Burç Halife Bu görkemli bina şehrin kalbinde yer alır ve gece gündüz ziyaretçileri kendine çeker.
Betonarme yapıya sahip olan binanın en üst katların yapımında her biri 25 ton yük kaldırabilen üç kule vinç kullanıldı. Neo-fütürist tasarıma sahip olan Burj Khalifa'nın inşaatında dünyanın dört bir yanından 12 binden fazla insan çalıştı. İnşaat esnasında dört işçi hayatını kaybetti.
Burç Halife giriş ücreti 2022 yılı için 36 Euro'dur. Standart giriş bileti 124 ve 125'inci katlara erişimi kapsamaktadır. Burç Halife ziyaretiniz için dünya çapında kullanılan güvenilir iki site öneriyoruz bu siteler Tiqets sitesi ve Getyourguide.
- Binada 57 asansör, 1044 daire, 3000 araçlık yer altı park yeri var. - Dış cephesini ve iki kanadını oluşturan cepheyi kaplayan cam panellerin sayısı 28 bin 261. - Dubai Kulesi için 330 bin ton metre küp beton döküldü, 39 bin ton çelik kullanıldı, 22 milyon saat çalışıldı. Burj Halife'nin kırdığı rekorlar neler?
Burj tamamlandığında, Dubai 2008'deki kredi sıkışıklığının etkilerinden dolayı kötü bir haldeydi ve onu şehrin zaten gergin olan kanalizasyon sistemine eklemenin maliyetinin gereksiz bir para israfı olduğuna karar verildi.
İlgili 41 soru bulundu
Dünyanın en yüksek binası olan Burc Halife dimdik ve güvenli duran bir mimari yapı. Richter ölçeğine göre bina 5,5 ila 7,0 büyüklüğündeki depremlere dayanacak şekilde tasarlanmış. kalmış ancak yapı zarar görmemiş ve sağlam kalmış.
828 metrelik yüksekliğe sahiptir ve 160 katı kullanılabilir bir yapıdır. Binanın yaklaşık 150. kattan sonra geri kalan katları çelik olarak yapılmıştır. Bu da dünyada ilk defa betonarme kütle üzerine çelik konstrüksiyonla devam edilen ilk bina özelliğini kazandırmıştır.
Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai şehrinde bulunan Burj Khalifa, inşasının tamamlandığı 2010 yılından itibaren dünyanın en yüksek binası unvanına sahip. Peki, Burç Halife olarak da bilinen dünyanın en yüksek binası kaç katlı? 160 katlı bir bina olan Burj Khalifa'nın yüksekliği tam 828 metre.
Dünyanın en yüksek noktaya çıkan ve aynı zamanda en hızlı asansörü (Saatte 64 km). Ayrıca toplamda 57 asansör ve 8 yürüyen merdiven bulunuyor. Dünyada betonarme kütle üzerine çelik konstrüksiyonla devam eden ilk binadır.
Fotoğrafta, Çin`in Tianjin kentindeki yapımı 2019`da tamamlan 530 metre yüksekliğe sahip ve 100 katlı gökdelen Tianjin CTF Finance Center görülüyor. Fotoğrafta, Çin`in başkenti Pekin`de 109 katlı China Zun gökdeleni görülüyor.
Binanın 124. katında bulunan, açık ve kapalı alanları olan 450 metre yükseklikteki terasa, dünyanın en hızlı asansörü ile 55 saniyede çıkmak mümkün. Ancak bunun için yetişkinlerin 27, çocukların ise 20 dolar ödemesi ve önceden rezervasyon yaptırılması gerekiyor.
Burj Khalifa, dünyadaki en dayanıklı binalardan biridir. Yapı, payanda duvarlarının çevre kolonlarını iç duvarlara bağladığı mekanik zeminlerden oluşur bu sayede çevre kolonları yapının yanal direncini destekleyebilir.
Burj Khalifa'nin 148. katında bulunan seyir terası aynı zamanda bu alanda da dünyanın en yükseği. Tam tamına 555 metre yükseklikten ziyaretçilerine çevreyi izleme olanağı veriyor.
Burc Halife nedir? Burc Halife, Dubai'de inşası 4 Ocak 2010 tarihinde tamamlanan dünyanın en yüksek gökdelenidir. Eski ismi Burc Dubai'dir. Adını Halife bin Zayid el-Nehyan'dan almıştır.
Batı Avrupa'nın en yüksek binası olan Londra'daki Shard gökdeleninde bulunan asansörün hızı ise dakikada 360 metre.
6 Burj Khalifa Asansörü – Dubai
Son kata asansör bulmuyor olsa da 160. kata ulaşan asansör, dakikada 0,5553 kilometre hıza ulaşır. Bu hız asansörleri dünyanın en hızlı 3. Asansörü yapmaktadır.
Otel dünyanın ilk 7 yıldızlı oteli olmakla ün yapmıştır. Ve otele konaklama haricinde günübirlik kültür gezileri de düzenlenmektedir.
Burç Halife: Şimdilerde, ayakta duran en yüksek yapı, Dubai'deki 828 metre yüksekliğinde ve 160 kata sahip olan Burç Halife' dir. 2010 yılında tamamlanan yapı bu güne kadar yapılmış en yüksek insan eseri yapıdır. En yüksek 3.yapı ise Çin'in Şangay kentinde bulunan 632m yüksekliğinde 128 katlı Şangay Kulesidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri