Lazer yanıklarında normal yanık tedavisi uygulanması gerekir. Yanıkların iyileşmesinde yanığın derecesi de önemlidir. Hafif yanıklar daha çabuk iyileşirken 2.derece yanıkların iyileşmesi 3-4 hafta sürebilir, iz kalabilir. Bu nedenle mutlaka bir dermatoloğa gitmenizi öneririz.
Yapılan işlemin iz bırakıp bırakmadığı hakkında bilgi verirmisiniz? Merhaba, Buz Lazer epilasyon uygulamasında kıl folikülü kademeli ısıtma yöntemiyle cilde herhangi bi zarar vermemektedir.
Cildin en doğal ilacı ve merhemi olan zeytinyağı, lazer yanıklarına da çare oluyor. Lazer yanıklarını en kısa sürede iyileştirmek ve izlerden eser bırakmamak için zeytinyağını kullanabilirsiniz. Tıpkı bir vücut losyonu gibi kullanacağınız zeytinyağı, hücre onarımını başlatıp yanıkları tedavi edecek.
Bu durum 1-2 günlük tedavi ile iz kalmadan düzelir. Lazer epilasyon sonrası kişinin güneşlenmesi veya solaryuma girmesi, kalıtımsal pigmentasyon sorunu bulunması gibi özel durumlarda ciltte açık veya koyu renklenmeler görülebilir. Genel olarak bu vakalar geçicidir ve vakit içinde geride hiçbir iz bırakmadan kaybolur.
Lazer epilasyon cihazlarının lekeleri artırmaya ya da azaltmaya yönelik etkileri bulunmamaktadır. Ciltte oluşan lekelerin tedavisinde kullanılan lazer cihazları ve dalga boyları farklıdır. Fakat nadir de olsa işlemden sonra bazı kişilerin yüzeysel lekelerinde açılma olduğu gözlemlenmiştir.
İlgili 29 soru bulundu
Lazer epilasyonun cilt tahrişi, ciltte leke ve kızarıklık gibi yan etkileri vardır.
Hafif yanıklar daha çabuk iyileşirken 2.derece yanıkların iyileşmesi 3-4 hafta sürebilir, iz kalabilir. Bu nedenle mutlaka bir dermatoloğa gitmenizi öneririz. Yanık tedavisi bittikten sonra, cilt iyileştikten sonra Buz Lazer yaptırabilirsiniz.
Yanık izi hafif dereceli yanıklarda tamamen iyileşebilirken derin hasarlı yanıklarda kalıcı olup medikal tedaviler gerekebilir.
Cildin farklı bölgelerinde meydana gelen yanık lekesi için öncelik uzman doktor kontrolünde ilaç tedavisidir. Bu yöntem ile yanıt ve kesin önemli kısmı ortadan kaldırılır. Daha sonra kalan izlerini tamamen yok edilmesi için kimyasal peeling ve lazer yöntemleri ele alınır. Bazı yanıklar ise tıbbi müdahale gerektirir.
Yanıkların şiddeti hafif ila şiddetli arasında değişebilir ve semptomlar arasında kızarıklık, şişme, su toplaması ve ağrı olabilir. Lazer epilasyondan sonra yanık yaşarsanız, mümkün olan en kısa sürede tıbbi yardım almanız gerekir.
Bu tablo genellikle birkaç saat sonra kendiliğinden geçer. Bazı hassas ciltlerde kızarıklık birkaç gün devam edebilir. Bu süre zarfında sıcak su temasından kaçınmak gerekir. Buz uygulaması ve hekiminizin önereceği bir topikal kortikosteroid krem kullanımı kızarıklığın geçmesini hızlandıracaktır.
Madecassol krem aynı zamanda cildi onarır ve yanıkların iyileşmesini hızlandırır. Bu nedenle lazer epilasyondan sonra oluşan hafif yanıkların tedavisinde madecassol kremden yararlanabilirsiniz.
Lazer tedavisi sonucu oluşmuş lekelerde son derecede etkili bir kremdir. Bepanthol krem, cildinizin hassaslaştığı dönemlerde, cildin ihtiyaç duyduğu nemi kazanması için yardımcı olacaktır. Leke, kızarıklık ve yanıklar için önerilen bir diğer krem ise Advantan kremdir. Mutlaka doktor tavsiyesiyle kullanılması gerekir.
Seanstan sonra ise mutlaka SPF 30 ve hatta SPF 50 uygun güneş koruyucu kullanmanız mutlaka gereklidir. Seanslardan sonra uygulama talimatlarına uymanız ve en önemlisi güneş koruyucu kreminizi kullandığınız takdirde buz lazer epilasyon güneş lekesi oluşmasına neden olmaz, mevcut güneş lekelerini arttırmaz.
Buz Lazer epilasyonda kullanılan jel şeffaftır, yağlı bir his bırakmaz, kıyafetlere bulaştığında leke yapmaz. Ciltte serin bir his yaratır, cildi ferahlatır. Tüm bu avantajlarına rağmen jel kullanılmadan yapılan uygulama kesinlikle orijinal Buz Lazer değildir.
Merhabalar, lazer epilasyon FDA onayına sahip güvenli cihazlarla, uygun dozlarda uygulandığında ciltte renk değişimine neden olmaz ve kararma yapmaz.
Kantaron yağının cilt üzerindeki önemli etkilerinden bir diğeri ise lekeleri ortadan kaldırmasıdır. Bu etki sayesinde düzenli olarak kantaron yağı kullanımı ile birlikte yüzde veya vücutta yer alan yara, yanık ve sivilce izleri giderilebilir.
Eğer birinci ve ikinci derece hafif yanıklar sonucu iz kalmışsa burada kremler ile izlerin geçmesi sağlanabilir. Yanık izi tedavisinde bölge koruma altına alınır. Steril bezle çevrelenir. Cildin iyileşmesine destek olacak kompresyon giysileri tercih edilir.
SİLVERDİN PLUS; yara ve yanıklarda ortaya çıkan iltihaplanmaların (enfeksiyonların) önlenmesinde ve tedavisinde kullanılır.
Yaranın boyutuna ve derinliğine bağlı olarak değişmekle birlikte, yanık izlerinde tam iyileşme ortalama 6 ayda tamamlanır. Bu süre sonunda geriye açık beyaz veya pembe renkte yanık izi kalabilir, yine yanığın seviyesine bağlı olarak deride girintili çıkıntılı bir görünüm ortaya çıkabilir.
İyileşme süresi yüzeyel yanıklarda 1 hafta ile 10 gün arasındadır. Derin 2. derece yanıklar ise 2-3 haftada iyileşir. 4.Derece yanıklarda deriyi yenileyecek deri ekleri kalmamıştır.
Cilde soğuk tatbiki, acıyı hafifletir ve iltihabı önler. Bununla birlikte, buz küpleri gibi aşırı soğuk maddeler tedavi için uygun değildir. Soğuk suya batırılmış havlu kullanmak yeterli olacaktır. Soğuk kompres uygulamasına en az yarım saat ve mümkünse yanık bölgedeki ağrı kesilinceye dek devam edilmelidir.
Bu durumda hametan krem kullanabilirsiniz. Hametan krem lazer epilasyon sonrası cildin bakımında etkilidir, cildi rahatlatır. Ciltte yanık olması ve/veya uzun süre geçmeyen kızarıklık durumunda bir dermatoloğa görünmenizi tavsiye ederiz.
Buz Lazer dahil hiç bir lazer epilasyon yöntemi ten rengini açmak ve leke tedavisi amacıyla uygulanmaz.
Kimyasal peelingler uygun hastalarda iyi sonuçlar verebilmektedir. Kimyasal peelingde glikolik asit, laktik asit, salisilik asit, pürivik asit, askorbik asit ve triklorasetik asit en sık kullanılan asitlerdir. Haftada bir veya onbeş günde bir uygulanacak leke tedavisi ile lekelerde açılma mümkün olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri