Adalar'da resmi araçlar hariç motorlu taşıt yasak Büyükada sakinleri motorlu taşıtların girmesinin yasak olduğu (resmi araçlar hariç) Büyükada'nın, araç dolu hale gelmesinden yakınıyor.
Adalar motorlu araç trafiğine fiilen açılmıştır ve bu yasal değildir. Esas varılması gereken sonuç Adalar'da bireysel motorlu araç olmamasıdır.
İstanbul Büyükada'da 50 elektrikli araç daha taksi olarak hizmete girdi. Yeni araçların katılımıyla Adalar'daki toplam elektrikli taksi sayısı 130'a çıktı.
Büyükada, Heybeliada ve Burgazada'da kamu ulaşımı, faytonlar aracılığıyla yapılmaktadır. Faytonlar, her üç adanın iskele çevresindeki duraklardan kalkmaktadır. Fayton kullanımı, saat 06.00'da başlamakta, gece 24.00'a kadar devam etmektedir.
03.06.2021 tarih ve 2021/4-4 sayılı UKOME, hız sınırının aşılarak kazalara sebebiyet verilmesi ve araçların yayaların geçiş güzergahlarına park edilmesi gibi gerekçelerle Adalar'da akülü araçların kaldırılması kararı aldı. Karar bugün itibariyle Adalar İlçesinde uygulanmaya başladı.
İlgili 20 soru bulundu
Adalar'da elektrikli araçların kullanım ücreti 12 lira olarak belirlendi.
Adalara arabalı vapur seferi düzenlenmemektedir. Otomobil veya motorsiklet ile gitme imkanı bulunmamaktadır.
Öncelikle bilindiği gibi Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada bölgelerinin bulunduğu Adalar bölgesinde herhangi bir karayolu yoktur. Denizyolu ile ulaşımın sağlandığı Adalar bölgesinde belediye resmi araçlar hariç araç kullanımı da yasaktır, bölgede ulaşım bisikletler ve akülü motorlarla sağlanır.
Ünlü Türk roman yazarı Büyükada'daki evi. Evde, ünlü Türk romancısı Reşat Nuri Güntekin ailesiyle birlikte yaşamıştır.. Bir müzesi yok ama 3 katlı evin Pembe pervazlı dış cephesi bulunmaktadır.
Büyükada'daki belediyeye ait tuvaletlerin tadilatında ise kulağımıza gelen duyumlar hiç hoş değil. Tuvaletler Liman Çıkmazı sokak yani Şehir Hatları Vapur İskelesinden saat kulesine doğru çıkarken sağ taraftaki ara sokakta bulunuyor.
Büyükada'ya araba ile ulaşmak mümkün değildir. Büyükada'ya gidilecek ilçeler şu şekildedir; Bostancı: İstanbul'un Bostancı mahallesinden direkt olarak Büyükada'ya ulaşım sağlamak mümkün. Bostancı sahilinde ki Mavi Marmara firması ile Büyükada'ya ulaşım sağlayabilirsiniz.
Adakart'ı olmayan ve İstanbulkart kullanacak yolcular ise 12 lira ücret ödeyecek. Ada Taksi'lerde ise Adalılar için taksimetre açılış ücreti 5 lira, kilometre başına ise 3 lira 10 kuruş ücret ödenecek. Adalar'a dışarıdan gelen turistler için ise açılış ücreti 15 lira ve kilometre başına ücret 12 lira olarak belirlendi.
Kadıköy- Balat arası 374 TL, Kadıköy-Beylerbeyi arası 361 TL. 24 saat hizmet veren deniz taksi ile Adalar'a da gitmek mümkün. Kadıköy – Büyükada arası 671 TL. Bostancı- Burgazada arası ise 355 TL.
Adalar'da resmi araçlar hariç motorlu taşıt yasak
Büyükada sakinleri motorlu taşıtların girmesinin yasak olduğu (resmi araçlar hariç) Büyükada'nın, araç dolu hale gelmesinden yakınıyor.
Teos Beach, Kınalıada
Prens Adalarının en güzeli Kınalıada desek abartmış olmayız. Nefes kesen deniz manzarası, bol oksijeni ile Kınalıada keyifli bir hafta sonu kaçamağınız olabilir. İstanbul Adalarda denize girebileceğiniz 7 güzel plaj listemizin ilk sırasında Teos Beach yer alıyor.
Adalar'da elektrikli araçlar 2 farklı modelle yolcu taşıyacak. 3+1 kapasiteli 40 araçla toplu ulaşım gerçekleştirilecek. Seferlerde Adakart sahipleri 3 lira 50 kuruş, Adakart'ı olmayan ve İstanbulkart kullanacak yolcular ise 12 lira ücret ödeyecek. 3+1 kapasiteli 20 araç ise ada taksi olarak çalışacak.
Büyükada'nın dünyaca ünlü doğal güzellikleri arasında; Adakule, Büyükada sahili, Büyükada sokakları, Dilburnu Piknik Alanı, Büyükada Tabiat Parkı ve Yücetepe bulunmaktadır.
Büyükada plajları yaz mevsiminde özellikle İstanbul'un nemli ve boğucu havasından kaçarak serinlemek isteyenleri ağırlıyor. Büyükada'da nerede yüzülür diyenler içinse sayfamızda en temiz ve sakin Büyükada plajları yer alıyor. Büyükada plaj ve koy açısından zengin bir coğrafyada yer alıyor.
Büyükada'da her sokak, her yapı, her koy birbirinden etkileyici. Havası başka, mimarisi etkileyici bu adayı keşfetmenin en güzel yolu ise yürümek.
Adalar'a yani Kınalıada, Burgazada, Heybeliada ve Büyükada'ya herhangi bir karayolu ulaşımı bulunmamaktadır; bu adalara sadece denizyolu ile ulaşım sağlanmaktadır. Ayrıca Adalar'da resmi araçlar dışında, araç kullanımı da yasaktır. Sadece bisiklet ve akülü motor kullanılabilmektedir.
Heybeliada İstanbul'un ilçelerinden biridir ve Adalar bölgesindedir. İstanbul'da Büyükada'dan sonra en büyük adadır.
Heybeliada'ya ulaşım sağlamanın tek yolu deniz yolculuğudur.
Eminönü'nden kalkan şehir hatları vapuru Kadıköy'e uğrayıp oradan Büyükada'ya geçmektedir. Kınalıada, Burgazada ve Heybeliada'ya uğrayan vapur 1 saat 15 dakikada Büyükada'ya varmaktadır. Bostancı vapur iskelesinden kalkan Bostancı-Adalar şehir hatları vapuru 35 dakikada Büyükada'ya varmaktadır.
Yolculuk süresi toplam 1 saat 5 dakika süren vapur seferleri, günlük 24 kez yapılıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri