Burun içindeki silikon tamponlar genellikle 3. veya 4. günde çıkarılır. Silikon tamponun çıkarılması sanıldığının aksine ağrı verici değildir.
Burun Estetiği Sonrası Tampon Kaç Gün Kalır? Tamponun ne kadar kalacağı türüne göre değişir. Ameliyat sonrası sünger tampon kullanılmışsa en fazla 3 gün sonra çıkarılmalıdır. Silikon tampon enfeksiyona neden olmayacağı için 1 haftaya kadar burunda kalabilir ancak 5 gün sonra çıkarılır.
Tamponlar maksimum 5 gün boyunca burun içinde kalır. Doktorunuzun size biçtiği tamponla geçirilecek gün sayısından sonra sizi hem tamponları çıkarmak hem de son gelişmeleri kontrol etmek için çağıracaktır. Bu süre boyunca tamponlar burnunuzda kalmalı ve onları mümkün olduğunca hareket ettirmemelisiniz.
Tampon çıktıktan sonra yine sorun olmamasına rağmen yaklaşık 24 saat içinde reaktif bir ödem oluşmasından dolayı burun solunumu azalabilir. Burun açılıncaya ve nefesiniz normale dönünceye kadar, birkaç günden, birkaç haftaya uykunuzda rahatsızlık çekebilirsiniz.
Ameliyat sonrası kanamayı önlemek ve burnun şekline içeriden destek vermek için 2-3 gün tampon uygulanabilir. Ayrıca burnun şeklini muhafaza etmesini sağlayan özel bantlar ve plastik atel 6-8 gün boyunca kullanılabilir.
İlgili 30 soru bulundu
Eriyen dikişler kullanıldığından burun içindeki dikişler bir hafta on gün içinde kendiliğinden eriyerek kaybolacak; dikiş alma prosedürü olmamaktadır. Yaklaşık 8-9 gün içinde dışarıdan bakıldığında kişinin ameliyat olduğu fark edilmeyecek düzeyde iyileşme sağlanacaktır.
Burun estetiği ameliyatı olacak kişilerin en fazla endişe ettiği konuların başında “Burun ameliyatında anestezi korkusu” sonrası ikinci sırada gelen korku “Burun tamponu çıkarılırken acır mı?” konusudur. Burun içine silikon burun tamponları konulmuş ise çıkarılırken biraz rahatsız edebilir ama bu hisse acı denemez.
Atel ile birlikte çıkartılan tamponlardan sonra kendinizi biraz daha rahat hissedeceksiniz. Ayrıca burun görüntünüzü de merak ettiğiniz için ilk kez genel burun görünümünü izleyebileceksiniz. Atel ve tamponlarınız çıkartıldıktan sonra burnunuzun oldukça şiş olduğumu gözlemleyebilirsiniz.
Burun silmekten de kaçınılmalıdır. 🌸Burun temizliği, tamponların çıkmasının ardından. kulak temizleme çöpünü, su ile ıslatarak günde birkaç kez yapılabilir.
Kemik iyileşmesi de 1 ay sonunda oldukça tamamlanmış olacaktır.
Hekimler olarak önerilen süre 15 gündür, lakin 7 gün sonra çalışma hayatına ya da eğitim hayatına dönülmesinde de bir sakınca yoktur. Erken dönüldüğü takdirde burun bölgesini her türlü darbelerden korumalı, ağır ve ani hareketlerden, yük kaldırmaktan kısacası yorucu tüm faaliyetlerden kaçınmak gereklidir.
Burun estetiği sonrası hapşırma ve gülme konusu kadar merak edilen bir diğer husus ise eğilme konusudur. Ameliyattan sonra eğilmenin burunda bozukluk oluşturacağına dair yaygın bir kanı var. Hekimler, Burun ameliyatından sonra eğilmenin herhangi bir zararı olmadığını söylüyor. Yavaşça eğilmek burnunuza zarar vermiyor.
Kalın deri yapısına sahip burunlarda burun ucuna basan yük daha fazla olduğu için burun ucunu taşıyan iskelet daha güçlü olmalıdır. Aksi takdirde burun ucunda düşme meydana gelebilir. Bu nedenle burun estetiği ameliyatında burun ucunu burnun arkasına doğru iten kuvvetler yeterince azaltılmalı ve rahatlatılmalıdır.
Duşunuzu alırken onu ıslatmamaya özen gösteriniz, bu plastik kalıp ameliyatın 6. yada 7. günü çıkartılacaktır, çıktıktan sonra normal duş alabilirsiniz. Burun içinizde silikon kalıp (tampon) olabilir, var ise bu silikon burun üstünüzdeki alçı ile birlikte 6. 7. günde çıkartılacaktır.
Silikon kaygan bir materyal olduğu için yerleştirilmesi ve çıkartılması kolaydır. Merocell gibi tamponlar yine burun ameliyatlarında kullanılabilir içerdeki sıvıyı emerek şişen bu tamponlarda birkaç gün sonra rahatlıkla çıkartılabilir.
Ameliyattan sonra bir süre deniz, havuz, hamam, solaryum ve sauna gibi yerlere gidilmemelidir. Buralarda burnun darbe alma ve iltihap kapma riski vardır. Burun ameliyatından sonra 3 ay cilt bakımı yaptırılmamalıdır. Futbol, voleybol, basketbol gibi top ile oynanan spor aktivitelerinden kaçınılmalıdır.
Başı yüksekte tutacak şekilde sırt üstü yatmak en doğrusudur. Burun ameliyatı sonrası yan yatmak burun ve göz kapakları arasındaki bölgede şişme oluşturur. Burun estetiği sonrası ödem ve şişlik oluşması oldukça normaldir.
Bu, bir hafta boyunca o bölgenin sabit ve düzgün durmasına destek vermek içindir. Burun orta bölmesine hiç dokunmadığımız hastalarda genellikle tampon kullanmıyoruz. Tampon konulsa da konulmasa da ameliyattan sonraki ilk 3-4 gün ödem, şişlik ve pıhtılardan dolayı burundan nefes alınamaz.
Burun ameliyatlarında kullanılan tamponlar bağlı olarak hastanın nefes alması azalır ve böylece koku duyusu azalır veya ortadan kalkar.
Yavaşça eğilmek burnun asla zarar vermez. Burunda düşme yapmaz.
Burun ameliyatı sonrası dudak-burun mesafesinde değişiklik olması normal mi? Evet, burun ameliyatı sonrası dudak-burun mesafesinde değişiklik olması normaldir. Ancak, bu değişiklik genellikle minimaldir ve doğru cerrahi teknikler ve planlama ile iyi yönetilir.
Tampon kayması, genellikle tamponun yanlış yerleştirilmesi, erken çıkarılması veya burun içindeki aşırı basınç nedeniyle oluşur. Bu durum, tamponun burun boşluğunda hareket etmesine ve beklenmedik bir şekilde yer değiştirmesine neden olabilir.
Genel olarak burun estetiği ameliyatları sonrası hastanın iyileşme süreci yani toparlanma süresi 6 ayla bir yıl arasında değişmektedir. Burun estetiği ameliyatlarında iyileşme süreçleri her hastada aynı olmamakla beraber ince derili kişilerde iyileşme daha hızlı olmaktadır.
Ameliyattan sonra, enfeksiyondan korunmak için 1 ay denize-havuza girmemeniz önerilir. 2 ay gözlük kullanılmaz (güneş gözlüğü dahil), 2 ay güneşten korunmak gerekir. Bunun için şapka takmak veya doğrudan güneşe çıkılacağı zaman yüksek faktörlü güneş koruyucu (50+ faktör) kullanmak gerekir.
Burundaki ödem düzenli aralıklarla buz uygulaması yapmak ve yüksekte yatmakla beraber hızlı bir şekilde atılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri