Bulut teknolojisi, çeşitli yazılımlar aracılığıyla internet üzerinden depolama yapmanızı sağlar. Sanal depolama ile de verileriniz internet üzerinde depolanır. Böylece sabit disk gibi fiziksel depolama alanlarına ihtiyacınız kalmaz. Ayrıca istediğiniz anda da verilerinize erişebilirsiniz.
Bulut depolama ile kişiler e-Posta, fotoğraf, video ve diğer şahsi dosyalarını saklayabilir ve yedekleyebilir. Kurumlar ise veri dosyalarını güvenli bir biçimde aktarıp depolayabilecekleri veya farklı coğrafyalar arasında paylaşabilecekleri, ticari olarak desteklenen bir uzak yedekleme çözümü olarak kullanabilirler.
Bulut depolama, sunucular tarafından ağ üzerinde sanal olarak oluşturulan havuzlarda veri depolamasıdır. Büyük çaplı veri merkezlerini işleten ve depolama için alan sunan çeşitli şirketler bulunmaktadır. Bulut depolama dosyalarınızi kaydeder ve bilgisayar bozulsa bile dosyalarınız zarar görmez.
Bulut teknolojisi veri merkezleri aracılığıyla çalışır. Telefonunuz, bilgisayarınız veya tabletinizdeki depolama alanını kullanmak yerine bilgileriniz sanal sunucularda barındırılır. Bu sanal sunucular, verilerinizi depolamak ve korumak için altyapıya sahip devasa veri merkezlerine bağlanır.
- Hızlı veri transferi sunar. - Yedekleme imkanı sağlar. - Tüm bu olanaklar ile önemli bir maliyet tasarrufu oluşturur. - Devamlı olarak artan verilerin arşivlenmesine olanak tanır.
İlgili 32 soru bulundu
Google Drive, az miktarda içerik depolayan kullanıcılar için daha iyidir. OneDrive ise yüksek ve yoğun depolama yapan işletmeler ve ekipler için daha anlamlıdır.
eğer bulutlar olmasaydı yağış olmazdı yağış olmasaydı ise kuraklık olurdu ve sonucunda da ekonomi çökerdi. bulut nedir ? yağış gibi hava olayı oluşumu sağlayan maddeye bulut adı verilir. Genellikle güneş tarafndan olan havanın sıcaklığı ile oluşurlar.
Gökyüzünde yükseklere çıkıldıkça hava soğuduğundan havadaki su buharı yoğunlaşır ve küçük damlacıkları oluşturur. Damlacıklar bir araya gelerek bulutları oluşturur.
Yoğunlaşmış su buharı olan bulutlar çıplak gözle kolayca görülebilir. Atmosferde serbest hâlde bulunan yoğunlaşmamış su buharı ise çıplak göz ile fark edilemez ama uydu resimlerinde rahatlıkla görülebilir. Bulut içindeki su buharı, yoğunlaşma çekirdekleri üzerinde yoğunlaşarak birikir ve damla hâline gelir.
Evet, bulut teknolojisi ile verilerin güvenli bir şekilde saklanması mümkündür. Bulutta saklanan verilere sağlanan güvenlik önlemleri, verilerin korunmasını ve güvenli bir şekilde saklanmasını sağlar.
Android tabanlı bir cihaz kullanıyorsanız Google Drive, One Drive, Dropbox, Yandex.Disk, iCloud, Flickr, Lifebox gibi bulut servisler depolama için ücretli veya limitli ücretsiz birçok çözüm sunuyor. Bunların arasında en yaygın kullanılan ise Google'ın sunduğu bir bulut depolama çözümü olan Google Drive.
Havanın tutamayacağı kadar fazla su buharı olduğunda, bulutlar görünür. Su buharı küçük su damlacıkları oluşturmak için yoğunlaşır; yani gaz fazından sıvı fazına bir geçiş söz konusudur. Sonuç olarak bu su, bulutu görünür kılar. Su damlacıkları o kadar küçüktür ki, havada asılı kalırlar.
Basit bir ifadeyle, bulut bilişim, BT altyapınızı satın almak yerine kiralamanıza olanak tanır. Şirketler; veritabanlarına, yazılımlara ve donanımlara yoğun bir şekilde yatırım yapmak yerine, bilişim güçlerine İnternet üzerinden veya buluttan erişmeyi ve kullandıkça ödemeyi tercih ediyorlar.
Bulut bilişim; sunucu, depolama, veri tabanı, ağ, yazılım vb. gibi bilgi işlem hizmetlerinin internet üzerinden sağlanmasıdır. İngilizce karşılığı "cloud computing" olan bulut teknolojisi, sanal sunucularda depolanan verilerinize istediğiniz her yerden ve tüm cihazlardan kolaylıkla erişmenizi mümkün kılar.
Serbest atmosferde, buz kristalleri, ve su damlacıkları gibi gözle görülür parçacıkların bir araya gelmesiyle oluşan bulut, hava parselinin atmosfer içerisinde yükselmesi ile içerisinde bulunan su buharının yoğunlaşması sonucunda oluşur.
Hava kütleleri olarak tanımlanan bulutlar, canlı varlıklar değillerdir. Çünkü, yapılarında yaşamsal hiçbir fonksiyon yoktur. Nefes alma, beslenme, sindirme, boşaltma, üreme ve çoğalma gibi faaliyetlerin hiçbirine bulutlarda rastlamak mümkün değildir. Bu yüzden cansız varlıklardır.
Yani taa yükseklerdeki havanın içinde de su buharı vardır. Ancak yukarılara çıktıkça hava soğur. Soğuyunca da su buharı yeniden su damlacıkları hâline gelir. Bu su damlacıkları öyle minik ve hafiftir ki yere düşmez.
Etrafınızı saran bir buluta dokunamazsınız. Çünkü bu havaya dokunmaya benzer. Ancak o esnada tıpkı havayla temas ediyor oluşunuz gibi bulutla da temasa geçmiş olursunuz.
Bu su küçük zerrecikler halinde kaldığı sürece yerden yükselen sıcak hava ile bulut gökyüzünde kalmaya devam eder. Zerrecikler birleşip yeterli büyüklüğe ulaştığında ise yerçekiminin etkisiyle yağmur halinde yere düşer.
Bulutların hareketi rüzgarın hızına bağlıdır. Rüzgar havadaki bir miktar bulutu sürükler bu yüzden hareket ettiklerini, hareket ederken şekillerinin değiştiğini görürüz.
Ücretsiz olarak bulut depolama hizmeti veren sistemlerde depolama alanına kullanıcı tarafından karar verilir. Genel olarak en az 2gb, en fazla 50 gb ücretsiz depolama yapılabilmektedir. Bu alanların yetersiz gelmesi durumunda, ücretli olan depolama sistemleri ile daha büyük alanlar elde edebilirsiniz.
Sonuç olarak; bulut depolama servislerinin tamamı kullanıcıya belirli bir alanı ücretsiz olarak sunmakta. Seçim yaparken ücretsiz depolama alanının yanında depolama alanı artırma fiyatlarını da gözden geçirmeniz gerekiyor. Android kullanıcıları için en iyi seçenek Google Drive görünebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri