Buz, diş macunu, poşet çay ve kil maskesi sivilceye uygulandığında şişliğin inmesinde etki gösterebilir.
Sivilce ve Akneleri Azaltır
Buz küplerinin en popüler kullanımlarından biri akne tedavisi içindir. Buzu günlük hayatımızda yaralanma ve kızarıklıklarda şişliği indirmesi için de kullanırız. Sivilce de küçük bir yaralanmadır. Bu sebeple özellikle kistik bir akneye sahipsiniz buz ile cildinizi rahatlatabilirsiniz.
Spor yaralanmaları: Buz kompres, burkulma, çekişme ve kas spazmlarının tedavisinde yaygın olarak kullanılır. Yaralanma bölgesine uygulandığında, kan damarları daralır ve şişlik ve ağrı azalır. Hücre harabiyetine engel olur. Özellikle ayak bileği burkulmaları gibi durumlarda sık kullanılır.
SİVİLCELERİN SÖNMESİNİ SAĞLAR
Cilde buz küpleriyle yapılan soğuk kompres uygulaması, ciltteki kan dolaşımını arttırır. Ayrıca açık gözenekleri küçültmeye, sivilcelerin neden olduğu iltihabı ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olur. Buz küplerini temiz bir beze sarın ve sivilcenin olduğu bölgeye birkaç saniye hafifçe bastırın.
Soğuk uygulanan bölgede ağrı, ödem ve inflamasyon azalır. İncinme, sakatlanma sonrası ilk 48-72 saat içerisinde yapılması halinde etkinliği daha yüksek olur. Buz uygulamasında gerekli süre travmanın ve yaralanmanın şiddetine göre değişebilir. Ortalama 15-20 dk soğuk uygulaması sonrası 1 veya 2 saat ara verilmelidir.
İlgili 34 soru bulundu
Buz Tedavisi
Soğuk kompres, diş enfeksiyonunun neden olduğu ağrı ve iltihaptan kurtulmanıza yardımcı olabilir. Bir buz paketi kullanın veya birkaç buz küpü alın ve bir havluya sarın. 15 dakika boyunca şişmiş bölgeye kompresi yerleştirin ve kapatın. Bu yöntemi günde birkaç kez tekrarlayabilirsiniz.
Sabahları cilde soğuk kompres uygulamak, cildini hem rahatlatır hem de görünümünü canlandırır. Soğuk etkisiyle cilt hafif renklenir. Buz uygulaması ciltteki kızarık görünümlerini de hafifletir. Kırışık görünümlü alanları soğuğun etkisiyle gererek cildine daha gergin, canlı ve ışıltılı bir görünüm kazandırır.
Bunun dışında sivilce ve akneler için de buz uygulaması uygulanabilmektedir. Bunun için temiz beze sarılmış buzu sivilcelerin üzerine hafifçe bastırmak gerekir. Bu uygulama günde birkaç kez denenebilir. Bu sayede sivilcelerden kurtulmak da mümkündür.
Cildinize buz uygulamak, kan dolaşımını hızlandırırak parlaklık verir. Buz küpleri, cildinizdeki yağ üretimini en aza indirmeye yardımcı olur. Bu özelliği ile var olan sivilce ve akneleri tedavi ettiği gibi yenilerinin oluşumunu da önler. Buz ayrıca sivilce kaynaklı şişkinliklerin yok olmasını da sağlar.
Sivilcenizin ağrı ve şişlik meydana getirdiği durumlarda buz imdadınıza yetişir ve sivilcenin iyileşmesinde yardımcı olur.
Laktozsuz probiyotik içeriği yüksek gıdalar (yoğurt, kefir) Magnezyum takviyesi. Ilık su ile banyo. Yürüyüş ve fiziksel egzersiz şişkinliği azaltıp ve vücuttaki gazı temizlemeye yardımcı olduğu için karın şişkinliğine iyi gelen doğal yöntemlerdir.
Soğuk uygulamalar 15–30 dakika sürmelidir. Daha uzun süre uygulanması hücre ölümlerine yol açar. Kuru soğuk uygulamada en çok kullanılan yöntemdir. Lokal olarak yapılır.
Sivilcelerden tamamen kurtulmak istiyorsanız buz kullanmak iyi bir seçim değildir. Buz sadece sivilcenin şişkinliğini kontrol etmenizi sağlar. Ağrılı bir sivilceye sahipseniz yaşadığınız ağrının şiddetini azaltmaya yardımcı olur.
Retinoid içeren jel ya da kremler, sivilce kızarıklığının azaltılmasında etkili rol oynar. Yüz ya da burun sivilce kızarıklığı yaşanan bölgeye günde iki üç kez uygulanarak gözeneklerin açılması sağlanabilir. Topikal merhemler aynı zamanda sivilce iyileşme sürecini de kısaltabilir.
Maden suyu ve elma sirkesini karıştırın ve sivilcenin şişliği inene kadar pamukla günde bir kere uygulama yapın.
Yüzünüze buzu doğrudan sürmemeli, buzları temiz bir beze sararak yüzünüze uygulamalısınız. Sivilcelerinize uygulayacaksanız hazırladığınız buzlu bezi 5-10 saniye kadar sivilcelerin üzerine tutup ardından kaldırmalı, sivilcelerinize bastırmamaya özen göstermelisiniz.
Sivilce kızarıklığı geçmesi için buz kullanılması tavsiye edilir. Pamuk ya da peçetenin içine kuru buzu koyup kızarıklığın olduğu bölgeye uygulayın. 5 ile 7 gün boyunca yapılırsa kızarıklık hafifleyip daha açık renge döner. Sivilce kızarıklığına işlem uygulamadan önce birkaç gün beklenilmesi önerilir.
Aşırı sıcak sudan uzak durmanın bir başka nedeni, sıcaklığın doğal nemlendirici özelliğini ciltten uzaklaştırarak, cildi zamanla kuru ve iltihaplı hale getirmesi. Soğuk suyun, sivilce ile ilgili tahrişe yardımcı olabileceğini söyleniyor. Soğuk suyun ciltteki şişkinliğe iyi geldiği biliniyor.
Zedelenen bölgenin istirahati ve yükseltilmesinin yanı sıra buz kompresinin yararı mevcuttur. Zedelenmenin hemen sonrasında uygulanan buz kompresi, şişliği, kanamayı, spazmı, ağrı ve enflamasyonu azaltır. Mutlaka ilk 24 - 72 saat içinde uygulanmalıdır.
Buzdaki mineraller cildin daha canlı görünmesini sağlar.
Buz yaşlanma izlerini geciktirir. Buz küpleri cildi sıkılaştırır ve cildinizdeki nemi kilitli tutar. Buzu kaşlarınızın aldığınız kısımlarına sürün ve biraz bekleyin. Hafif bir uyuşma başladığında kaş almak daha acısız olacaktır.
Yanaklar ( 4. ve 5. bölge): Yanaklarda çıkan sivilceler akciğerinizde problem olduğunu gösterebilir. Akciğerle ilgili sorunlar genellikle aşırı sigara tüketimi ya da sigara dumanına sürekli maruz kalma veya alerjilerden kaynaklanabilir.
Günde kaç defa yüze buz sürülür sorusunu günde bir ya da iki kez olarak yanıtlayabiliriz. Buzla cilt bakımı yapanların bir kısmı bu uygulamayı her gün tekrarlı olarak yaparken, bir kısmı ise sadece cildini hızla toparlamaya ihtiyaç duyduğu sabahlarda bu yönteme başvuruyor.
Cildi gençleştirir.6-Günde iki kez buz kalıpları ile cilde masaj yapmak cilde tazelik ve canlılık kazandırır.7-Buz, doğal tonik olarak kullanılabilir. Büyük gözenekler, siyah nokta veya sivilce gibi cilt problemlerinin çözümünde etkilidir. Bunun için makyaj yapmadan önce buz küpleri ile cilde masaj yapmak yeterlidir.
Dudaklara geçici bir süre ile buz kompresi uygulamak dudak bölgesinin daha kırmızı bir renk almasını sağlar ve dolgun hale getirir. Dudaklara iki dakika süre ile uygulanacak buz kompresi doğal dudak dolgunlaştırma için hızlı sonuç verir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri