Sünger Burun Tamponu 2-3 gün burunda kalabilen bu tamponların çıkarılması da zor değildir. Tek dezavantajı nefes almaya engel olmasıdır.
Tampon konulsa da konulmasa da ameliyattan sonraki ilk 3-4 gün ödem, şişlik ve pıhtılardan dolayı burundan nefes alınamaz.
Burun estetiği ameliyatından sonra nefes alma ilk birkaç gün boyunca zor olabilir. Ancak, iyileşme süreci devam ettikçe burun dokuları da toparlar ve nefes alma genellikle birkaç hafta içinde düzelir.
Burnun iç kısmına yapılan müdahaleler hastanın rahat nefes alıp vermesini sağlayamayacaktır. Bu yüzden burnun dış kısmında eğrilik olan hastalarda, içten yapılacak olan işlemin rahat nefes alıp verişi sağlayamayacağı söylenerek burnun içinin ve dışının birlikte yapılması önerilmektedir.
Ancak aynada izlediğiniz burun görüntünüzün şimdi halinden bile ne kadar çok değiştiğini kolayca fark edebilirsiniz. Operasyonun kapsamına göre tampon çıktıktan sonraki ilk süreçlerde burnunuzda ödem miktarı oldukça fazla olacaktır. Ödemin tamamen geçmesi için yaklaşık 60 günlük bir süreç gereklidir.
İlgili 26 soru bulundu
Burun estetiği sonrası hapşırma ve gülme konusu kadar merak edilen bir diğer husus ise eğilme konusudur. Ameliyattan sonra eğilmenin burunda bozukluk oluşturacağına dair yaygın bir kanı var. Hekimler, Burun ameliyatından sonra eğilmenin herhangi bir zararı olmadığını söylüyor. Yavaşça eğilmek burnunuza zarar vermiyor.
Ameliyat sonrası ilk saatlerde burundan iyi nefes alırken, burun içi ödem, şişlikler nedeniyle akşama burun tıkanıklığı başlar. ilk hafta bu beklenen ve doğal bir durumdur ve geçicidir. Burun içine günde 2 kez krem ve 3-4 kez sinomarin deniz suyu yapılmalıdır. Burun tıkanıklığına bağlı boğaz kuruluğu olacaktır.
Burun Ameliyatı Narkozu Etkisi ne Zaman Geçer? Burun ameliyatı sonrasında narkoz etkisi hastanın bünyesine bağlı olmakla beraber ortalama 2 ile 3 saatte geçer.
Ameliyat sonunda anestetik gazlar kapatılır ve hastanın yavaş yavaş uyanması beklenir. Hastanın yaşamsal refleksleri geri döndükten sonra, nefes yollarındaki tüp çekilir ve hastanın kendi kendine soluması sağlanır.
Rinoplasti sonrasında meydana gelebilecek burun tıkanıklıklarının en çok rastlanan sebepleri arasında nazal valv darlığının yani burun çatısının daralması söz konusu olabilir. Nazal valv denilen bölge, burun içine havanın girdiği uç taraftan burnun ortadaki üçte birlik yere kadar uzanan bölgedir.
Yavaşça eğilmek burnun asla zarar vermez. Burunda düşme yapmaz.
Burun estetiği ameliyatı olacak kişilerin en fazla endişe ettiği konuların başında “Burun ameliyatında anestezi korkusu” sonrası ikinci sırada gelen korku “Burun tamponu çıkarılırken acır mı?” konusudur. Burun içine silikon burun tamponları konulmuş ise çıkarılırken biraz rahatsız edebilir ama bu hisse acı denemez.
Kemik iyileşmesi de 1 ay sonunda oldukça tamamlanmış olacaktır.
Rinoplasti (burun estetiği) sonrasında dişlerin ne zaman fırçalanacağı hastalarımız tarafından sıklıkla sorulan konulardan biri. Dişlerinizi ilk günden itibaren hırpalayıcı hareketler yapmadan fırçalayabilirsiniz.
Kendini iyi hisseden hastaların dışarı çıkmasında da bir engel bulunmamaktadır. Burun estetiği ameliyatından 48 saat sonra normal hayata dönüşün ilk sinyalleri olarak hastanın ılık bir duş almasına izin verilmektedir.
Sigara kullanıcılarını en çok sorduğu soruların başında ameliyat sonrasında içilebilir mi sorusu geliyor. Aslında sadece burun ameliyatı değil tüm cerrahi operasyonların sonrasında sigara içmek iyileşmeyi etkiler. Özellikle burun ameliyatlarında atel ve tampon kullanıldığı için sigara içmek doğru değildir.
Anestezinin beyne etkisini açıklamak için birkaç teori olsa da görüş birliği yoktur. En sık kullanılan tıbbi işlemlerden biri olmasına rağmen hala bilinmeyen özellikleri vardır. İnsanlar genel anestezi sırasında rüya görmez.
Narkoz en çok idrar yoluyla atılır. Bunun için bol sıvı tüketilmelidir. Kas hareketi ve enerji üretimi için yemek yemek önemlidir. Hafif ve sağlıklı gıdalar tüketmeye özen gösterilmelidir.
Genel anestezide hastanın damar yolu açılarak direkt anestezi ilacı verilir, Sinir sistemi bloke olan hasta bu durumda kendi kendine nefes alamaz, dolayısıyla hasta uyuduktan sonra nefes borsuna tüp sokularak monitörden nefes alması sağlanır.
Ameliyat sonrası 1 gün boyunca refakatçi ihtiyacınız olacaktır.
Açık teknikle yapılan burun ameliyatı sonrası dikişlerin alınması ağrılı değildir sadece burun ucunuza dokunulduğunu hissedeceksinizdir.
– Kadınların regl dönemleri tıbbı açıdan ameliyata engel durum değildir. Menstrual döngü, burun estetiği ameliyatlarını olumlu ya da olumsuz anlamda etkilememektedir. Hasta kendisini rahat hissettiği sürece, ameliyatı rahatlıkla yapılabilmektedir.
Burunda birçok sebepten ötürü tampon kullanılmaktadır. Bu tampon eskiden enfeksiyon endişesinden dolayı 2 gün kullanılmaktaydı. Fakat artık bu tamponlar 7 gün kullanılmaktadır. Tamponlar çıkarıldıktan sonra serum fizyolojik veya okyanus suyu ile fiziksel temizlik yapmaları önerilir.
Estetik burun ameliyatı sırasında bu yapıların tamamen çıkarılması ya da harap edilmesi nefes almayı kolaylaştırır ancak alınan nefesin kalitesini çok bozar. Sanki ağızdan nefes alınıyormuş gibi hissedilir. Alerjik konka büyümesine bağlı nefes sorunları için çeşitli cerrahi yöntemler önerilmiştir.
Eriyen dikişler kullanıldığından burun içindeki dikişler bir hafta on gün içinde kendiliğinden eriyerek kaybolacak; dikiş alma prosedürü olmamaktadır. Yaklaşık 8-9 gün içinde dışarıdan bakıldığında kişinin ameliyat olduğu fark edilmeyecek düzeyde iyileşme sağlanacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri