Büro elemanı, temel olarak görev yaptığı büronun iş tanımına göre ödeme yapmak, başvuru almak, istenilen bilgileri bilgisayara aktarmak, günlük yazışmaları hazırlamak, raporlama ve arşiv işlemlerini yapmakla ilgilenir. Bunların yanı sıra kurumların dışa açılan yüzü olarak da görevler üstlenebilir.
Büro çalışanları da “personelden” ziyade “bilgi işçisi” olarak nitelendirilmektedir. Büro faaliyetleri, örgütün asıl işlevleri olan planlama, örgütleme, kadrolaştırma, yöneltme ve denetim faaliyetlerinin yanında ikincil nitelikte çalışmalardır.
Büro makinelerini kullanarak büro yönetimi, büro içi ve dışı iletişimi sağlama, yöneticinin günlük işlerini organize etme, belge hazırlama, dosyalama işlemlerini yürütme, sunum hazırlama, toplantı ve seyahat organize etme bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.
Büro Memuru Ne İş Yapar? Görev ve Sorumlulukları Nelerdir? Büro memurunun, ödeme almak ya da yapmak, vergi hesaplamak, belge tasnif etmek ve yazışma yapmak gibi oldukça farklı görevleri bulunur. İş yükünün yüksek olduğu bürolar genellikle büro memurunun bir konuda uzmanlaşmasını bekler.
İlgili 35 soru bulundu
Çalıştığı işyerinin bürolarında temizlik, evrak taşıma, içecek hazırlama ve servis yapma gibi çeşitli büro hizmetlerini yapan kişidir.
Büro memuru olmak için, üniversitelerin 2 yıllık Büro Yönetimi ve Asistanlığı bölümünden mezun olmak gerekiyor. Bazı büro memurlarının özel eğitimli olması, büyük firmalar için önemlidir. Fakat bazı iş yerleri lise ve şişe dengi okullardan mezun olan kişileri büro memuru olarak işe alıyor.
Temel görevleri arasında haberleşme, yönetim yazışmaları, birimler arası iletişim ve idari işlerde yöneticiye bağlı çalışmaktır. Bir sekreter, çalışma alanına göre büro görevlisi olarak tanımlanır ve kurum içinde ve kurum dışında yürütülmesi gereken tüm işleri takip eder.
Son zamanlarda Temmuz ayında yapılan zamlar sonrası diğer mesleklerde de oldğu gibi Büro personeli maaşlarına da zam yapıldı. 2023 yılı Ocak güncellenen Memur Maaş Zam ve güncel Memur Maaşları 11 bin 837 TL oldu. Bu kapsamda Görevine ilk başlayan Kamu Büro personeli maaşları 11.530 TL oldu.
Üniversitelerin Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Bölümü'nden mezun olan kişiler, büro personeli olarak görev yapabilir. Bu eğitimi almayan kişiler de sertifika programlarına katılarak bu mesleği icra edebilir.
Ofis veya Büro, bir işletmeyi veya bir hizmeti yönetmek üzere organizasyonel faaliyetlerin yapıldığı iş yeri alanıdır. Bir kuruluşun çalışanları, kuruluşun amaçlarını ve hedeflerini desteklemek ve gerçekleştirmek için idari işler yapar.
ALAN HAKKINDA. Büro yönetimi, günlük işler, dava hizmetleri, ofis yönetimi, iletişim, bildirimler ve ödemeler, ofis makineleri, sunum, toplantı ve seyahat hizmetleri ile ilgili bilgi ve becerileri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı bölümü mezunu bireyler çalıştıkları iş yerlerindeki her türlü belge ve bilginin düzenlenmesi, korunması, talep edilen bilgileri bilgisayar yardımı ile hazır hale getirmek başlıca görevlerindedir.
Açık bürolar: Rutin ve mekanik işler yapılan kurumlarda, geniş salonlarda toplu çalışma tercih edilmektedir. Bu salonlara açık büro adı verilir. Açık bürolarda yaklaşık olarak 5 -100 personel çalışabilir. Açık büroların alanları ise 150 –3000 m² arsada olabilir.
Temel İş, Yetki ve Sorumluluklar:
➢ Hasta kabul sekreteri; hasta kabulü, hasta karşılama, randevu işlemlerini yapar. ➢ Hasta kabul yerinin temizliğini, düzenini sağlar.
Büro personelinin çalışma saatleri, işletmenin büyüklüğüne, ofisin konumuna ve işletmenin faaliyet alanına göre değişebilir. Ancak, genellikle büro personeli, tam zamanlı olarak çalışırlar ve haftanın beş günü, tipik olarak 9:00-17:00 saatleri arasında çalışırlar.
I - GENEL İDARE HİZMETLERİ SINIFI: Kurumlarda yönetim, icra, büro ve benzeri hizmetleri gören ve bu Kanunla tespit edilen diğer sınıflara girmeyen memurlar Genel İdare Hizmetleri sınıfını teşkil eder.
bir işçi var ,birde büro işçisi var.eğer büro işçisi iseniz temizlik yaptırmazlar.adı üstünde BÜRO.ama sadece işçi olarak geçiyorsa,temizlik de yaptırabilirler.
Büro personelinin çalışma koşulları, işletmenin büyüklüğüne, ofisin konumuna ve işletmenin faaliyet alanına göre değişebilir. Ancak, genellikle büro personeli, tipik olarak tam zamanlı olarak çalışırlar ve haftanın beş günü, tipik olarak 9:00-17:00 saatleri arasında çalışırlar.
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Taban Puanları (2 Yıllık)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri