Bursa'nın en ünlü lezzetleri, iskender, kestane şekeri, pideli köfte, tahinli pide ve cantık kebabı.
Adıyla özdeşleşen Şeftalinin, Deveci Armudunun, Apolyont Kirazının, sofralık zeytininin ve çeliğin en kaliteli ürünlerinin yetiştiği bölgedir Bursa. Ayrıca siyah incir, Türkiye'ye ve dünyaya, Bursa'dan yayılarak evlerimize ve sofralarımıza ulaşır.
Bursa'da üretilen "Bağdat hurma tatlısı", 50 yıldan fazla süredir sokaklarda satılarak ağızları tatlandırıyor. Daha sonra fırına konulan tatlı, şerbet dökülmesinin ardından Hindistan ceviziyle servis ediliyor. Bağdat hurma tatlısı, ramazan ayları ve kış günlerinde de tercih ediliyor.
İlgili 34 soru bulundu
Uludağ, 2543 metre yüksekliğiyle Marmara Bölgesi'nin en büyük dağı, Türkiye'nin en popüler kış sporları merkezi ve Bursa'nın en turistik yeri konumunda. 1933 yılında kurulan ilk oteliyle kış turizmi alanında gelişmeye başlayan Uludağ, günümüzde kayak yapmak için Türkiye'de en çok tercih edilen yerlerden biri.
Süt Helvası (Bursa 'nın Meşhur Tatlısı)
Bursa'ya özgü hediyelik olarak ipek kumaş, havlu, temalı biblolar, kupalar, anahtarlıklar ve yiyecek ürünler olarak magnetler, reçel, kestane, şeftali gibi çeşitleri bulabilirsiniz. Bursa hatırası hediyelik eşyalar olarak bunları tarihi çarşıdan veya dükkanlardan alabilir sevdiklerinize hediye olarak götürebilirsiniz.
İskender'in yanında çok sevilen üzüm şırası hem gazsız hem de lezzetli bir içecek.
Günümüzde yalnızca Bursa'da yapılan süt helvası, maliyetinin de düşük olması sebebiyle esnaf lokantalarında en çok tercih edilen tatlı haline geldi. Bursa'daki yemek kültüründe öğle saatlerinde tüketilen süt helvası, saat 14.00'dan sonra tüm lokantalarda tükeniyor ve gün içerisinde bir daha yapılmıyor.
Bursa, şeftalisiyle ünlü bir şehirdir. Bursa'da çok farklı türleri yetişen şeftali, yaz aylarının en sevilen meyvelerinden biridir. Dünyaya Çin´den yayıldığı düşünülen şeftali uzun yaşam ve ölümsüzlük sembolü olarak görülür.
Türkiye'nin en çok ve kaliteli sebzesi Bursa'da üretilir. Bunlardan domates birinci sırayı alırken, soğan ikinci sıradadır. Patates, hıyar, pırasa, lahana, tâze fasulye, patlıcan, biber, enginar ve ıspanak üretimi 250.000 tona yaklaşır. Bursa meyvecilikte çok ileridir.
Yüzyıllarca çeşitli yangın ve depremlere maruz kalan ve yenilenen çarşı, içinde barındırdığı Kuyumcular Çarşısı başta olmak üzere Yorgancılar Çarşısı, Ayakkabıcılar Çarşısı, mobilyacılar ile hala alışveriş ve ticaretin merkezi konumunda bulunuyor.
Bursa'ya Ne Zaman Gitmeli
Bursa için bizce en güzel zamanlar sonbahar ve kış ayları. Çünkü kışın Uludağ'da kayak, sonbaharda da kültür turları yapmak, doğa rotalarına çıkmak, dağ evlerinde konaklamak için en güzel vakitler.
Nilüfer ilçesine gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken pek çok yer vardır. Gölyazı, Misi Köyü, Ağlayan Çınar, Ayvaini Mağarası, Aziz Panteleimon Kilisesi, Aktopraklık Höyüğü Arkeopark ve Açık Hava Müzesi, Dağyenice Göleti ve Agora Çarşısı, Nilüfer ziyaretinizde uğrayabileceğiniz yerlerdendir.
Marmara Bölgesinde yer alan Bursa ilinin kuzeyinde de Marmara Denizi bulunmaktadır. Kuzeydoğusunda Kocaeli ve Sakarya illeri ile komşudur. Ayrıca Kütahya ve Bilecik ile komşu olan Bursa ilinin doğusunda Bilecik yer almaktadır.
Bursa'nın meşhur pişmaniyesi ve saray helvası Bursa Yöresel'de..
Uludağ Kebapçısı, diğer adıyla Cemal& Celil Usta, Bursa iyi iskender yemek isteyenlere en çok tavsiye edilen yerlerden biri. Kebapçı İskender ve İskender® gibi ünlü bir mekan. Eski garajın hemen yanında küçük salaş bir mekanı var. 1964'ten beri iskender yapıyorlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri