikte Sync.com, pCloud, Icedrive, MEGA, IDrive, Koofr, Box, Yandex Disk gibi seçenekler mevcut.
· Bulut hizmetlerinin kullandığınız kadar ödeme avantajı vardır. Bu durum, sizi donanım maliyetlerinden kurtarır. · İş ihtiyacınıza göre genişletilmiş veri depolama alanları tercih etmenize imkân sunar. · Son kullanıcılar çalıştıkları her yerden, kullandıkları her cihazdan verilere erişim sağlayabilir.
Bir yottabayt, şu anda kullanılan bilgisayar depolama birimleri içerisindeki en büyük bilgisayar depolama birimidir.
Bekleyen ödeme veya kota sorunları olmayan etkin bir Google One üyeliğiniz varsa da etkin kabul edilirsiniz. Google Fotoğraflar'da 2 yıl veya daha uzun süre boyunca herhangi bir etkinlik gerçekleştirmezseniz içeriklerinizin tamamı Google Fotoğraflar'dan silinebilir.
Creative Cloud web sitesine giriş yapın. Yan gezinme bölmesinde, Silinenler'i seçin. Creative Cloud arabiriminin sol kenar çubuğu görünümünde Silinenler seçeneği. Buluttan kalıcı olarak kaldırmak istediğiniz dosya veya klasörleri seçin ve ardından Kalıcı olarak sil seçeneğini belirleyin.
En Popüler 5 Bulut Bilişim Uygulama Örneği
Birçok yazılım satıcısı da uygulamalarını internet üzerinden hizmet olarak sunar. Bunlar genellikle abonelik temelinde sunulur. En popüler örnekleri arasında; Zoom, WhatsApp, Skype, Microsoft Office 365, Google docs vardır.
Bilgi sistem türleri olarak da bilinen bulut bilişim hizmeti, 3 kategoriden oluşmaktadır. Iaas, Paas ve SaaS'ın ne olduğunu ve aralarındaki farkları bilmek ihtiyaçlarınıza uygun hizmet modelini belirlemenize ve iş hedeflerinizi gerçekleştirmenizi yardımcı olacaktır.
E-posta hizmetinin yanı sıra internet kullanılarak izlenen video ya da filmler, müzik dinlemek, online platformlarda oyunlar oynamak, fotoğrafları depolamak ve bunları paylaşmak gibi pek çok hizmet bulut bilişim teknolojisi tarafından desteklenmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri