Glikolik asit sivilce ya da diğer yaraların ciltte bıraktığı koyu lekeleri hafifletebilir. Aynı zamanda çukurlaşmış yara izlerinin görünümünü de yumuşatabilir.
Ciltte sivilce oluşumunu önler. Cildi ölü hücrelerden arındıran işlevi sayesinde, uygulanan bakım ürünlerinin ciltteki emilimine yardımcı olur. Cilt bakım ürünlerinin etkisini artırır. Ayrıca cildi ölü hücrelerden arındırıcı etkisi, cildin daha canlı ve parlak bir görünüme kavuşmasını sağlar.
Salisilik asit, cildin yağ dengesini sağladığından yağlı ve karma ciltler için uygun bir ürün olarak bilinir. Tüm cilt tiplerinde kullanılsa da sivilce içeren akneli ciltlerde daha etkilidir.
Glikolik Asit (Serum, Tonik veya Krem) Nerelere Sürülür? Gerekli koruyucu önlemlerin alınması halinde glikolik acid bakım uygulaması vücudun birçok bölgesine uygulanabilir. Uygulanabileceği bölgeler arasında şunlar sayılabilir: Yüz (Göz çevresinde uygulandığında önlemler alınmalı)
Temizleyiciler ve tonikler günlük kullanılabilirken, glikolik asit oranı fazla oran ürünleri haftada iki kez kullanabilirsiniz.
İlgili 16 soru bulundu
Alfa hidroksi asitlerden biri olan glikolik asit şeker kamışından oluşum gösteren bir asit çeşididir. Glikolik asit ciltte güneş hasarını, akne oluşumunu, yaşlanma sonucunda oluşabilecek belirtileri, yüzdeki koyu cilt lekelerini ve akne izlerinin oluşumunu önlemeye yardımcı olabilir.
Glikolik asit yüksek oranda uygulandığında bir süre için cildi kurutabilir. Bu nedenle serum gibi yoğun içerikli ürünlerden, içerisinde nemlendirici ajanlar bulunan formüllere yönelmen çok daha iyi olur. Glikolik asit kullanımı sonrasında da cilt tipine uygun bir nemlendirici uygulamayı unutmamalısın.
Glikolik asit cildin güneşe karşı hassasiyetini artırdığından, bu içeriğe sahip olan tonik, serum ve krem gibi ciltten durulanmayan ürünleri gündüz yerine akşam bakımınızda kullanmaya dikkat edin.
IŞILDAYAN CİLDİN SIRRI
Glikolik asit alfa hidroksi asidin (AHA) en küçük halidir. Cildin dengeli şekilde soyularak cildi yeniler, pürüzsüleştirir ve tonunu eşitler.
Ama akne için kullandığınız salisilik asiti belki biliyorsunuzdur. Salisilik asit aslında bir BHA'dır. Lekelerle savaşan glikolik asit, kuru cildi nemlendiren laktik asit ise çok bilinen AHA'lardır.
Gül suyu, limon suyu, Hindistan cevizi yağı, karbonat, elma sirkesi ve yeşil çay tonikleri sivilceye iyi gelen doğal yöntemlerdir.
Sağlayabildiği faydalar tüm cilt tiplerine uygun olsa da, yağlı cilt tipi için salisilik asit kullanmak özellikle önem taşır. Yağlı ve sivilceli ciltlerde sıklıkla görülen akneler, siyah noktalar, sivilceler salisiliğin bir süre kullanılmasıyla ortadan kalkabilir.
Salisilik asit, en iyi sonucu siyah noktalar ve iltihaplı olmayan sivilcelerde verir. Ayrıca, iltihaplanmayı ve yağlanmayı azaltarak da sivilce tedavisinde faydalı olabilir. Tek başına salisilik asit, piyasadaki en etkili sivilce tedavisi değildir.
Cilt lekelerinin tedavisinde en sık alfa hidroksi asit (AHA) peelingi olarak bilinen glikolik asit peelingi uygulanır. Uygulanan diğer kimyasal peeling yöntemleri ise salisilik asit, laktik asit ve trikloroasetik asit (TCA peeling) peelingleridir. Glikolik asit peelingi en etkili ve güvenilir peeling yöntemidir.
Glikolik asit + Salisilik asit
Bu yüzden ikisini birlikte kullanmayın! Birlikte işe yarayacak şekilde tasarlanmamış olan akne tedavileri veya peeling ürünleri birlikte kullanılmamalıdır; çünkü cildi çok kurutabilir, tahriş edebilir ve cildinizi soyabilir.
Hangi asit hangi cilt tipine uygun? Kuru ve hassas ciltler için: Kuru ve hassas ciltler genellikle glikolik asiti daha iyi tolere eder. Bu asit, cildin nem seviyesini artırır ve cilt bariyerini güçlendirir. Yağlı ve akneli ciltler için: Yağlı ve akneli ciltler için salisilik asit daha uygun bir seçenektir.
Cildin üst tabakası matlaşır ve sağlıklı parlaklığın kaybedilmesine neden olur. Bu nedenle, glikolik asitle düzenli peeling, hücre döngüsünü artıracak ve kuru, pul pul, mat cildi yok edecek ve parlaklığı geri kazanılacaktır. Bu nedenle, etkili bir ev bakım ürünü, genç bir görünüşü uzatmak için şarttır.
C vitamininin, salisilik asit ve glikolik asit gibi AHA/BHA formları ile birlikte kullanılması C vitaminini etkisiz hale getirebileceğinden önerilmemektedir. Bu içerikler birlikte kullanıldığında tahrişe neden olabilme olasılığı barındırır.
Genital bölgeler, ve koltukaltında kararmış cildinbeyazlatılmasında, cilt rengi açmada etkilidir. Genital bölge kararmaları,Koltuk altı kararmaları, bikini bölgesi kararmaları için kullanılabilir.
Glikolik asit nerelerde kullanılır? Yukarıda da açıkladığımız gibi glikolik asit; kir, yağ ve ölü cilt hücrelerini temizlemek için cildin üst katmanına etki ederek çalışmakta. Aşındırıcı olmayan dokusuyla, ciltte harika bir peeling etkisi yaratır. Bu sebeple cilt yenileme amacıyla daha çok peeling olarak kullanılır.
Salisilik asit veya glikolik asit içeren ve reçetesiz satılan akne kremleri, jeller ve merhemler, cilde uygulandıklarında ölü cilt hücrelerinin dökülmesini hızlandırıp, ciltteki fazla sebumu temizleyerek kapalı komedonları geçirmede etkilidir.
Glikolik asit peeling, ölü hücrelerin yok olması, ciltte gözenek görünümün giderilmesi ve canlı, taze bir cilde sahip olunmasını sağlar. Tonikler, gerek cilt bakımı gerekse siyah noktalar ile mücadelede önemli bir etken üründür.
Glikolik Asit'in yüzünüze fırça ile sürülme işlemi yapılır. Malzemenin yüzünüze eşit olarak dağıtılması gerekiyor. Ortalama olarak 5 dakika bekletildikten sonra cilt temizlenir. Uygulama sırasında herhangi bir ağrı hissedilmemektedir.
Doğru oranlarda, hassasiyet yaratmayacak şekilde formüle edilmiş ürünlerde glikolik asit ve salisilik asidi birlikte kullanabilir ve cildinin pürüzsüzleşmesini sağlayabilirsin.
İki farklı asit ürünü aynı rutinde üst üste uygulanmamalı. (AHA, BHA, PHA, C Vitamini, retinol vb..) C vitaminini, niacinamid ya da niacin içerikleri ile üst üste kullanırken dikkatli olunmalı. Eğer cildiniz kızararak tepki verirse bu içerikleri dönüşümlü olarak kullanılmalı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri