10 Günlük Hava Durumu-Bursa, Bursa Parçalı Bulutlu. En düşük -1°C. Rüzgâr D, 10 - 15 km/saat.
Bursa, genelde ılıman bir iklime sahiptir. Ancak, iklim bölgelere göre de değişiklik göstermektedir. Kuzeyde Marmara Denizi'nin yumuşak ve ılık iklimine karşılık güneyde Uludağ'ın sert iklimi ile karşılaşılmaktadır. İlin en sıcak ayları Temmuz – Eylül, en soğuk ayları ise Şubat – Marttır.
Kış ayları ise soğuk ve bol yağışlıdır. Kar yağışları normal, don olayları fazladır. Yıllık ortalama sıcaklık 12,4 C'dir.
86 yıl sonra sıcaklık rekorunun kırıldığı Bursa'nın, Karacabey ilçesinde 40,5, İnegöl'de 40,4, Mustafakemalpaşa'da 40,1 derece ölçüldü.
Dün ölçülen sıcaklıklarla; Türkiye'nin en sıcak yeri, 45,9 derece ile Antalya'nın Kaş ilçesi Çavdır Orman Sahası ve Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Zeytinalanı Ekip Orman Deposu oldu. Antalya ve Muğla'yı 45,7 derece ile Şırnak'ın Cizre ilçesi takip etti.
İlgili 26 soru bulundu
Dünyanın en sıcak yeri, ABD'deki Ölüm Vadisi'dir. Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO) verilerine göre, bugüne kadar yeryüzünde ölçülen en yüksek hava sıcaklığı değeri 10 Temmuz 1913'te ABD'nin California eyaletinde bulunan Ölüm Vadisi'nde 56,7 ºC olarak kayıtlara geçti. Dünyanın en sıcak yeri, ABD'deki Ölüm Vadisi'dir.
Dünya'da nemliliğin en yüksek olduğu noktalar Ekvator ve çevresidir. İnsan yaşamının mevcut olduğu ve nemli alanın sınırları içerisinde yer alan bölgeler için nem alma cihazı olmazsa olmazdır. Yağışın az olduğu ve hava sıcaklığının fazla olduğu yerlerde yüksek nemden bahsedilemez.
Sıcak yaz günlerinde sıcak hava nedeniyle buharlaşma arttığından soluduğumuz havadaki nem oranı da artar. Kış aylarında da buharlaşma için gereken sıcaklık enerjisi azalacağından havadaki nem oranı azalır.
Bakanlığın Hava Kalitesi İzleme Merkezi'ne bağlı Sürekli İzleme verilerinden alınan bilgilere göre havası en temiz şehir de Bursa oldu. Sanayi şehri olarak bilinen ve birçok sanayi kuruluşunun ilk tercih ettiği şehirlerden birisi olan Bursa'da hava kalite endeksi 10 olarak ölçüldü.
Bu şehirde her aile için mutlu ve müreffeh bir yaşam imkanı, Bursa'yı geçen yıl Türkiye'nin tüm şehirleri arasında en yüksek yaşam standardı haline getirdi. Bu nedenle Bursa yaşam standartları açısından dünyada 28. sırada yer almaktadır. Bu faktörler yatırımcıların ilgisini çekmiş ve yatırım miktarını artırmıştır.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Hava Kalitesi İzleme Merkezi Bursa'nın hava kalite endeksini 10 olarak açıkladı. Yani verilere göre Bursa'nın havası temiz.
Bursa, birinci derece deprem kuşağında bir kenttir.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre; hava sıcaklığının sıfırın altında 17.2 derece ölçüldüğü Bolu, Türkiye'nin en soğuk ili olarak kayıtlara geçti.
1887 yılında Yenişehir Bilecik'e bağlandı. Gemlik'e bağlı bir bucak olan Pazarköy/Orhangazi de, 1893 yılında yeniden kaza (ilçe) oldu. 1918 yılından sonra ise Hudavendigar adı, Bursa Vilayeti olarak değiştirilmiştir.
Bağıl nemin %100 olması, havanın artık suyla doyurulmuş olması demektir. Bu durumda hava daha fazla su alamayacak ve havaya katılmaya çalışan buhar yoğuşarak sıvı hâline dönüşecektir. Bağıl nem %100'den küçük bir değerdeyse buharlaşma gözlenir.
Doğu Anadolu'da Malatya ve Van'da düşük neme sahip olan illerdir. Nemin az olması bu yörede yaşayanların çok daha rahat hissetmelerine yol açar. En fazla nemin olduğu bölgemiz ise yağışların fazla olduğu Karadeniz Bölgesi'dir. Rize, en fazla neme sahip olan ilimizdir.
Göller Yöresinde yer alan Isparta, nemin en az görüldüğü ilimizdir. Nemin azı da fazlası da insan sağlığı için zararlıdır. Nem az olan yerlerde nemi yükselten ev tipi cihazlara ihtiyaç bulunur.
İKLİM. İlçede ılıman Marmara iklimi görülür. Ortalama sıcaklık 14.4 derecedir; ortalama nem oranı %58'dir.
Uludağ'da sonbahar, ilkbahar ve kış mevsimlerinde ege- men olan güney yönlü rüzgarlar Uludağ'ın kuzey yamaçla- rından Bursa Ovası'na doğru inerken adyabatik olarak ısınıp hız kazanır ve Bursa Ovası üzerinde fön özellikli kuvvetli lodos rüzgarların oluşmasına neden olur.
Bursa'da kar yağışlı gün sayısı 7,5 gün ve karla kaplı gün sayısı 9,4 gün iken Sarıalanda (1620 m) kar yağışlı gün sayısı 48,9 gün ve karla kaplı gün sayısı 109,9 güne çıkar, Uludağ otellerde (1877 m) kar yağışlı gün sayısı 67,5 gün karla kaplı gün sayısı 179,3 güne ulaşır.
Dünya Meteoroloji Örgütü'nün (WMO) Dünya Hava ve İklim Aşırılıkları Arşivi'ne göre, dünyada kaydedilen en yüksek hava sıcaklığı 1913'te 134 derece ile Ölüm Vadisi'ndeki Furnace Creek'te ölçüldü.
Bununla birlikte rahatça söyleyebiliriz ki kışın Türkiye'nin en sıcak yeri neresi sorusunun en doğru cevabı; Antalya, Adana, Hatay, Osmaniye ve Mersin'dir.
Bu nokta, Whitney Dağı'nın doğu yamacının 136.2 km güneydoğusunda kalır, Kıta ABD'sinin en yüksek yeri ise 4.421 metredir. Death Valley'de bir kasaba olan Furnace Creek bölgesinde, 10 Temmuz 1913 tarihinde ölçülen 56.7 °C 'lik sıcaklık, dünyada ölçülmüş en yüksek hava derecesi rekorunun sahibidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri