Bursa, şeftalisiyle ünlü bir şehirdir. Bursa'da çok farklı türleri yetişen şeftali, yaz aylarının en sevilen meyvelerinden biridir.
Bursa'nın bereketli topraklarından çıkan meyve ve sebzeler Türkiye'nin en prestijli ürünleridir. Adıyla özdeşleşen Şeftalinin, Deveci Armudunun, Apolyont Kirazının, sofralık zeytininin ve çeliğin en kaliteli ürünlerinin yetiştiği bölgedir Bursa.
Sulu şeftalisi, kestane, üzüm, elma, armut, çilek, vişne, kiraz, kayısı, erik, muşmula, kızılcık, ceviz, kavun, karpuz ve her çeşit meyve yetişir. Türkiye'de, çileğin % 80'i, şeftalinin% 40'ı Bursa'da yetişir.
Bursa'da tekstil, otomotiv, makine-metal imalatı, tarıma dayalı sanayi ve gıda, mobilya gibi sektörler ön plana çıkmakta ve değer üretmektedir. Öne çıkan sektörlerinin yanında Bursa, raylı sistemler, havacılık, savunma gibi yükselen sektörleri ile de yüksek teknolojili ürünler üretmeye devam etmektedir.
İlgili 28 soru bulundu
Bursa'da üretilen "Bağdat hurma tatlısı", 50 yıldan fazla süredir sokaklarda satılarak ağızları tatlandırıyor. Daha sonra fırına konulan tatlı, şerbet dökülmesinin ardından Hindistan ceviziyle servis ediliyor. Bağdat hurma tatlısı, ramazan ayları ve kış günlerinde de tercih ediliyor.
Tarım ürünlerinin başlıcaları; buğday, arpa, mısır, yulaf ve pirinç gibi tahıllardır. Bütün bunların senelik istihsali 500.000 tona yaklaşır. 20.000 tona yakın fasulye, bakla, bezelye ve çiğ baklagiller, tütün, pamuk, ayçiçeği, susam ve anason yetişir. Türkiye'nin en çok ve kaliteli sebzesi Bursa'da üretilir.
Bursa'nın en ünlü lezzetleri, iskender, kestane şekeri, pideli köfte, tahinli pide ve cantık kebabı. Bursalı Evde Yoklar'a sorduk, ne nerede yenir, parmak yalatan bir liste çıktı. Sevgili Bursalı Evde Yoklara tüm tavsiyeleri için teşekkürler. Bursa'da Gezilecek Yerler önerilerimiz için tıklayın.
Bursa'ya özgü hediyelik olarak ipek kumaş, havlu, temalı biblolar, kupalar, anahtarlıklar ve yiyecek ürünler olarak magnetler, reçel, kestane, şeftali gibi çeşitleri bulabilirsiniz. Bursa hatırası hediyelik eşyalar olarak bunları tarihi çarşıdan veya dükkanlardan alabilir sevdiklerinize hediye olarak götürebilirsiniz.
Türkiye'nin en verimli şehirlerinden biri olan Bursa'nın birçok şeyi meşhur; kestane de bunlardan biri!
Bursa'nın sahil kemsinde tüm portakal çeşitlerini rahatlıkla yetiştirebilirsiniz fakat yüksek rakımlı olan yayla kesimlerinde ise ev ortamında ancak saksı içerisinde mandalina yetiştirebilirsiniz.
Uludağ, 2543 metre yüksekliğiyle Marmara Bölgesi'nin en büyük dağı, Türkiye'nin en popüler kış sporları merkezi ve Bursa'nın en turistik yeri konumunda. 1933 yılında kurulan ilk oteliyle kış turizmi alanında gelişmeye başlayan Uludağ, günümüzde kayak yapmak için Türkiye'de en çok tercih edilen yerlerden biri.
Bursa'da Yetişen Ağaç Türleri
Alıç ağaçları Bursa'da en iyi yetişen bitki türlerindendir. Armut Ağacı; Armut ağacı Bursa'da çok verimli bir şekilde yetişmektedir. Bursa'da en verimli yetişen Armut Ağacı çeşitleri şunlardır Etruşka, June Beauty, Akça, Carmen, June Gold, Tezeren armudu, Limon Armudu ağacıdır.
krom madenleri ile ünlüdür. uludağ'ın güney etekleri diyebileceğimiz bir alanda yer alan harmancık, asar dağı ve küplü dağı arasındaki havzadadır. 1973 yılında belediye, 1987'de ilçe olmuştur.
TR 41 bölgesinde yani Eskişehir ve Bilecik'le birlikte yer alan Bursa'nın satınalma gücü paritesini gösteren fiyat endeksi 2017'de 102 olarak kayıtlara geçmiş görünüyor! Yani ülke ortalamasına göre Bursa pahalı kentler arasında bulunuyor.
Osmanlı'nın ilk başkenti olan bu şehir, Uludağ'da bulunan kayak merkezi ile ünlüdür. Bursa mutfağında genellikle kebap ve etli yemeklere ağırlık verilir. Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan iskender, yörenin en meşhur yemeğidir. Kestane şekeri ve Kemalpaşa tatlısı da yörede ilgi gören tatlılar arasındadır.
Bursa, tarihteki önemi ile olduğu kadar, eşsiz doğası ile de dikkati çeken bir kenttir. 'yeşil' rengi adeta bu kentle özdeşleşmiş, onun simgesi olmuştur. bu geçmişten bu yana bilinen bir tanımlamadır. bursaspor da yeşil beyaz rengini buradan almıştır,beyaz ise kışın bembeyaz olan uludağı temsil etmektedir.
Metalik madenler bakımından ildeki önemli metalik madenler altın, antimuan, bakır-kurşun- çinko, krom, nikel, manganez, molibden ve volframdır. Bunlardan 3.027 gr/ton Au tenörlü altın İnegöl-Sülüklügöl sahasında tespit edilmiş olup, 19.846 ton görünür+muhtemel, 17.407 ton mümkün rezerv belirlenmiştir.
Gazipaşa'da ilk hasat ise ilçe merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki Muzkent Mahallesi'nde, Hatice Güven ve ortağı Sefa Oğuz'un 4 yıl önce 2 dekar örtü altına kurduğu mango bahçesinde başladı.
Gemlik'e bağlı bir bucak olan Pazarköy/Orhangazi de, 1893 yılında yeniden kaza (ilçe) oldu. 1918 yılından sonra ise Hudavendigar adı, Bursa Vilayeti olarak değiştirilmiştir.
Bursa ili Marmara Bölgesinin Güney Marmara bölümünde, 40° batı boylam ve 29° kuzey enlem daireleri arasında yer alır. Eski adı Hüdavendigâr'dır. Kuzeyinde Marmara Denizi ve Yalova, kuzeydoğuda Kocaeli ve Sakarya, doğuda Bilecik, güneyde Kütahya ve batıda Balıkesir illeri ile çevrilidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri