Yıkama Talimatları Yorganı, az miktarda hafif sıvı deterjan içeren büyük bir makineye yerleştirin ve dikişleri germemek için ılık, yumuşak bir döngüde yıkayın. Yorgan, kurutma makinesinde kısık ateşte kurutulabilir, kurutucudan çıkarılabilir ve döngü sırasında birkaç kez çalkalanabilir.
Eğer Yorganınız çamaşır makinasına sığmıyor ise küvette yıkayabilirsiniz. Soğuk su dolu küvette yorganınızı en az 2 saat bekletin. Daha sonra çamaşır deterjanı ekleyerek, yorganınızı iyice yıkayın. Daha sonra küveti tekrar temiz su ile doldurup yorganınızı iyice durulayın.
Evet, 9 kiloluk çamaşır makinesi çift kişilik yorganları yıkayabilir.
Çamaşır makinesi yorgan kaç derecede yıkanır sorusunun yanıtını arıyorsanız, 30 derece iyi bir seçenek olur. Pamuk veya yün yorgan çeşitleri düşük sıcaklıkta yıkanmalıdır. Bu sayede iç kısmında bulunan malzemeler topaklanmadan temizlenebilir. Pamuklu programında ve düşük sıcaklıkta yorganı yıkayabilirsiniz.
Yorganların doğal dokusunu bozmamak için ağartıcı, leke çıkarıcı, çamaşır suyu gibi ürünlerin kullanılmaması gerekir. Doğal içerikli elde yıkama deterjanları, beyaz sabun gibi temizleyiciler ile yorganınızı yıkayabilirsiniz. Bunun yanında evde yapabileceğiniz doğal deterjanlar ile de yorganlarınızı yıkayabilirsiniz.
İlgili 21 soru bulundu
Yün yorganların temizliğinde hem toz hem de sıvı deterjanlar tercih ediliyor olsa da maksimum temizlik için sıvı deterjanları kullanmanızın daha doğru olacağını söyleyebiliriz. Yünün su ile temas ettikten sonra sertleşen bir malzeme olması, yün yorgan temizliğinde yumuşatıcı kullanımını da zorunlu kılmaktadır.
Yorganları tertemiz tutmak için ideal süre 8 ila 12 ay arası demek mümkün. Nevresimler ise hafta ya da ayda 1 defa muhakkak yıkanması önerilir. Her yorganın kumaş ve iç yapı malzemesi farklı olduğu için, yıkama talimatları da değişkenlik gösterebilir.
Kurutma makinesinde kurutulabilir etiketi olan çift kişilik 1 adet elyaf yorganınızı kurutabilirsiniz. Yorgan gibi büyük hacimli çamaşırlarınızı yıkama derdine son! 1 adet çift kişilik (200x200 boyutlarında) makinede yıkanabilir etiketli, elyaf yorgan yıkayabilen programdır.
Ayrıca yorganı kuruturken arada bir çevirmeniz, her tarafının hızlı ve eşit derecede kurumasını sağlar. İnce bir yün yorgan 4-6 günde tamamen kuruyacaktır. Ancak kalın bir yorganın kuruması çok daha zor olabilir. Eğer dolgusu fazla ise, yünleri yorganın içinden çıkararak ve geniş bir alana yayarak kurutabilirsiniz.
Muyu yorganınızı pek çok kez yıkayabilir, böylelikle daima temiz ve hijyenik olarak kullanabilirsiniz. Yorganınızı çamaşır makinesinde 30 derecede, düşük devirde ve hassas yıkama modunda güvenle yıkayabilirsiniz. Kurutma makinesine atılmamalıdır.
8 kg çamaşır makinesinde ne kadar ağırlıkta yorgan yıkanabilir? Makinenin kullanım kılavuzunda belirtilen maksimum yük sınırına kadar yorgan yıkayabilirsiniz. Bu tip makinelerde yük sınırı 8 kilogramdır. Ancak bu sınırın sonuna kadar kullanılması, makinenin kullanım ömrünü kısaltacaktır.
Yün yorgan yıkanır mı diye düşünüyorsanız, bu sorunun cevabı evet; fakat dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Yün yorganların temizliğinde en etkili yöntem elde yıkama yöntemi olsa da büyük kapasiteli çamaşır makinelerinde de yün yorgan yıkanabiliyor.
Arçelik 10 kg'lık çamaşır makinesi!! Yorgan bile yıkayabiliyor..
Bir çamaşır makinesinde yastık, yorgan ve ceket yıkamak
En iyi kuruluğu elde etmek için yün programını kullanın. Çamaşır makinenizin şimdi bir yün programı varsa - orta sıcaklıkta uzun bir program seçin ve hafif, kabarık ve harika kokulu olmasını sağlayınız.
Sarı lekelerinden kurtulmak istediğiniz yastık veya yorganınızı makinenize yerleştirin. Sirke ve oksijenli su ekleyerek 1,5-2 saat bu şekilde bekletin. Bekleme süresi bittiğinde deterjan ve boraksı deterjan haznesine koyarak ön yıkamalı bir programla yıkayın.
Elyaf yastık yıkandıktan sonra kurutma makinesine rahatlıkla atılabilir. Kurutma makinelerinde yer alan hassas kurutma programları kullanılmalıdır. Buna ek olarak elyaf yastıklar yıkanmadan da kurutma makinesinde kabartılabilir. Bazı kurutma makinelerin havalandırma programları mevcuttur.
Dört mevsim kullanılabilir özelliğiyle yatak odalarından en sık karşılaşılan pamuklu yorgan, konforlu olmasıyla çok tercih edilir. Doğal bir elyaf olan pamuk yorganı ve pamuk yastığı, makinenizin pamuklu ayarında ya da normal programında 30 derece sıcaklıkta yıkayabilirsiniz.
Karbonat İşlemi
Yataklarınızın ve yorganlarınızın üzerine bolca karbonat dökerek bir süre bekledikten sonra elektrikli süpürge ile temizleyin. Bir süre bekledikten sonra karbonat buralardaki rutubete sebep olan nemi emecektir. Böylece rutubet kokusunun hafiflediğini ya da tamamen yok olduğunu görürsünüz.
Boschun yeni seri 7KG olanından ise 7 KG den daha fazla bile yıkar.Yorganı çok rahat yıkar. 8 kg ve üstü makina alırsanız sorun çıkmadan yıkarsınız yorganlarınıda 7 kg makinada yorgan yıkamak zor çünkü.
3.5 KG battaniyeyi 6-7 KG makinada yıkamanız tavsiye olunur.
Yün makinede de yıkanabilecek bir malzemedir. Son teknolojiyle üretilen modelleri içindeki yünleri çıkarmadan makinede rahatlıkla yıkayabilirsiniz. Dikkat etmeniz gerekenlerden biri makine ayarı ve devir hızıdır. Makinenizi yün ya da hassas programa aldıktan sonra, 30 dereceye getirmeyi unutmamalısınız.
Agırlığı takriben 3 kg - 3.5kg arasında dolgundur.
Dr. Browning, kış aylarında sıklığın azalmasının tolere edilebileceğini ancak çarşafları haftada bir değiştirme sıklığının ideal olduğunu belirtiyor. Kış aylarında daha az terlesek bile ölü deri hücrelerimizi vücudumuzdan atmaya devam ediyoruz, bu yüzden iki haftada bir sıklık bile yeterli olmayabiliyor.
Dr. Bloomfield, havluları "haftada en az bir kez" yıkamak gerektiğini söylüyor.
Bornoz ve vücut havlularını 3-4 kullanımdan sonra, el ve yüz havlularını ise mümkünse her gün ya da 2 günde bir yıkamalısınız. Eğer söz konusu mutfak havluları ise onları da haftada 2 kez yıkayabilirsiniz. Sık sık kullanılan ve bu nedenle yıkanmaya ihtiyacı olan havlu ve bornozlar zaman içerisinde yıpranabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri