Fakat her bireyin anatomik yapı farklılığı olduğundan, burun estetiği kişiye özel uygulanmalıdır. Yapılan estetik operasyon genel olarak her mevsim uygulanabilir. Ancak burun estetiği yapılması için en uygun dönemin kış ve bahar ayları olduğu söylenebilir.
Burun estetiği için herhangi bir mevsim kuralı vb bulunmuyor. Yani yılın 365 günü uygulanabilir bir operasyondur. Ancak yaz aylarına denk gelen operasyonlarda operasyon sonrası konfor ve iyileşme süreci için birkaç noktaya dikkat etmek gerekiyor.
Şunu belirtmeliyim ki 'yaz aylarında burun ameliyatı olmaz' algısı tümüyle yanlıştır. Kışın yapılan ameliyatlarla yazın yapılan ameliyatlar arasındaki komplikasyon oranı benzerdir. Literatürde yazın yapılan ameliyatlarda sorun yaşama oranının yüksek olduğuna dair bir bulgu da yoktur.
Kış aylarında hem güneşe daha az maruz kalınması hem de havanın serin olması bu nedenle avantajlı bir durumdur. Havanın serin olması aynı zamanda daha az ödem oluşması nedeniyle de önemlidir. Ocak ayında yapılmış bir burun estetiğinde haziran ayında neredeyse tam iyileşme sağlanmış olmaktadır.
Yazın burun ameliyatı yapma konusunda herhangi bir engel yoktur. Burun estetiği (Rinoplasti) estetik bir ameliyat olduğu için tüm cerrahi işlemler gibi yılın herhangi bir zamanında güvenle yapılabilir.
İlgili 30 soru bulundu
6. aydan sonra sonuca en yakın görünümleri elde etmek mümkündür. İlk 6 ay içerisindeki burun görünümü aynı şekilde kalmayacak ve burun yapısı gittikçe yerine oturacaktır.
Burun müdahalesinden 5 ile 7 gün sonra belirgin ödem kalmaz ve şişlikler büyük oranda inmiş olur. Burundaki ödemin tamamen inmesi ve burnun son halini alması ince derili kişilerde 6 ile 12 ay kadar zaman alırken kalın burun derisine sahip bireylerde bu süre daha uzundur ve 1 ile 2 yıl kadar zaman alabilmektedir.
Ameliyat genel anestezi ile yapılmaktadır. Bu uygulama doktor ve hasta için son derece konforludur. Hasta genel anestezi aldığı için genellikle bir gece hastanede kalınması önerilir. Ertesi gün günlük yaşama dönülebilmektedir.
Burun ameliyatı genel anestezi altında yapılır ve yaklaşık 2.5 saat sürer. Ameliyat sonrası fazla ağrı olmaz, ilk gün yüze soğuk uygulama yapılır. Hasta 1 gece hastanede kalıp ertesi gün eve döner. Ameliyattan 2-3 gün sonra hafif bir ödem (şişlik) ve morluk oluşabilir ki, bu da sonraki günlerde hızla geriler.
Yatma Şekli
Burun estetiği sonrası ilk iki hafta yüksek yastıkta ve sırt üstü yatmaya özen gösteriniz. Daha sonra yan yatabilirsiniz. Yüz üstü yatmak için 3 ay bekleyiniz.
Ameliyattan 2 gün sonra baş geriye alınarak duşa girilebilir. 1 hafta sonra rahat duş alınabilir. 1, 3 ve 6'ıncı ay ile 1'inci sene kontrolleri aksatılmamalıdır.
Burun estetiği sonrası burun ucu düşer mi sorusunun yanıtı da evet olacaktır. Burun ucu düşüklüğü burnun doğal yapısından kaynaklanabileceği gibi burun ameliyatları sırasında fazla doku çıkarılması da bu sonucun ortaya çıkmasına neden olabilmektedir.
Burun estetik ameliyatı sonrasında burun termal alçınız burun sırtında 10 gün süre ile kalmaktadır. Bu dönem içinde ilk 4-5 gün süresince göz ve burun civarına soğuk kompres uygulamak bu civarlarda oluşan ödem ve şişlikleri aza indirger.
Estetik burun ameliyatı olan hastaların çoğu iki gün içerisinde ayağa kalkıp dolaşır ve ameliyattan bir hafta sonra okula veya çok yorucu olmayan iş hayatına dönebilir.
* 3 hafta süreyle burna sert bir şekilde dokunulmaması, ilk 6 hafta buruna darbe gelme ihtimali olan aktivitelerden kaçınılması gerekir. * 6 hafta boyunca gözlük kullanılmaması, daha sonraki dönemde hafif çerçeveli gözlükler kullanılması önerilir.
Ameliyatınızın ardından ortalama 5. Günde iş yaşamınıza dönebilirsiniz. Ancak ameliyat sonrasında dikkat edilmesi gerekenlere özen göstermek gerekiyor. 1 ay süresinde ağır sporlardan kaçınmak gerekli ve 6 hafta boyunca Solaryum ve yoğun güneşten kaçınılmalıdır.
Genel olarak; kanama, enfeksiyon ve anestezi etkileri burun ameliyatı operasyonlarında da söz konusudur. Bu konuların yanı sıra: burun tıkanıklığı, kabuklanma, kuruluk, ciltte his azalması, sertlik, renk değişimi, şişlik, ağrı, nedbe oluşumu ve doğal görünüm dışı riskler söz konusudur.
Genel olarak 4 saatlik bir ortalamadan bahsedilebilir. Burun estetiği ile beraber burun içinde bir deformite, sekonder cerrahi gibi işlemler uygulanacak ise, operasyon süresi 6-7 saate kadar sürebilmektedir. Burun estetiği ameliyatları genel olarak iki yöntemle yapılmaktadır.
Burun estetiği ameliyatı zor bir ameliyat mı ve ne kadar sürer? Tecrübeli bir uzman tarafından yapıldığında burnun durumuna göre 1-3 saat kadar sürer. Bu sebeple hemen her zaman genel anestezi tercih edilir. Hasta ve hekim açısından zorluğu, ciddi ameliyat kategorisine girmeyecek tipte ki ameliyatlardandır.
En zor ameliyat; burun estetiği
Burnun iyi fonksiyon görmesinin çok önemli olduğunu, ama estetik görüntü güzelliğinin ihmal edilmemesi gerektiğini ifade eden Dr. Ulay, şunları söyledi: “Burun estetiği çok zor bir ameliyattır. Çünkü burun yüzün ortasındadır, en ufak bir hata görünür.
Burun Ameliyatı Narkozu Etkisi ne Zaman Geçer? Burun ameliyatı sonrasında narkoz etkisi hastanın bünyesine bağlı olmakla beraber ortalama 2 ile 3 saatte geçer.
Ameliyat sonrası 2 hafta spor yapmayınız.
Pansumanları ıslatmadan yüzünüzü yıkayabilirsiniz. 1 hafta boyunca saçlarınızı yıkamayın, kuaförde saç yıkatır gibi yıkayabilirsiniz. Burun tamponlarınızı ve dış pansumanı ıslatmayın. 1 hafta boyunca aşırı gülmekten ve abartılı mimik hareketlerinden kaçının.
Estetik burun ameliyatlarında ameliyattan sonraki ilk 48 saat dinlenmeniz, alın ve yanaklara her saatte bir 10 dk. soğuk (buz) uygulaması sizi rahatlatacak, şişlik ve morluklarınızı sınırlayacaktır. (geceler dahil) Üçüncü günden itibaren şişlik ve morluklar hızlı bir şekilde geçmeye başlar.
Eriyen dikişler kullanıldığından burun içindeki dikişler bir hafta on gün içinde kendiliğinden eriyerek kaybolacak; dikiş alma prosedürü olmamaktadır. Yaklaşık 8-9 gün içinde dışarıdan bakıldığında kişinin ameliyat olduğu fark edilmeyecek düzeyde iyileşme sağlanacaktır.
Burun estetiği ameliyatları ağrılı ameliyatlar değildir, 7 gün alçı 2 gün burun içi tamponu gerektirir. Açık teknik ile burun estetiği burun ucuna ve septuma tüm olarak daha hakim olunduğundan tercih edilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri