Merhabalar, lazer epilasyon FDA onayına sahip güvenli cihazlarla, uygun dozlarda uygulandığında ciltte renk değişimine neden olmaz ve kararma yapmaz.
İşlem sonrasında lazer uygulanan bölgede kızarıklık, şişlik, su toplanması ve ödem oluşumu oldukça normaldir. İşlem sonrasında genital bölgede koyulaşma meydana gelir ve sonrasında ölü cilt hücreleri dökülerek yerine daha parlak ve beyaz bir cilt dokusu gelir.
Bazen de genital bölge epilasyonu amacıyla yapılan lazer uygulamaları sonrasında da genital bölgede renk artışı ortaya çıkabilmektedir. Genital alana verilen lazer ışığı cilt dokusundaki 'melanin' pigmentini aktive ederek bu bölgede esmerleşme yapabilir.
Seanstan sonra ise mutlaka SPF 30 ve hatta SPF 50 uygun güneş koruyucu kullanmanız mutlaka gereklidir. Seanslardan sonra uygulama talimatlarına uymanız ve en önemlisi güneş koruyucu kreminizi kullandığınız takdirde buz lazer epilasyon güneş lekesi oluşmasına neden olmaz, mevcut güneş lekelerini arttırmaz.
– Kızlık zarına zarar verebildiği, – Lazer epilasyon deri kanserine sebep olduğu, şeklindeki söylentiler kesinlikle doğru değildir, herhangi bir klinik temeli yoktur. Bahsi geçen şekilde lazer epilasyonun zararları olduğuna dağir hiçbir klinik çalışma bulunmamaktadır.
İlgili 43 soru bulundu
Merhaba ,Buz Lazer cihazlarında hedef pigment olduğu için kıl dışında farklı bir dokuya zararı yoktur.
Buz Lazer dahil hiç bir lazer epilasyon yöntemi ten rengini açmak ve leke tedavisi amacıyla uygulanmaz.
Bu döngü tüm lazer epilasyon yöntemlerinde aynıdır. Uzayan kılların dökülmesi tamamlandıktan sonra ortalama 4 ile 6 hafta arası kadar bir süre kıl uzamaz. Bu süreçten sonra artık yavaş yavaş tekrar kıllar uzamaya başlar. Kılların yeniden uzamaya başlaması yeni bir seansın geldiğinin habercisidir.
İlerleyen seanslarda tüm kıl kökleri artık kıl üretemeyecek seviyeye gelir ve bu alanlarda bir daha kıl çıkmaz. Buz Lazer epilasyonun etki mekanizması da bu şekildedir. Dolayısıyla Buz Lazer kılları uyutmaz, kıl köklerini kalıcı olarak tahrip eder ve etkili bir lazer epilasyon sağlar.
Çok ince ve açık renkli kıllara lazer epilasyon yapılırsa kılları uyarıcı etki yapar ve ince tüyleri kalınlaştırır, tüy olmayan yerlerde tüy-kıl çıkarabilir.
Lazer vajinayı karartır mı? Lazer uygun doz, frekans ve şiddette uzman kişilerce yapıldığında vajinada kararma yapmamaktadır. Lazer tedavileri vajina beyazlatmada kullanılmaktadır. Güvenilir ve tecrübeli uzmanlarca uygulandığı takdirde lazer vajinada kararmaya neden olmamaktadır.
Doğru yapılmayan lazer epilasyon tedavileri vajina kararmasına sebep olur. Sık ve kontrolsüz yapılan lazer atışları genital bölgedeki renk pigmentlerinin yapısını bozar ve bir süre sonra genital bölge kararması problemli ortaya çıkar. Ayrıca yoğun ve aşırı uygulanan ağda da vajina kararmasına sebep olabilir.
Genital bölge beyazlatmak için uygulanan yöntemler ameliyatsız estetik uygulamalardır. Çok kısa sürede yapılabilir, acısız, ağrısız ve pratik işlemlerdir. Lazer ile gerçekleştirilen işlemlerde genital bölgede koyulaşmaya neden olan melanin pigmenti hücreleri yok edilir.
Özellikle ergenlik dönemiyle salınımı artış gösteren östrojen hormonu, vajina kararmasına neden oluyor. Hamilelik, doğum sayısı, gebelik tedavileri, doğum kontrol hapı ve yanlış iç çamaşırı kullanımı gibi faktörler de vajinanın koyu renk almasını sağlıyor.
Elma Suyu Masajı: Yarım elma rendelenir ve suyu kararma olan bölgelere sürülerek masaj yapılır. Bu işlemin haftada 2 kez uygulanması vajina bölgesinin beyazlamasını sağlayacaktır. Zeytinyağı Masajı: Vajina bölgesinde meydana gelen kararmalar için birkaç damla zeytinyağı ile masaj yapmak yeterli olacaktır.
Lazerle Genital Renk Açma
Kadınlarda değişik nedenlerle genital bölgede renk koyulaşması, siyahlaşma, esmerleşme ve genital kararma gibi can sıkıcı durumlar ortaya çıkabilmektedir. Son yıllarda uygulanan lazerle renk açma tedavileri ile kararmış, esmerleşmiş genital bölgeye beyazlatma, ağartma yapılabilmektedir.
Buz Lazer epilasyonda kullanılan jel şeffaftır, yağlı bir his bırakmaz, kıyafetlere bulaştığında leke yapmaz. Ciltte serin bir his yaratır, cildi ferahlatır. Tüm bu avantajlarına rağmen jel kullanılmadan yapılan uygulama kesinlikle orijinal Buz Lazer değildir.
Uygulamanın sonuçları genellikle % 80-90 oranında kalıcıdır. Yani kalan %10-20 olasılıkla tedavi bittikten bir süre sonra tekrar kıllar çıkabilir. Yeni çıkan kıllar için ortalama 1-2 seans uygulamak gerekebilmektedir.
Buz lazer epilasyonda sonuç genellikle 4-6 seansta alınabilir. Seans aralarında 5-6 hafta öneriyoruz.
Merhabalar, lazer epilasyonun etkili ve kalıcı olabilmesi için mümkün olduğunca seanslara ara vermemek gerekir. Yaptırılan lazer epilasyon seansları ile kılların bir bölümünde kalıcı azalma sağlanmışsa, seanslara ara vermek bu kıllarda olumsuz bir etki yaratmaz. Yani bu kıllar yeniden çıkmaz.
Merhabalar,Buz lazer epilasyon tedavisinde hedef kıl kökü olduğu için işlem öncesinde uygulanılacak bölgedeki kıllar yüzeyde kalmayacak şekilde sıfırlanacağından anında dökülmeyi görmek mümkün değil. Uygulama sonrasında 15-21 gün aralığında işlem bölgesindeki kıllarda dökülme gerçekleşecektir.
Merhabalar , Buz Lazer Epilasyon uygulamasında kişiden kişiye ve kıl yapısına göre değişeceğinden dolayı ortalama 6-8 seans gerekmektedir. Yüz bölgesi 4 hafta , vücut ise 6 hafta ara ile uygulanmaktadır.
Vajinanın kendine has bir rengi yoktur. Vajinanın çevredeki cilt rengi ile aynı renkte olması, estetik açıdan normal kabul edilir. Ancak genital bölgenin, normal cilt tonundan daha koyu olması, vajina kararması olarak adlandırılır.
Buz epilasyon özel bir başlığın cilt üzerinde ütüleme tekniğiyle gezdirilerek kıl köklerini başlığın verdiği ısıyla yok eder. Sıkça yapılan atışlarla kıl kökleri tahrip edilir. Bu yöntemin en önemli özelliği başlığın verdiği ısının yanında soğutma özelliğinin de olmasıdır.
Diğer bir vajinal akıntı türü ise pembe akıntıdır. Pembe akıntı, genellikle hafif bir kanama veya lekelenmenin belirtisi olabilir. Menstrüel döngünün başlangıcında veya sonunda ortaya çıkabilir ve hormonal değişikliklerle ilişkilendirilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri