Günümüzde kılcal damar tedavisi lazer ve ışık cihazlarıyla başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Daha önceleri kullanılan buz ve elektrik cerrahisi kılcal damar tedavisinde başarılı olmamıştır.
Günümüzde kılcal damar tedavisi lazer ve ışık tedavileriyle etkili ve başarılı bir şekilde yapılmaktadır. 4D Lazer, KTP Lazer ve IPL uygulaması sık kullanılan yöntemler arasındadır. Uygulama sırasında kılcal damar boyunca lazer ışını uygulanır. Lazerle kılcal damar tedavisi, ince kılcal damar çatlamasında kullanılır.
Kılcal damar çatlaması yüzde oluşabilir. Bu gibi durumlarda toz zerdeçalı balla karıştırıp krem hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız kremi her gece uykudan önce yüzünüze sürüp 10 dakika kadar beklemelisiniz. Bekleme süresi dolunca ılık suyla temizlemelisiniz.
Yüzdeki kılcal damar tedavisi için genellikle lazer ve ışık tedavileri ön plana alınabilmektedir. Bununla beraber yüzdeki kılcal damar tedavisi yöntemleri arasında IPL, KTP Lazer ve 4D Lazer gibi uygulamalar yapılabilmektedir.
İlgili 35 soru bulundu
Yüzde ki kılcal damarların tedavisi bacaklarda ki kılcal damarların tedavisinden daha kolaydır. Günümüzde FDA onaylı yüksek teknoloji lazer cihazlarının gelişmesi ile birlikte bir veya iki seans lazer uygulaması ile yüz kılcalları başka bir metoda gerek kalmaksızın tamamen yok edilebilmektedir.
Yüzde kılcal damar çatlaması
Cilt derisinin ince olması, genetik faktörler, yaşlanma, uzun süre güneş ışığına maruz kalmak gibi nedenleri olabilir. Tedavide genellikle ışık ve lazer tedavisi tercih edilse de bir uzman tarafından cildinizin analiz edilerek en uygun tedavi gerçekleştirilmesi faydalı olacaktır.
Aloe Vera: Aloe vera yaprağından çıkan jeli, kılcal damar çatlamalarının iyileşmesine yardımcı olabilir. Cildinizi temizledikten sonra, birkaç kez günde aloe vera jeli uygulayabilirsiniz.
Kılcal damar çatlaması genellikle tedavi gerektirmez ve kendiliğinden kaybolabilir.
Kantaron yağı bu bölgelerdeki ağrıyı hafifletir, ayrıca bacaklardaki kılcal damar görünümünü büyük oranda azaltır. Kantaron yağı romatizmal ağrıları, kas ve eklemlerdeki ağrıları da hafifletir.
Isı artışı, fazla ayakta durma, bacakları sarkıtarak uzun süreli oturma kılcal damar oluşumunu artırır.
Kılcal damarlar tedavisi yıllarca skleroterapi ve radyofrekans sistemleri ile tedavi edilmiştir. Ancak son yıllarda lazer sistemleri etki ve yan etki profili açısından daha yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır. Lazer uygulamasında daha az ağrı hissedilmektedir.
C1 seviyesindeki varisler yani kılcal damar çatlamaları tedavi edilmez ise büyük boy varislere dönüşmez. Yalnızca örümcek ağına benzer şekilde yayılırlar. Bu durum sağlık açısından bir şikâyete neden olmaz. Ancak estetik açıdan rahatsız edici bir görüntüye neden olurlar.
Kolajen yapımını destekleyen başlıca gıdalar arasında turunçgiller, sarımsak, yumurta, çilek ve kabak çekirdeği yer alır. C vitamini kolajen yapımını arttırarak toplar damar duvarlarının sağlam ve esnek olmasına katkıda bulunur. Ayrıca, örümcek ağı benzeri kılcal damar varislerinin oluşmasını önler.
Kılcal damarlardan, özellikle küçük kesiklerden ve sıyrıklardan gelen kan hızla akar ve dakikalar içinde pıhtılaşma ile durur.
Kılcal damar tıkanıklıklarının tedavisinde günümüzde; anjiyo, ilaçlı balonlar, aterektomi (damar içi traşlaması), lazerle tedavi ve stent uygulamalarına başvurulmaktadır. Bunun yanı sıra kılcal damar tıkanıklığının yaşandığı yere bağımlı olarak bypass uygulamasına da ihtiyaç duyulabilmektedir.
Cilt yüzeyine en yakın dolaşım sistemi organı olan kılcal damarlar iç veya dış fiziksel etkenler nedeni ile oldukça sık hasar görürler. Kılcal damarın hasar görmesi sonucunda damarda yırtılma meydana gelir ve kan dışarı sızmaya başlar. Sızan kan ciltte kızarma ve morluğa neden olur.
Kılcal damar tedavisi aslında temelde varis tedavisi olarak tanımlanabilir. Kılcal damar yoğunlaşması aslında kılcal varis oluşumuna verilen diğer addır. Kılcal varislere ameliyat etme imkânı olmadığı için ameliyatsız varis tedavisi yöntemleri ile kılcal damarlar tedavi edilmektedir.
Yanıklar, yaralanmalar ve kesikler için merhem olur. Aloe Vera, içerdiği proteinler, vitaminler ve bazı bileşikler sayesinde kollajen üretimini artırdığından cildin yenilenmesini sağlıyor. Bu nedenle her tür yanık, yaralanma ve cilt tahrişi durumunda tek başına sorunlu bölgeye sürülerek kullanılabiliyor.
Maskeyi yüzünüze uygulayın ve 20 dakika kadar bekletin. Daha sonra ılık suyla yıkayın. Kuru ciltli olanlarsa bu maskeyi,1 yemek kaşığı aole vera jeline 1 çay kaşığı kadar badem yağı ya da zeytinyağı ekleyerek yapmalıdır.
At kuyruğu çayı
Bu çayı, damarlarınız aracılığıyla sağlanan dolaşımı artıracak ve ayrıca iltihaplanmayı önlemek adına kılcal damarlarınızı güçlendirecektir.
Göz altında kılcal damar çatlaması için yapılabilecek en çok kullanılan işlem, genellikle, lazer ve jel ile kılcal damarlara yapılan müdehalelerdir. Göz altında kılcal damar çatlaması denilen konu aslında bir varis örneğidir.
Geniş kılcal damarlı cilt bakımı nasıl olmalı? Uygun bir cilt bakım rutininin benimsenmesi son derece önemlidir. Cilt, değişen hava koşullarına ve UV ışınlarına karşı mümkün olduğunca korunmalıdır. Sıcak banyo ve klorlu suyla yüz temizliği tavsiye edilmez.
*CAPINON K 1%* K VİTAMİNLİ KREM kılcal damar geçirgenliğini azaltır - Pharmaceris.pl.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri