Faytonlar artık kullanılmayacak. Faytonların yerine hem gezi hem de ulaşım amacıyla kullanılacak elektrikli araçların bir kısmı Büyükada'ya getirildi. 4 ve 14 kişilik olmak üzere iki tip araç Adalar'da hizmet verecek. Araçlar ücreti için toplu ulaşımda kullanılan İstanbulkart geçerli olacak.
Eğer geleneksel Büyükada fayton gezisi şansını kaybettiğinizi düşünüyor, adanın kayda değer güzelliklerinden mahrum kalacağınız için üzülüyorsanız üzülmenize gerek olmadığını hemen söyleyelim. Büyükada fayton turları İETT'nin sağladığı elektrikli fayton ya da elektrikli araçlarla devam ediyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Saraçhane'deki binası önünde faytonların kaldırılması için başlatılan çadırlı “Yaşam Nöbeti”nin ve yoğun kamuoyu baskısının ardından, 81 atın ruam hastalığından öldüğünün de ortaya çıkmasıyla Adalar'daki atlı faytonlar tamamen kaldırıldı, yerlerine elektrikli araçlar getirildi.
Adalar'da yıllardır yüzlerce atın ölümüne neden olan atlı fayton taşımacılığı İBB Meclisi'nin 16 Ocak tarihli meclis oturumunda alınan karar ile tamamen sona ermişti.
Adalar'ın simgesi olan atlı faytonların yerini ise elektirkli araçlar aldı. Büyükada, Burgazada, Kınalıada ve Heybeliada'da hizmet veren elektrikli araçlara İstanbul kart ile biniliyor. Elektrikli faytonlar, Ada sakinlerinden bazılarının yüzünü güldürdü.
İlgili 24 soru bulundu
Ancak bu kez de kararın ardından Adalar ilçesini oluşturan Büyükada başta olmak üzere Heybeliada, Burgazada, Kınalıada ve Sedefadası akülü araçlarla dolup taştı. Yıllardır tartışma konusu olan 'Atlı Faytonlar'ın kullanımı yasaklandı.
Elektrikli araçlar Büyükada'da, BA-1 numaralı hat Çarşı-Tepeköy-Kadıyoran, BA-2 numaralı hat Çarşı-Maden-Nizam, BA-3 numaralı hat Lunapark Meydanı Büyük Tur'da hizmet verecek.
Ortalama 1 saat sürecek yolculukla ulaşacağınız, İstanbul'un incisi ve adaların en büyüğü olan Büyükada'ya Kadıköy, Bostancı, Sirkeci ve Kabataş'tan düzenli olarak kalkan Büyükada vapur seferleri ile ulaşabilirsiniz.
Teos Beach, Kınalıada
Prens Adalarının en güzeli Kınalıada desek abartmış olmayız. Nefes kesen deniz manzarası, bol oksijeni ile Kınalıada keyifli bir hafta sonu kaçamağınız olabilir. İstanbul Adalarda denize girebileceğiniz 7 güzel plaj listemizin ilk sırasında Teos Beach yer alıyor.
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'nun yaptığı araştırmalara göre Büyükada plajları, İstanbul'un en temiz plajları arasında yer alıyor. Büyükada'da nerede yüzülür diye düşünen tatilciler için birbirinden güzel otel plajları ve halk plajları bulunuyor.
Büyükada'ya hangi mevsimde gidilir ? Büyükada'ya genelde yaz aylarında gitmek tercih ederler. Oysa Prens Adaları'nın en büyüğü olan bu tabiat harikasında zaman geçirmek, kışın da mükemmel keyiflidir. Yaz aylarındaki yoğunluktan ve kalabalıktan uzak nezih, sesiz ve sakin bir Büyükada bulursunuz karşınızda.
03.06.2021 tarih ve 2021/4-4 sayılı UKOME, hız sınırının aşılarak kazalara sebebiyet verilmesi ve araçların yayaların geçiş güzergahlarına park edilmesi gibi gerekçelerle Adalar'da akülü araçların kaldırılması kararı aldı. Karar bugün itibariyle Adalar İlçesinde uygulanmaya başladı.
Adalar'da bisiklet kiralama ücretlerinde bir standart olmadığına dikkat çekilerek işletmelerden temin edilen bilgilere ve alanda yapılan tespitlere göre ücretlerin saatlik 20 TL, günlük 40 TL civarında olduğu kaydedildi.
Adalar motorlu araç trafiğine fiilen açılmıştır ve bu yasal değildir. Esas varılması gereken sonuç Adalar'da bireysel motorlu araç olmamasıdır.
BÜYÜKADA'DA BELTUR PLAJI HAFTA İÇİ 200 TL HAFTA SONU 300 TL
Tesisle ilgili hazırlanan bilgi metninde, "3 Haziran'da sezon açılışı yapılan Büyükada halk plajı giriş ücretleri bu sene için hafta içi 200 TL, hafta sonu 300 TL olarak belirlendi. Bu ücrete tekne ile ulaşım, şezlong ve şemsiye ücreti dahil.
Büyükada'da sanat, edebiyat, medya ve akademi dünyasından birçok ünlü ismin de evi bulunuyor. Oral-İpek Çalışlar, Elif Şafak, Altan Öymen, Behiç Ak, Buket Uzuner, Ataol Behramoğlu gibi isimler uzun süredir adada oturan arasında.
Heybeliada İstanbul'un ilçelerinden biridir ve Adalar bölgesindedir. İstanbul'da Büyükada'dan sonra en büyük adadır.
Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü (UKOME) kararıyla Adalar'da hizmet verecek araçların ücret tarifeleri de netleşti. 13 kişilik elektrikli araçlarla yapılacak seferlerde Adakart sahipleri 3 lira 50 kuruş ödeyecek. Adakart'ı olmayan ve İstanbulkart kullanacak yolcular ise 12 lira ücret ödeyecek.
Adakart'ı olmayan ve İstanbulkart kullanacak yolcular ise 12 lira ücret ödeyecek. Ada Taksi'lerde ise Adalılar için taksimetre açılış ücreti 5 lira, kilometre başına ise 3 lira 10 kuruş ücret ödenecek. Adalar'a dışarıdan gelen turistler için ise açılış ücreti 15 lira ve kilometre başına ücret 12 lira olarak belirlendi.
Adalar'da elektrikli ya da elektrik destekli bisikletler kiralanamayacak. Kiralık bisikletler sadece sarı renkte olacak. Kiralık bisikletlerde park etmek için kullanılan yan dayama ayağı bulunacak. Kiralık bisikletlerin işaret verme dışında, çift elle sürülmesi zorunlu olacak.
Adalar ilk sıralarda
Megakentte en temiz deniz suyuna sahip yerleşim yerlerinin başında Adalar geliyor. Sekiz plajı bulunan Büyükada'da Nakibey Plajı, Aya Nikola Halk Plajı, Kartal Ada Hotel plajları analiz sonuçlarına göre yüzmek için mükemmel.
Adalar'da sağ kalan atlar ne durumda? İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin satın aldığı atlardan adada kalanlar, Büyükada'daki İspark Ahırı'nda tutuluyor. İBB'nin elindeki atların 30'u, binicilerle beraber aldıkları eğitim sürecinin ardından İBB tarafından zabıta atı olarak kullanılıyor.
Adalar'ın en büyüğü olan Büyükada plaj bakımından en zengin bölgelerden bir tanesi. Ada'da farklı kesimlere hitap eden çeşitli beach seçenekleri var. Büyükada plajlarının pek çoğunda giriş ücretli. 2023 yılı itibarıyla giriş ücretlerinin bir hayli yükseldiğini de hatırlatmakta fayda var.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri