Burun estetiği sonrası burun ucu düşer mi sorusunun yanıtı da evet olacaktır. Burun ucu düşüklüğü burnun doğal yapısından kaynaklanabileceği gibi burun ameliyatları sırasında fazla doku çıkarılması da bu sonucun ortaya çıkmasına neden olabilmektedir.
Bu, kalın derili hastalarda rinoplasti sonrası ilk 6 ayda sık görülen bir durumdur. Bu nedenle rinoplasti sonrası kalın derili hastalar en az 2 yıl, ince ve normal derili hastalar ise en az 1 yıl sabırla beklemelidir. Burun ucu düşmesi probleminde hangi yöntemler tercih edilebilir?
Kalın ciltli hastalarda ilk altı ayda çoğunlukla görülen bir durumdur. Hastaların sabırla iyileşme süresini beklemesi gerekir. Hasta takiplerinde gördük ki bu durum özellikle ikinci yılda tümüyle ortadan kalkmakta hatta burun ucu daha hoş ve daha kalkık görünmektedir.
Yumuşak doku supratip deformitesi olarak adlandırdığımız bu durum kendiliğinden düzelebilmektedir ve düzelme süresi bazı hastalarda 2 yılı bulabilir. Bu nedenle kalın ciltli hastalar en az iki yıl, ince ve normal ciltli hastalarda ise en az bir yıl sabırla beklemek gerekir.
Ameliyattan sonra ilk 1 ay tuz tüketimi azaltılmalıdır. Şişlerinizi daha da arttırabilir. Ameliyattan sonra ilk 1 ay kafein, gazlı içecek ve bitki çayları tüketilmemelidir. Ameliyattan 1 ay sonra yüzebilirsiniz.
İlgili 35 soru bulundu
Kemik iyileşmesi de 1 ay sonunda oldukça tamamlanmış olacaktır. 1. aydan sonra rahatlıkla yan yatabilirsiniz.
Eğer ameliyatınızın üzerinden 6 haftadan kısa süre geçti ve burnunuz size çok kalkık geliyorsa hiç endişelenmeyin muhtemelen önünüzdeki haftalarda bu durum kendiliğinden düzelecektir.
Ameliyat sonrası dokuların gerginliğinin, sertliğinin yeterli olmamasından kaynaklanan burun ucunun yer değiştirmesi söz konusudur. Burun ucu bu yüzden düşer. Bu, herkeste olan bir durum değildir. Aslında sanıldığından çok daha az görülür.
İdeal burunda, burun ucu ile üst dudak arasında 90 derecelik bir açı bulunması gerekmektedir. Burun ucu düştüğünde bu açı küçülerek 90 derecenin altına düşmektedir. Burun ucunun üst dudağa yaklaşmasıyla sonuçlanan bu durum düşmenin fazla olduğu durumlarda gözle görülür seviyeye gelmektedir.
Bahsettiğimiz gibi doğru teknikle gerçekleştirilen rinoplasti prosedürlerinden sonra bile burun ucu hafifçe düşebilir. Fakat burun ucunuz abartı seviyede düştüyse ve doğallıktan çok uzak bir görünüme neden olduysa yanlış bir cerrahi uygulama yapılmış olması yüksek bir olasılıktır.
Ancak öne eğilince burun düşmez. yine 1 ay sonra yan yatmak burnun bir tarafa eğilmesine sebep olmaz. Eğer burun düşecekse düşer ve yine eğilecek ise eğilir.
Burun Ucu Düşüklüğü Nasıl Anlaşılır? Burnun doğal görünümde olması gereken üst dudak ile burun ucu bölgesi arasında 90 derecelik bir açı bulunmasıdır. Bu açı küçüldüğü takdirde burnunuzun ucunu düşmüş olarak adlandırabilirsiniz. Bu durum başınıza geldiğinde yüz ifadenizden bunu anlamanız mümkün.
Burun ucu düşüklüğü nasıl anlaşılır? Bir kişide burun ucu ile üst dudak arasında 90 derecelik bir açı olması ideal bir burun olarak kabul edilmektedir. Burun ucunda düşüklük yaşandığında bu açı giderek küçülmektedir. Burun ucu üst dudağa doğru yaklaştığında düşme gözle görülebilecek büyüklüğe gelmektedir.
Eğer burun ince derili bir yapıda ise; 2-3 aylık bir süreç içerisinde yüzde 95 oranında burun, hızlı bir şekilde yerine oturmaktadır. Ancak kalın derili bir burun yapınız var ise, bu süreç 1 yıla kadar uzamaktadır.
Eğer sorun burun ucu kıkırdaklarının yapısal olarak deri örtüsünü taşıyamayacak düzeyde zayıf olması ise burun ucu kıkırdakları “strut” adını verdiğimiz kıkırdak destek greftleri ile güçlendirilmelidir. Eğer kıkırdaklar uzun kaldı ise kısaltılmalıdır.
Burun ucu şişliği yaklaşık 2-3 hafta kadar devam edebilir. Burun şişliği biraz ameliyatın nasıl yapıldığına da bağlıdır. Açık yapılan ameliyatların iyileşme süreci kapalı yapılan ameliyatlara göre daha uzun sürmektedir. Ameliyattan sonraki birkaç hafta çok önemlidir.
Sanılıyor ki burun estetiği olunca burun bir daha kırılmayacak. Böyle bir şey yok. Burun estetiği sonrası ilk hafta darbelerden korunmada en hassas dönem. En ufak bir sert temasta bile yapılan düzenleme bozulabilir.
Burundaki ödem düzenli aralıklarla buz uygulaması yapmak ve yüksekte yatmakla beraber hızlı bir şekilde atılabilir.
Burun ameliyatları sonrası, burun estetiği ameliyatı sonrası ilk aylarda iyileşme biraz daha hızlı olmakla birlikte iyileşmenin tamamlanması 6 ayla 1 yılı bulabilir. Değişiklikler ilk 6 ayda yüzde 60-70 oranında gerçekleşir. Ödem azalır, şişlikler azalır.
Bu durum zamanla düzelecektir,merak etmeyin. Burun ucunda ve üst dudakta uyuşukluk hissedebilirsiniz, endişe etmeyin üç hafta ile üç ay arasında kendiliğinden geçecektir.
Burnun her bölgesinde ödemin oluşması ve geçmesi farklıdır. İlk zamanlarda oluşan ödem genellikle yukarıdan aşağıya doğru kaybolmaktadır. Kalın derili burunlarda ödem geç geçerken ince derili burunlarda daha erken geçebilmektedir. Yaklaşık olarak 6-7 ay boyunca ödem %80-90 oranında azalır.
İnce derili kişilerde iyileşme süreci yaklaşık 1 yıl olmaktadır. Kalın derili kişilerde ise iyileşme süreci yaklaşık 1.5-2 yıl olmaktadır. İyileşme sürecinin tamamlanması ile burun şeklinin son hali ortaya çıkmış olur.
Burun estetiği sonrası masaj
Masajın en etkili olduğu dönem ameliyattan sonraki ilk 6 aydır. Ben hekim olarak, ayna karşısında günde 20 dakika olacak şekilde, ilk 3 hafta daha yumuşak, sonrasında daha sert ve kıvamlı masaj yapılmasının burnun yeniden şekil alması ve oturmasında çok faydalı olduğuna inanıyorum.
Gülerken burun ucunun hareketi ve deformitesi depressor septi nasi kasına bağlıdır. Ayrıca gülme sırasında ağız çevresi kası Orbicularis oris üst dudağı kısaltır, mimik hareketlerle burun ucunun projeksiyonunu azaltabilir. Burnun estetik analizinde basit bir değerlendirme yöntem kullanılabilir.
Burnunuzun içindeki yaraların geçmesinin ve burun içi ödeminin azalmasının 3-4 haftada olacağını hatırlayınız. Bu yüzden burnunuzda tamponlar alındığında tıkanıklık olabileceğini unutmayınız. Yara iyileşmesi sırasında burun içinde aşırı kabuklanmalar olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri