Hemofili gibi bir kanama bozukluğu olan bireyler burun estetiğine aday olamayabilir. Bu süreçte doktor kan testleri gibi laboratuvar testleri de dahil olmak üzere tam bir fiziksel muayene yapacaktır. Ayrıca burun estetiği adayının yüz özelliklerini ve burnunun içiyle dışını inceleyecektir.
İster Devlet Hastanesinde olun ister Özel Hastanelerde olun, estetik amaçlı yapılan operasyonlar hiçbir sigorta kapsamına dahil edilmez. Estetik amacıyla burun ameliyatı olacak kişide, Devlet kişinin sağlığı için gerekli bir ameliyat olmadığından kişinin masraflarını karşılamamaktadır.
Burun estetiği operasyonları hem plastik cerrahlar hem de KBB uzmanları tarafından gerçekleştirilebilir. Ameliyatın başarısı için asıl önemli olan cerrahın branşından ziyade, rinoplasti operasyonunu gerçekleştirebilecek düzeyde donanımlı olmasıdır.
Burun estetiği yaptırmayı düşünen kişiler için en uygun dönemin, kış sonunda yani yaz başlamadan önceki zaman olduğu söylenebilir. Özellikle alerjik yapıda olan kişiler burun ameliyatını yaz başlangıcında yaptırmalıdır. Uygulanan ameliyat sonrasında hastaların güneşten korunması son derece önemlidir.
İlgili 43 soru bulundu
Ancak yara iyileşmesindeki gecikmeler, operasyonu riskli kılmaktadır. Hipertansiyon ve kalp hastalıkları: Her cerrahi müdahale beraberinde riskler getirmektedir. Ancak kalp ve yüksek tansiyon hastaları daha da risk altında olduğundan burun ameliyatı için uygun hasta grubunda yer almazlar.
İstanbul burun estetiği ücretleri 30.000 TL ile 40.000 TL arasında hastanın beklentilerine göre değişmektedir. Burun estetiği işlemlerine rinoplasti adı verilmektedir. Bu operasyonlarda burun ucu kaldırma işlemleri ya da revizyon burun ameliyatı da gerçekleştirilebilmektedir.
Devlet hastanelerinde burun estetiği fiyatları 2023 yılında yaklaşık olarak 2.500 TL ile 3.500 TL arasında değişmektedir. Ancak devlet hastanelerinde burun estetiğini SGK karşılamamaktadır. Bu nedenle devlet hastanesinde burun estetiği yaptırmak isteyenlerin tamamını kendilerinin ödemesi gerekmektedir.
Burun estetiği ameliyatı öncesi hastaların bir ön hazırlık yapmaları gerekmemektedir. Ameliyat öncesi istenen kan tahlilleri, anestezi muayenesi ile birlikte operasyon sabahı hastanede yapılmaktadır. Bunun dışında MR yada tomografi yada rontgen filmleri burun estetiği ameliyatı öncesinde gerekli değildir.
Genel olarak; kanama, enfeksiyon ve anestezi etkileri burun ameliyatı operasyonlarında da söz konusudur. Bu konuların yanı sıra: burun tıkanıklığı, kabuklanma, kuruluk, ciltte his azalması, sertlik, renk değişimi, şişlik, ağrı, nedbe oluşumu ve doğal görünüm dışı riskler söz konusudur.
Burun estetiği ameliyatı, mevcut duruma göre belirlenen ameliyat seyrine göre şekillenecek ve buna göre bir süre sonunda tamamlanacaktır. Bu da 2 ile 2,5 saat arasında bir süre demektir. Kişiden kişiye değişmekle birlikte, ortalama olarak bir burun estetiği ameliyatının bu süre zarfında tamamlanması gerekir.
Burun estetiği ameliyatı zor bir ameliyat mı ve ne kadar sürer? Tecrübeli bir uzman tarafından yapıldığında burnun durumuna göre 1-3 saat kadar sürer. Bu sebeple hemen her zaman genel anestezi tercih edilir. Hasta ve hekim açısından zorluğu, ciddi ameliyat kategorisine girmeyecek tipte ki ameliyatlardandır.
Devlet hastanesinde burun estetiği yapılmaktadır. Ancak acil ya da sağlığı doğrudan etkileyen bir durum söz konusu olmadığı için özel hastanelerde olduğu gibi belli bir ücret karşılığında yapılmaktadır.
Burun estetiği için herhangi bir mevsim kuralı vb bulunmuyor. Yani yılın 365 günü uygulanabilir bir operasyondur. Ancak yaz aylarına denk gelen operasyonlarda operasyon sonrası konfor ve iyileşme süreci için birkaç noktaya dikkat etmek gerekiyor.
Burun estetiği ameliyatı öncesi biraz heyecan olsa da burun ameliyatı sonrası genellikle rahat geçer. Ameliyattan sonra ertesi gün hastaneden taburcu olarak evinize gidebilirsiniz. Bazen bir gece hastanede kalmanız gerekebilir. Burun ameliyatı sonrası 4-6 saat kadar hiç bir şey yiyip içmemelisiniz.
Ancak, genelde rinoplastide ağrı ölçeği 10 üzerinden 3 şeklinde hafif olup en çok 3 gün içinde kaybolur. Ağrı hafif zonklayıcı tarzda ifade edilir ve beraberinde burunda dolgunluk hissi ve baş ağrısı eşlik edebilir. Rinoplastide hissedilen bu hafif ağrı basit ağrı kesiciler ve buz tatbiki ile kolaylıkla geçer.
Burun ameliyatı öncesi burun kılları temizliği yapılır. Burun ameliyatı tamamlandıktan sonra ise hasta kontrollü bir şekilde uyandırılır. Rinoplasti ameliyat süresi tüm bu hazırlık aşamalarını içermekte ve buna göre hesaplanmaktadır.
Regl dönemi ortopedik veya beyin cerrahi ameliyatınız için engel teşkil etmemektedir. Ancak kullanılan ilaçlar mutlaka gözden geçirilmektedir. Hastanemizde yapılan ameliyatlar açısından adet döneminde olmanız tıbbi olarak engel oluşturmamaktadır.
Burun yapısının gelişme yaşı kızlarda 16-17, erkeklerde ise 17-18 yaşları olabilir. Estetik için bu yaştan sonraki dönemler tercih edilmelidir.
Burun ameliyatının başarılı olması demek, burun operasyonunun 20 sene sonra bile başarılı şekilde kalıcı olması anlamına gelmektedir. Bundan dolayı da rinoplasti uygulamasında her zaman doğru doktor seçimi yapmanız gerekmektedir. Rinoplasti operasyonlarının sonucu kalıcıdır.
Devlet hastanesinde burun estetiği yaptıran diğer hastalardan öneri alabilirsiniz. Yapılan işlemler ve ödemeler hakkında en iyi bilgiyi ya doktorunuzdan yada daha önce burun estetiği olmuş kişilerden alabilirsiniz. Bunun için Kulak Burun Boğaz (KBB) uzmanına başvurmanız gerekmektedir.
– Bitki çayları ve yoğun sarımsak tüketimi nadiren de olsa kanamayı artırabilmektedir. Bu yüzden ameliyatınızdan önce tercih etmeyiniz. – Kadınların regl dönemleri tıbbı açıdan ameliyata engel durum değildir.
Kemerli Burun Estetiği Ameliyatında Başarı
Burun ameliyatları toplamda 1- 1.5 saat sürüyor. Akabinde hasta son kez muayene edilip sağlık taraması yapılır.
Burun estetiği fiyatı araştırırken birçok kişi taksit konusunda bilgilenmek istiyor. Ancak herhangi bir ameliyatın taksitlendirilme durumu olmadığı gibi burun estetiğinde de bu durum söz konusu değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri