Bungalov imar izni, bir bungalov veya bungalov tarzı bir evin inşa edilmesi için gereken resmi izindir.
Bungalov tarzı evlerde yaşamak için bu yapıları uygun arsanız varsa kendinizde yaptırabilirsiniz. Bunun için arsanın bir bölümünün imara açık olması yeterli olmaktadır. Yetkili yerlerden gerekli izinleri aldıktan sonra arazinin % 5 lik bölümüne bungalov inşası yaptırabilirsiniz.
Farklı ağaç türlerinden yapılabilen ahşap bungalovların bu nitelikleri fiyatlara yansıyor. Ülkemizde genellikle bungalov evlerin fiyatları 2021 yılı için metrekare başına 2000 TL ila 5000 TL arasında değişiyor. Buna göre, 40 metrekare bir bungalov 80 bin ila 200 bin TL arasında hesaplanıyor.
Ahşaptır herhangi bir yapı iznine gerek yoktur. Ya da işte belediye beton atılmadığı sürece size cezai bir işlem uygulamaz.
İlgili 19 soru bulundu
Prefabrik ev fiyatına dahil edilmeyen dikkat edilmesi gereken ekstra maliyetler; Prefabrik Ev Yapı Ruhsatı Maliyeti: 2023 yılı bedellerine göre ortalama 100 m² prefabrik ev ruhsat harcamaları 30.000 ila 40.000₺ civarında gerçekleşmektedir.
Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği'nin 57. maddesinde; “Köy ve obaların yerleşik alanları ile yakın çevresinde yalnızca köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturanlarca yapılacak konut, tarım ve hayvancılık amaçlı yapılar ile eklentileri için yapı ruhsatı ve yapı kullanma belgesi aranmaz.
Bungalov evleri kiraya vererek düzenli bir gelir elde edebilirsiniz. Kiracı talebi ve kira fiyatları, kira getirisini etkiler. Kiracılar için cazip olan bir bölgede bulunan bungalov evler, kira getirisini artırabilir. Sonuç olarak, bungalov evler yatırım için potansiyeldir, ancak her yatırım gibi riskler taşır.
Minimal düzeyde ihtiyaçları karşılayan bungalov evler, tatil ve bahçe evleri olarak tercih edilen yapılardır. Genelde bungalov ev ölçüleri 26 metrekare olarak belirlenir. 16 metrekare kullanım alanı, 4 metrekare banyo ve 6 metrekare balkon bulunur.
Konaklama şartları :
Çift konaklamalarında evlilik şartı aranmaktadır. Bungalov evlerde maksimum 7 kişi, konteyner evde ise maksimum 2 kişi konaklayabilmektedir. (1 kişi olarak yapılacak konaklamalarda minimum 2 kişilik ücret alınmaktadır.)
Bungalov Ev Kışın Soğuk Olur Mu? Bungalov evler için ahşap kullanılmıştır. Bu noktada hem yazın sıcaktan hem de kışın soğuktan korumak amacıyla dış cephesi ahşap koruyucularla kaplanmıştır. Bu durum, aşırı sıcaklıkları ve soğuk havaları en minimum seviyeye indirgeyerek maksimum koruma sağlamaktadır.
Bungalovu önemli kılan en önemli özelliği yapı ruhsatına gerek olmayışıdır. Tekerlekli, plakalı ve yere sabit olmayacak şekilde toprağınıza bungalov inşa edebilirsiniz. Bungalov için yapı ruhsatı gerekmiyor ancak elektrik ve su aboneliği almak istiyorsanız mecburen yapı ruhsatı almanız gerekmektedir.
Tarlaya ev yapmak için imar durumunun olumlu olması gerekmektedir. Öncelikle “tarlaya ev yapılır mı” sorusuna cevap olarak “gerekli koşullar dahilinde evet” denilebilir. Gerekli koşullar oluşmadığında ve izin belgesinin alınmadığı durumlarda tarlaya ev yapılamaz.
Buraya küçük de olsa yapı inşa edebilirsiniz. Bungalov tarzı evler bu arazilere yapılabilen küçük ama kullanışlı yapılardır. Tarla niteliğinde olan arazinize bu tarz bir ev inşa edebilirsiniz. Bunun için gerekli izni gıda, tarım ve gayvancılık bankalığı'na bağlı olan il ve ilçe müdürlüklerinden alabilirsiniz.
Ancak konteyner ev araziye sabitlenmiş bir yapıysa; elektrik, su, kanalizasyon gibi temel bağlantılar sağlanmışsa yapı tanımına dahil edilirler. Bu da konteyner ev için imar gerektiğine işaret eder.
İmarı olmayan arsaya prefabrik ev yapılmasının temel şartı, arsanın yola cephesinin bulunmasıdır. Kadastro cepheli imarsız arsalarda en fazla %5 imar izni bulunmaktadır. Ayrıca imarsız arsaya maksimum 250 m2 büyüklüğünde prefabrik ev yapılabilir.
Ancak, kaliteli malzemeler kullanılarak ve düzenli bakım yapılarak yapılmış bir bungalov, 50-60 yıl gibi uzun bir ömre sahip olabilir. Bazı bungalovlar, daha uzun ömürlü olabilir. Örneğin, kaliteli ahşap kullanılarak yapılan ve düzenli bakımı yapılan bir bungalov, 100 yıldan fazla bir sü re dayanabilir.
Tarla, bağ, bahçe gibi arazilerin imarı yoktur. Bu araziler imarsız toprak parçalarıdır ve bu arazilere ev yapmada herhangi bir sakınca yoktur. Yani siz zeytinlik, bağ, bahçe gibi imarsız toprak parçalarınızın üzerine belirli şartları yerine getirmek kaydıyla, özel amaçlı yapı inşa edebilirsiniz.
Kamping alanının büyüklüğüne bakılmaksızın 150 kampçı ünitesinden fazla yapılamaz. Bu alanlarda bungalov yapılamaz.
Bungalov evler yatırım için ideal mi konusu bağlamında incelenen kriterler göz önünde bulundurulduğunda; özellikle düşük maliyetler, doğaya uyumlu hızlı inşaat, enerji tasarrufu ve konforlu yaşam alanı açısından bungalovların, çok mantıklı bir alternatif gayrimenkul olabileceği açıktır.
Özellikle tatil beldelerinde ve doğal güzelliklerin olduğu yerlerde tercih edilen bungalov evler, oldukça kazançlı bir yatırım aracıdır. Ancak elde edilen kazancın yanı sıra, bungalov ev yatırımı da bazı riskler barındırmaktadır. Bungalov ev yatırımı riskli bir yatırım olarak görülebilir.
Orman, deniz veya göl kenarında konumlanan bungalov evleri, kış tatili yapmak isteyen gezginlere hitap ediyor. Mis gibi havanın, bembeyaz örtüyle kaplanan ormanların ve sessiz atmosferin içerisinde yer alan bu evler, şehrin gürültüsünden uzakta tatil yapmak isteyenlerin beklentisini en iyi şekilde karşılıyor.
Kanun kapsamında konteyner ev taşınabilir nitelikte olsa da tanım içerisinde muvakkat (geçici) yapı sınıfına giriyor. Bu nedenle bahçenize, arsanıza veya kendi mülkünüz olan tarlaya konteyner ev koymadan önce gerekli izinler için ilgili mercilere başvurmanız gerekiyor.
İskan dışı alanlarda taban alanı 75 metrekareyi ve 2 katı geçmemek şartıyla yapılacak 1 bağ evi için bakanlığın onayı alınmak koşuluyla köy içi yapılara benzer şekilde ruhsat zorunluluğu da olmayacak.
S.S KAMUKENT ARSA VE KONUT YAPI KOOPERATİFİ
Buna göre, Bodrumsuz konutlarda Belediye'ye, Teknik Uygulama sorumlularına ve Şantiye şefliği için toplam 18.745,00TL, Bodrumlu konutlarda ise Belediye'ye, Teknik Uygulama sorumlularına ve Şantiye şefliği için toplam 20.770,00 TL kdv dahil ödenecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri