Sünger burun tamponu Çıkarılması eski tamponlar gibi zor değildir. Tek sıkıntı burundan nefes almaya burun içinde durduğu sürece engel olmasıdır.
Silikon kaygan bir materyal olduğu için yerleştirilmesi ve çıkartılması kolaydır. Merocell gibi tamponlar yine burun ameliyatlarında kullanılabilir içerdeki sıvıyı emerek şişen bu tamponlarda birkaç gün sonra rahatlıkla çıkartılabilir.
Tamponun ne kadar kalacağı türüne göre değişir. Ameliyat sonrası sünger tampon kullanılmışsa en fazla 3 gün sonra çıkarılmalıdır. Silikon tampon enfeksiyona neden olmayacağı için 1 haftaya kadar burunda kalabilir ancak 5 gün sonra çıkarılır.
Tampon konulsa da konulmasa da ameliyattan sonraki ilk 3-4 gün ödem, şişlik ve pıhtılardan dolayı burundan nefes alınamaz. Bunu hastalarımızın bilmesi gerekmektedir.
İlk günden sonra duş almak isteyen hastalarıma izin veririm. Ancak ekstra durumu olan hastalar bazen ilk gün geçmesine rağmen yine de duş alamazlar. Hastaların burun estetiği sonrası banyo yapmaları için 1 gün geçirmeleri genel itibariyle yeterlidir.
İlgili 17 soru bulundu
Bu süreçte eskiden kullandığınız nemlendiricilerinizi, makyaj ürünlerinizi ve diğer tüm kozmetik bakım materyallerinizi kullanmanızda herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Ayrıca tamponlarınız çıktıktan sonra hekiminiz önerdiyse burun masajı da yapabilirsiniz.
Yavaşça eğilmek burnun asla zarar vermez. Burunda düşme yapmaz.
Burunda birçok sebepten ötürü tampon kullanılmaktadır. Bu tampon eskiden enfeksiyon endişesinden dolayı 2 gün kullanılmaktaydı. Fakat artık bu tamponlar 7 gün kullanılmaktadır. Tamponlar çıkarıldıktan sonra serum fizyolojik veya okyanus suyu ile fiziksel temizlik yapmaları önerilir.
Kemik iyileşmesi de 1 ay sonunda oldukça tamamlanmış olacaktır.
Yatma Şekli. Burun estetiği sonrası ilk iki hafta yüksek yastıkta ve sırt üstü yatmaya özen gösteriniz. Daha sonra yan yatabilirsiniz. Yüz üstü yatmak için 3 ay bekleyiniz.
Burun içindeki silikon tamponlar genellikle 3. veya 4. günde çıkarılır. Silikon tamponun çıkarılması sanıldığının aksine ağrı verici değildir.
Hekimler olarak önerilen süre 15 gündür, lakin 7 gün sonra çalışma hayatına ya da eğitim hayatına dönülmesinde de bir sakınca yoktur.
Çocukların topla oyun oynadığı park ve alanlardan uzak durulmalıdır. Fark etmeden bir darbeye neden olabileceği için kucağa bebek veya çocuk alınacaksa dikkatli olunmalıdır. Ameliyattan 2 gün sonra baş geriye alınarak duşa girilebilir. 1 hafta sonra rahat duş alınabilir.
Tampon çıkarılacağı zaman da ucunda bulunan ipten çekilmesi yeterlidir. Uygulaması ise oldukça kolay ve pratiktir. Ancak ilk defa kullanan insan biraz zorluk çekebilir. Tamponu, genellikle spor yapanlar veya yüzen bayanlar, adet dönemi içerisinde denize girmek isteyen bayanlar gönül rahatlığı ile kullanabilir.
Tampon kayması, genellikle tamponun yanlış yerleştirilmesi, erken çıkarılması veya burun içindeki aşırı basınç nedeniyle oluşur. Bu durum, tamponun burun boşluğunda hareket etmesine ve beklenmedik bir şekilde yer değiştirmesine neden olabilir.
Tamponun ipi bulunamıyorsa öncelikle çömelme pozisyonuna geçilmeli, kaslar gevşetilmelidir. İşaret ve orta parmak vajina içerisine yerleştirilmeli, tampon hissedildiğinde parmağı vajinal duvara doğru hareket ettirip, tamponu sıkıştırıldıktan sonra dışarı çekilmelidir.
Başı yüksekte tutacak şekilde sırt üstü yatmak en doğrusudur. Burun ameliyatı sonrası yan yatmak burun ve göz kapakları arasındaki bölgede şişme oluşturur. Burun estetiği sonrası ödem ve şişlik oluşması oldukça normaldir.
Burun ameliyatından sonra ne kadar süre sırt üstü yatılır? Burun ameliyatından sonra en az 3 ay boyunca yüz üstü yatılması önerilmez.
Estetik burun ameliyatları sonrası 2 hafta süreyle, ıkınmaktan, eğilmekten, ağır şeyler kaldırmaktan uzak durulmalıdır. Ameliyat sonrası 1 ay süresince, güneş ışığına maruz kalmaktan kaçınılmalıdır.
Ameliyattan sonra şişlik ve morarmaların azalması amacıyla baş öne eğilmemelidir. İlk 5 gün süreyle kan sızıntısına neden olabilecek, sıcak yiyeceklerden uzak durulmalıdır.
Rinoplasti (burun estetiği) sonrasında dişlerin ne zaman fırçalanacağı hastalarımız tarafından sıklıkla sorulan konulardan biri. Dişlerinizi ilk günden itibaren hırpalayıcı hareketler yapmadan fırçalayabilirsiniz.
Kendini iyi hisseden hastaların dışarı çıkmasında da bir engel bulunmamaktadır.
Ayrıca gülerken dikişlere zarar verebileceğini düşünen çok fazla hasta ile karşılaşmak mümkündür. Operasyondan sonra gülmek ya da konuşmak burun şekli için tehlike yaratmıyor. Dolayısıyla gülerken dikişlerde de hasar meydana gelmiyor.
Burun estetiğinin gülüşü değiştirmeyeceği ve olumsuz anlamda etkilemeyeceği bilinmelidir. Ameliyattan sonra hastaların bir süre çok rahat şekilde konuşamaması ve gülme gibi mimikleri rahat şekilde yerine getirememesi kalıcı olan bir durum değildir. İyileşme süreci içerisinde yüz kasları da yerine oturacaktır.
* Hapşırmak burnunuza zarar vermez. Ancak burun kanamasına neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri