Büyükada'da denize girilecek yerlerden bir diğeri de 30 yılı aşkın süredir İstanbullulara hizmet veren Naki Bey Plajı'dır. Girişin ücretli olduğu plaja, Büyükada İskelesi'nden 15 dakikalık bir yürüyüşle ulaşım sağlanabilir.
Büyükada plajları yaz mevsiminde özellikle İstanbul'un nemli ve boğucu havasından kaçarak serinlemek isteyenleri ağırlıyor. Büyükada'da nerede yüzülür diyenler içinse sayfamızda en temiz ve sakin Büyükada plajları yer alıyor. Büyükada plaj ve koy açısından zengin bir coğrafyada yer alıyor.
Büyükada beach kültürünü yaşatan Yörükali Plajı, hem konaklama hem de plaj hizmetleri veren Yörükali tesislerine dahildir. Motel müşterileri için plaj girişi ücretsizdir. Odalarda, sıcak su, balkon, uydu yayını, mini bar ve banyo mevcuttur.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı tesiste de hafta içi 200 TL, hafta sonu ise 300 TL fiyat belirlendiği görüldü. Tesisle ilgili hazırlanan bilgi metninde, "3 Haziran'da sezon açılışı yapılan Büyükada halk plajı giriş ücretleri bu sene için hafta içi 200 TL, hafta sonu 300 TL olarak belirlendi.
İlgili 35 soru bulundu
Tesisimiz aile plajı olduğundan dolayı damsız giriş yapılamamaktadır.
Ortalama 1 saat sürecek yolculukla ulaşacağınız, İstanbul'un incisi ve adaların en büyüğü olan Büyükada'ya Kadıköy, Bostancı, Sirkeci ve Kabataş'tan düzenli olarak kalkan Büyükada vapur seferleri ile ulaşabilirsiniz.
Halik Koyu Plajı
Tam 800 metre sahil yolu ile Halik Koyu, Büyükada'nın en güzel ve en temiz plajlarından bir tanesi. Aynı zamanda, en uzun plaj olma unvanını da elinde bulunduruyor.
Nakibey Plajı 2023 giriş ücreti:
Hafta içi ve cumartesi günleri: 140 TL. Pazar ve bayram günleri: 180 TL. 0-7 yaş arası ücretsiz. 7-12 yaş arası çocuklar %50 indirim uygulanıyor.
Vapurla iskelede indikten sonra ücretsiz şekilde tekne üzerinde Büyükada Yörükali Plajına ulaşmak oldukça kolay. Hafta içi 60 TL ve hafta sonu ise 70 TL olan plaj, pek çok olanağı sağlamaktadır.
Büyükada'ya hangi mevsimde gidilir ? Büyükada'ya genelde yaz aylarında gitmek tercih ederler. Oysa Prens Adaları'nın en büyüğü olan bu tabiat harikasında zaman geçirmek, kışın da mükemmel keyiflidir. Yaz aylarındaki yoğunluktan ve kalabalıktan uzak nezih, sesiz ve sakin bir Büyükada bulursunuz karşınızda.
Büyükada'nın denizi Marmara Denizi'nin en temiz sularının olduğu yerlerden birisidir. Dolayısıyla plajlarında yüzmenizde bir sakınca yoktur.
Riva Elmasburnu Plajı, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri yalnızca kadınlara hizmet vermektedir.
Ünlü Türk roman yazarı Büyükada'daki evi. Evde, ünlü Türk romancısı Reşat Nuri Güntekin ailesiyle birlikte yaşamıştır.. Bir müzesi yok ama 3 katlı evin Pembe pervazlı dış cephesi bulunmaktadır.
Büyükada'daki belediyeye ait tuvaletlerin tadilatında ise kulağımıza gelen duyumlar hiç hoş değil. Tuvaletler Liman Çıkmazı sokak yani Şehir Hatları Vapur İskelesinden saat kulesine doğru çıkarken sağ taraftaki ara sokakta bulunuyor.
Heybeliada İstanbul'un ilçelerinden biridir ve Adalar bölgesindedir. İstanbul'da Büyükada'dan sonra en büyük adadır.
Yörükali Plajı, Büyükada
Prens Adalarından Büyükada'nın en güzel plajlarından birisine sizleri götürüyoruz. Burası Yörükali Plajı. Kumlu bir sahil yapısına sahip olan plajda şezlong ve şemsiye kiralayabilir; puf minderlerin üzerinde dinlenebilirsiniz.
1- Kınalıada Kumluk Plajı:Adanın en eski ve popüler olan plajına Kınalıada iskeleden kalkan teknelerle veya ada içerisinden yürüyerek ulaşabilirsiniz. Kınalıada Kumluk plajı giriş ücreti 2022 yılı için hafta içi 80 TL, hafta sonu ise 100 TL'dir. Taşlık plaja sahip olan Kınalıada denizi oldukça temiz ve berraktır.
İmi Ayayorgi Beach'in hafta içi 450 TL, hafta sonu 550 TL giriş ücreti vardır.
Büyükada'nın dünyaca ünlü doğal güzellikleri arasında; Adakule, Büyükada sahili, Büyükada sokakları, Dilburnu Piknik Alanı, Büyükada Tabiat Parkı ve Yücetepe bulunmaktadır.
Öncelikle bilindiği gibi Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada bölgelerinin bulunduğu Adalar bölgesinde herhangi bir karayolu yoktur. Denizyolu ile ulaşımın sağlandığı Adalar bölgesinde belediye resmi araçlar hariç araç kullanımı da yasaktır, bölgede ulaşım bisikletler ve akülü motorlarla sağlanır.
Sedef Adası'na ulaşım için öncelikle Kartal veya Bostancı'dan kalkan vapurları kullanabilirsiniz. Büyükada'dan da motor seferleri ile adaya geçiş yapabilirsiniz. Ayrıca özel yat veya tekne ile adaya gelmek isteyenler için demir atma olanağı da mevcuttur.
Büyükada'da her sokak, her yapı, her koy birbirinden etkileyici. Havası başka, mimarisi etkileyici bu adayı keşfetmenin en güzel yolu ise yürümek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri