Buz çiçeği güneş ışığını çok sever. Buna rağmen yarı gölge alanlarda da rahatlıkla gelişimine devam edebilen bir çiçektir. Kış aylarında kuruyan yapraklarının budanması çiçeğin gelişimine fayda sağlaması bakımından önemlidir.
Buz çiçeğinin kış aylarında kuruyan yapraklarını budamanız gerekmektedir. Bu sayede daha hızlı ve daha sağlıklı bir şekilde gelişmeye devam edecektir. Buz çiçeğinin toprağının kumlu ve humuslu olması gerekmektedir. Evde bakımını yaptığınız buz çiçeğiniz için mutlaka vitamin takviyesi yapmanızı tavsiye ediyoruz.
Taşlık alanlarda ve kayalıklarda da Buz çiçeği görebilir ve yetiştirebilirsiniz. Buz çiçeği bakımı yaparken soğuk havalara dikkat etmek gerekir. Güneşi seven Buz çiçeği yarı gölge alanda mutlu olur. Balkonda veya bahçedeki taşlık alanlara ekebilirsiniz.
Kalanşo çiçeği güneşi ve suyu çok sevmez. Kışın güneş gören bir yerde, yazın ise gölgede durması gerekir. Kapalı mekanlarda yetiştirecekseniz, ideal sıcaklık 10-12 derece arasındadır. Hava akımları ve cereyandan kolayca etkilenir.
Buz çiçeği, oldukça dayanıklı ve kolay bakımı olan bir bitkidir. Hem saksıda hem de bahçede yetiştirilebilir.
İlgili 42 soru bulundu
- Buz çiçeği bitkilerinin boylarının uzunluğu çoğunlukla 30 - 40 cm arasında değişkenlik gösterir. - Her mevsim boyunca yeşilliğini muhafaza edebilen yaprakları ve uzun süre canlı kalabilen çiçeklere sahiptirler.
Boyu 20-30 cm olup, anavatanı Güney Afrika'dır. Tam güneş, ılıman iklim ister. Soğuğa dayanıklı değildir.
Kalanşo çiçeğinin, ilkbahardan kışa kadar doğrudan güneş ışığı almayan, kışın ise aydınlık bir yere yerleştirilmesi gerekir. Bu hassas bitki türü soğuğu sevmez. Bu nedenle kış aylarında 5 derecenin altında sağlıklı gelişim gösteremez.
Aydınlık, ışık alan ve havadar ortamlar kalanşo çiçeği için ideal bakım ortamlarıdır. İç mekanlarda kullanmak istiyorsanız mutlaka havadar mekanları tercih etmelisiniz ya da kalanşoların bulunduğu alanı mutlaka havalandırmalısınız.
/ _neslinin_cicekleri Merhaba kalanşo ve YILBAŞI çiçeği soğuk günlerde (don olmayacak) ve kısa günlerde çiçek açar. Çiçeklerimizi 9 10 derecelik ortamlarda ve ışığın açık olmadığı yerde tutmalıyız. Tamamen gün ışığı alan bir yerde tutmalıyız. Cam balkon en uygunudur.
Buz çiçeğinin Latincesi “Delosperma cooperi'dir, Aizoaceae familyasına ait bir sukulent türüdür. Güney Afrika kökenli olan bu bitki, genelde dış mekân süs bitkisi olarak yetiştirilse de iç mekan saksı bitkisi olarak kullanımı da yaygındır.
Çiçek bakmak özen ister ve her bir çiçeğin adı gibi öyküsü bulunur. Bunlardan biri olan buz çiçeği yıllık bir bitkidir.
Boyu 20-30 cm olup, anavatanı Güney Afrika'dır. Tam güneş, ılıman iklim ister. Soğuğa dayanıklı değildir. Korunaklı yerlerde yetiştirilmelidir.
Buz çiçeğinde yaprakların sararması genel olarak fazla sulamaya bağlı olarak gelişmektedir. Sulama dönemleri arasında toprağın tamamen kurumasını beklemeniz gerekir. Ancak bu da bitkinin sağlıklı bir büyüme göstermesi için yeterli olmayabilir. Toprağın drenajının çok iyi derece olması gerekir.
Buz Çiçeği Tohumu (100 Tohum)
Bitki hassas olduğu için yaya trafiğinden uzak bir şekilde ekilmesi tavsiye edilir. Yaz kış yeşil ve çiçekli bir yer örtücü olarak düşünülebilir. -Dış mekan için ekim ayları; Şubat,Mart,Nisan,Mayıs,Haziran. -Ev içerisinde ve diğer iç mekanlarda dört mevsim ekimini yapabilirsiniz.
Soğuğa ve susuzluğa dayanıklı olan mezar çiçeklerinden bazıları acem halısı, kasımpatı, kaz ayağı, sardunya ve buz çiçeği olarak sayılabilir. Mezarlığa dikilecek bitkiler için mezara uygun boyutta çukurlar açılır ve bu çiçekler yerleştirilir.
Yaz aylarında dış mekan bitkisi olarak da direk güneş almayan dış ortamlarda rahatlıkla bakabilirsiniz. Kalanchoe çiçeği rüzgar akımı alan yerlerden uzak tutulmalıdır. Kalanchoe çiçekleri toprağının kuru olmasını tercih ettiği için, çok meşgul olan ve bitkilerini sulamayı unutan insanlar için mükemmel bir bitkidir.
Kalanşo bitkisi, soğuk ortamları hiç sevmez. Bu sebeple soğuk kış günlerinde 5 derecenin altında sağlıklı ve verimli büyüme gösteremez. Ayrıca kalanşo çiçeği çok fazla sudan hoşlanmaz. Bu yüzden kış aylarında çok fazla suya maruz bırakılmamalıdır.
Kalanşo bitkisinde külleme ve unlu bit hastalıkları sıkça görülen hastalıklardandır. Bunların sebebi aşırı veya az sulama, kuru hava, yüksek sıcaklık ve yanlış gübreleme gibi nedenlerden kaynaklanır.
Kalanşo çiçeği (Kalanchoe); Sukulent ailesinin bir üyesi olup, son zamanlarda dekorasyon amacıyla sıklıkla tercih edilen bir çiçek türüdür. Kalanşo çiçeği, rengarenk çiçekleriyle bulunduğu ortamı güzelleştiren bir bitkidir. Bakımı oldukça kolay olan kalanşo çiçeği, ev bitkileri arasında dikkat çeken bir türdür.
Yaz aylarında mutlaka haftada iki kez sulama yapmalısınız. Kalanşo çiçeğini soğuk kış günlerinde haftada bir kez sulamanız yeterli olacaktır. Sulama yapmadan önce bitkinin toprağını mutlaka kontrol etmelisiniz. Sulama yaparken suyunuzun mutlaka dinlendirilmiş bir su olması gerekmektedir.
Gübreleme: İlkbahar ve yaz aylarında iki haftada bir gübreleme yapılması faydalı olacaktır. Saksı Değişimi: Yılda bir kere Nisan ayında yapılmalıdır.
Acem Halısı çiçeği kök yapısından dolayı suyu pek sevmez. Fakat çiçeklerin kurumaması için nemlendirmek önemlidir. Saksıda yetiştirilmesi pek uygun değildir. Eğer saksıda yetiştirmek istiyorsanız oldukça geniş ve büyük saksılar kullanmalısınız.
Genellikle yeşim bitkisi, şanslı bitki, para bitkisi veya para ağacı olarak bilinen Crassula ovata, Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal ve Doğu Cape eyaletlerine ve Mozambik'e özgü küçük pembe veya beyaz çiçekleri olan etli bir bitkidir; dünya çapında bir ev bitkisi olarak yaygındır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri