Burdur güneyde Antalya, batıda Denizli, güneybatıda Muğla, kuzeyde Afyonkarahisar ve kuzeydoğuda Isparta illeri ile sınırlıdır.
Burdur'a hem karayoluyla hem demiryoluyla hem de hava yoluyla ulaşım sağlamak mümkündür. Demiryolu ve karayolu ile ulaşım doğrudan bir şekilde sağlanırken havayolu ulaşımı dolaylı yoldan kısa sürede sağlanmaktadır. Bunun sebebi Burdur'a en yakın olan iki şehirde Yani Antalya'da ve Isparta'da havalimanları bulunmasıdır.
Akdeniz Bölgesi şehirlerinden biri olan Burdur Türkiye'nin güneyinde bulunan küçük bir şehirdir. Burdur ilinin kuzeyinde Afyon, batısına Denizli, güneyinde Antalya bulunur.
Burdur Akdeniz bölgesinin göller kısmında yer alan il. Batı Anadolu ile Akdeniz bölgesini birbirine bağlayan Burdur, 36°53′ ve 37°50′ kuzey enlemleri ile 29°24′ ve 30°53′ doğu boylamları arasında yer alır. Isparta, Afyonkarahisar, Antalya, Muğla ve Denizli illeri ile çevrilidir.
Bu bakımdan verilen vergiler fazlalaşmıştır. 1839 Tanzimat hareketinden sonra Burdur, Kütahya ilinden ayrılarak Konya ilinin Isparta kaymakamlığına bağlandı.
İlgili 15 soru bulundu
İlde iklim genellikle kışları soğuk ve yağışlı, yazları sıcak ve kuraktır.
Burdur'a gittiğinizde mutlaka denemeniz gereken yemekler şunlardır; gazel böreği, Burdur şiş, testi kebabı, çekme, kömbe, Burdur muhallebisi, ceviz ezmesi. Burdur'un en meşhur yemeklerinden gazel böreği, Burdur için oldukça önemli bir yerdedir.
Burdur - Antalya arası mesafe kaç km? Burdur - Antalya arası yaklaşık olarak 131 km'dir. Kamil Koç ile Burdur - Antalya seyahatiniz tahmini olarak en az 1 saat 30 dakika saat sürer.
Burdur - İzmir Arası Otobüs
Burdur ile İzmir arasındaki mesafe 398 km km'dir ve en hızlı seferimizle yaklaşık 5 saat 40 dakika kadar sürmektedir.
İstanbul - Burdur arası yaklaşık olarak 642kms'dir. Kamil Koç ile İstanbul - Burdur seyahatiniz tahmini olarak en az 7 saat 20 dakika saat sürer.
Akdeniz Bölgesi'nde yer alan Burdur, denize kıyısı olmayan oldukça engebeli coğrafi alana sahip bir ilimizdir. İlin %61'i dağlık arazidir. Burdur deniz seviyesinden 950 metre yükseklikte yer almaktadır. Göller Yöresi'nde yer alan Burdur'un nüfusu yaklaşık 260.000'dir.
Burdur, Güney'de Antalya, Batı'da Denizli, Güneybatı'da Muğla, Doğu ve Kuzey'de Isparta ve Afyon illeri ile çevrilidir. İlin yüzölçümü 7.176 km², rakımı 950 metredir. İl arazisinin %60.6'sı dağlık, %2.7'si yayla, %19'u ova %17.6'sı engebelidir.
Genel Bilgiler / Rehber. Akdeniz Bölgesi'nde yer alan ve yüksek dağlarla Antalya'dan ayrılan Burdur, 300.000 nüfuslu sakin ve huzurlu bir şehir olarak etkileyici gölleri, doğa güzellikleri ve tarihi hazineleriyle turistlerin ilgisini çekiyor.
Burdur - İzmir arası karayolu ile 374 km'dir.
Kamil Koç ile Isparta - Burdur yolculukları ekonomik ve konforludur. İki şehir arasındaki mesafe 28 km km'dir ve seyahat etmek yaklaşık 29 dakika saat kadar sürer.
Burdur - Ankara arası mesafe kaç km? Burdur - Ankara arası yaklaşık olarak 421kms'dir. Kamil Koç ile Burdur - Ankara seyahatiniz tahmini olarak en az 5 saat 30 dakika saat sürer. Bu durum hava ve trafik koşullarına bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir.
Burdur - Isparta arası toplam 29 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 1 saat sürüyor. Burdur - Isparta arası hangi otobüs firmalarının seferleri bulunuyor? Isparta Petrol Turizm, Aras Seyahat Burdur - Isparta arası seferler düzenliyor.
Göller Ekspresi Bilgiler
Isparta(Burdur)-İzmir(Basmane) hattında her gün karşılıklı olarak işlemekte olan Göller Ekspresi, toplamda 262 yolcu kapasiteli 4 vagonlu konforlu setlerden oluşuyor. Basmane'den saat 23:05'te, Isparta'dan 22:30'da hareket edecek trenin ortalama seyahat süresi 8 saat 30 dakika sürüyor.
Marmaris - Burdur arası yaklaşık olarak 355 km'dir. Kamil Koç ile Marmaris - Burdur seyahatiniz tahmini olarak en az 6 saat 5 dakika saat sürer.
Burdur - Bursa arası yaklaşık olarak 469 km'dir. Kamil Koç ile Burdur - Bursa seyahatiniz tahmini olarak en az 6 saat 59 dakika saat sürer.
Burdur - Eskişehir arası yaklaşık olarak 303 km'dir. Kamil Koç ile Burdur - Eskişehir seyahatiniz tahmini olarak en az 4 saat 44 dakika saat sürer.
Zengin fauna ve florası ile eko turizmcilerin dikkatini çekerken ormanlar içerisinde çeşmeleri, eski medeniyet kalıntıları, göl kıyılarında temiz kumsalları, leziz yemekleri, şifalı suları, kıvrak Burdur ezgileri ve Burdur folkloru turizm yönünden ön plana çıkan değerlerindendir.
Ekonomisinin büyük bir bölümü Tarım ve Hayvancılığa dayanan Burdur, son yıllarda mermer ve doğal taş sektöründe önemli atılımlar göstermiştir. İlimiz ekonomisi % 40'ı süt üretimine dayalı hayvancılık faaliyeti ve bunu destekleyen bitkisel üretimden oluşmaktadır.
Burdur'a gidenler bu lezzeti tatmadan kentten ayrılamıyor - YouTube. Ceviz ezmesi Burdur'un en meşhur tatlısı. Burdur'a gidenler bu lezzeti tatmadan kentten ayrılamıyor. Lezzetinin sırrı ise yörede yetişen ceviz ve şekerde saklı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri