Ameliyattan önce yapılabileceği gibi sabah erken saatte ameliyat olmayacaksanız herhangi bir sağlık probleminiz yok ise aynı gün içinde gerçekleştirilebilir. – Operasyonun hemen öncesinde grip, nezle, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklar, uçuk çıkarmış olmak operasyon için engeldir.
Dr. Erkan Soylu, 'Kış aylarında üst solunum yolu enfeksiyonları ve gribal enfeksiyonlar endişe konusudur. Ameliyattan önce boğaz ağrısı, ateş, vücut kırgınlığı, iltihaplı burun akıntısı veya ağız ve burun çevresinde uçuk çıkması gibi durumlar operasyonun ertelenmesini gerektirebilir.
Kronik olarak meydana gelen sinüzit sorununda eğer hastanın burun bölgesinde deviasyon tespit edildiyse mutlaka ameliyat ile tedavinin gerçekleştirilmesi gerekecektir.
Hemofili gibi bir kanama bozukluğu olan bireyler burun estetiğine aday olamayabilir. Bu süreçte doktor kan testleri gibi laboratuvar testleri de dahil olmak üzere tam bir fiziksel muayene yapacaktır. Ayrıca burun estetiği adayının yüz özelliklerini ve burnunun içiyle dışını inceleyecektir.
Operasyon öncesinde üst solunum yolu enfeksiyonları ateş, öksürük, boğaz ağrısı, karın ağrısı, grip, nezle, soğuk algınlığı ve uçuk operasyonun ertelenmesini gerektirir. Operasyondan bir hafta önce kan sulandırıcı ilaç kullanmayınız.
İlgili 32 soru bulundu
Ayrıca sağlık taramalarından da geçecek olan hastalar, ameliyat öncesinde yaşayabileceği nezle, soğuk algınlığı ve grip gibi durumlardan dolayı operasyona dahil edilemez. Ayrıca anestezi kontrolünde her ayrıntının önemli olduğu bilinmektedir.
Burun estetiği ameliyatlarında kişide gribal bir enfeksiyon olmaması gerekir.
Operasyondan önce hastada grip ve benzeri bir enfeksiyon oluşur ise operasyon tarihi ertelenir. Yine operasyondan önce hastada anemi var ise operasyona uygun olmayabilir. Doktor tarafından değerlendirilmelidir.
Burun estetiği ameliyatı, mevcut duruma göre belirlenen ameliyat seyrine göre şekillenecek ve buna göre bir süre sonunda tamamlanacaktır. Bu da 2 ile 2,5 saat arasında bir süre demektir. Kişiden kişiye değişmekle birlikte, ortalama olarak bir burun estetiği ameliyatının bu süre zarfında tamamlanması gerekir.
Burun estetiği ameliyatı öncesi biraz heyecan olsa da burun ameliyatı sonrası genellikle rahat geçer. Ameliyattan sonra ertesi gün hastaneden taburcu olarak evinize gidebilirsiniz. Bazen bir gece hastanede kalmanız gerekebilir. Burun ameliyatı sonrası 4-6 saat kadar hiç bir şey yiyip içmemelisiniz.
Grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarınız varsa ameliyat olabilmeniz için bu hastalıklarınızın geçmesini beklemek gerekir. Kan sulandırıcı ilaç ve gıda tüketmemelisiniz. Ameliyattan 10 gün önce Aspirin tarzı kan sulandırıcı ilaç kullanımını bırakmalısınız. Böyle bir durum varsa doktorunuza söylemelisiniz.
Ağır grip geçiren, ateşi yükselen, burundan iltihaplı akıntısı olan hastalarda ameliyat acil değilse ertelenir. Hafif enfeksiyon durumlarında da ameliyatın büyüklüğüne ve riskine bağlı olarak erteleme yapılır. Acil durumlarda anestezi gerekiyorsa mide boşalması beklenemez.
Burun estetiğinden sonra grip olmak, diğer kişilere göre daha zor bir durumdur. Çünkü ameliyattan dolayı oluşan akıntı ve kanamaların üzerine bir de grip akıntısı olması iyileşmeyi geciktirebilir. Bununla birlikte sürekli hapşırmak da söz konusudur. Bu nedenle doktorların önereceği ilaçlar kullanılabilir.
Bu ameliyat öncesi kan sulandırıcı özelliği olan ilaçlar (başta aspirin) ve besin destek ürünleri kullanmamanız gereklidir. Aspirin, ağrı kesici, hormon ilaçları ve grip ilaçları kullanmayın.
Antibiyotik kullanılıyorsa bu ilaç anestetiklerle etkileşir ve istenmeyen etkiler yaratabilir. Sakinleştirici kullanılıyorsa bu ameliyatta kan basıncının düşmesine ve şoka neden olabilir. İdrar söktürücü kullanımı da ameliyatta sıvı ve potasyum kaybına neden olur.
Genel olarak 4 saatlik bir ortalamadan bahsedilebilir. Burun estetiği ile beraber burun içinde bir deformite, sekonder cerrahi gibi işlemler uygulanacak ise, operasyon süresi 6-7 saate kadar sürebilmektedir. Burun estetiği ameliyatları genel olarak iki yöntemle yapılmaktadır.
Burun Ameliyatı Narkozu Etkisi ne Zaman Geçer? Burun ameliyatı sonrasında narkoz etkisi hastanın bünyesine bağlı olmakla beraber ortalama 2 ile 3 saatte geçer.
Burun estetiği sonrası hastanede kalmak gerekiyor mu? Burun estetiği ameliyatı sonrası hastalar genellikle 1 gece hastanede kaldıktan sonra ertesi gün taburcu edilirler.
Ameliyat olacak hastaları servisde, servis hemşireleri ameliyata hazırlar. Hastaların üzerlerinde sadece iç çamaşırları kalacak şekilde soyunmaları ve özel ameliyat kıyafetini giymeleri gerekir. Bu kıyafetler, giydirilmesi ve çıkarılması son derece kolay olan, arkadan bağlanan, bol kıyafetlerdir.
Ameliyat yüzüstü pozisyonda ve genel anestezi altında yapıldığından ameliyata kadar bir şey yiyip içilmemelidir. Aksi halde kusma durumunda akciğerlere mide sıvısı kaçar ki bu ciddi sonuçlar doğurabilen bir durumdur. Ameliyattan 3-4 saat sonra ağızdan su ve meyve suyu benzeri sıvılara başlanır.
Ameliyattan önce su dahil 8 saatlik açlık dönemi gerekiyor. Bunun nedeni ise midenin dolu olması durumunda anestezi sırasında mide içeriğinin akciğerlere kaçarak yaşamsal problemlere neden olabilmesi.
Burun ameliyatı olacak kişilerin birkaç gün önce grip veya nezle olması ameliyatı engelleyebilir. Bunun kesin tanısı için önce kandaki enfeksiyon oranı araştırılmalıdır. Diğer yandan boğazda kızarıklık, yanma ve ağrıyla beraber burunda akıntı olması da ameliyatı ertelemek için iyi nedenlerdir.
Fakat her bireyin anatomik yapı farklılığı olduğundan, burun estetiği kişiye özel uygulanmalıdır. Yapılan estetik operasyon genel olarak her mevsim uygulanabilir. Ancak burun estetiği yapılması için en uygun dönemin kış ve bahar ayları olduğu söylenebilir.
Burun ameliyatı öncesi burun kıllarının makas ya da tıraş makinesi yardımıyla temizlenmesi önerilmektedir. Ancak burun kıllarının cımbız kullanılarak alınmaya çalışılması enfeksiyona sebep olabileceği için önerilmemektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri