Buzdolabının içini de karbonat ve su karışımı ile yumuşak bir bez kullanarak silin. Bir kaseye az miktarda elma sirkesi ve su koyun. Elma sirkesinin antiseptik özelliği vardır. Bu özelliği ile hem bakterileri temizler hem de kokunun giderilmesini sağlar.
Buzdolabı gözlerine koyacağınız karbonat,vanilya, pirinç,yulaf ezmesi, limon dilimleri ve demlenmiş çay ürünleri ile içerideki kokunun emilmesini sağlayabilirsiniz.
Buzdolabı kokusunu ne alır diye düşünüyorsanız denemeniz gereken ürünlerden biri karbonattır. Cihazınızın içine bir kâse karbonat koyarak kötü kokuların emilmesini sağlayabilirsiniz. Dolabın sıcaklık ayarlarını doğru seviyede tutmanız yiyeceklerin daha uzun süre taze kalmasını sağlar ve böylece koku oluşumunu engeller.
Kabartma tozu, derin dondurucu ve/veya buzdolabı içerisinde ortaya çıkan kokuyu gideriyor. Tabak ve/veya kap içerisine alınan kabartma tozunun dondurucu içerisinde bekletilmesi koku sorununu ortadan kaldırıyor. Karbonat, vanilya, çay, süt, elma sirkesi, gazete, pirinç ve kahve de koku sorununa karşı kullanılabiliyor.
Koku oluşumunu önlemek için yapmanız gerekenlerden biri de buzdolabınızda günlük yiyeceklerin saklandığı bölme olan soğutucu bölmesinin tavanında yer alan koku filtresini temizlemektir. Filtrenin yer aldığı ızgara şeklindeki kutuyu açtığınızda karşınıza kömür benzeri bir malzeme çıkar.
İlgili 32 soru bulundu
Buzdolabının yeteri kadar temizlenmemiş olması, yemek bulaşıkları, çürümeye başlamış meyveler, bozulmaya başlamış yiyecekler, buzdolabının arkasında biriken kirli su, yeterli olmayan hava filtresi gibi birçok etken buzdolabında kötü kokuların oluşmasına neden olan etkenlerdendir.
Bakterileri yok edici özelliği sayesinde temizlik alanında da oldukça tercih edilen elma sirkesi, bu kez buzdolabı kokusu için tercih edilecek. Bir bardak içinde elma sirkesini ve suyu karıştırıp dolaba yerleştirin. Hem oluşabilecek bakterileri önleyecek hem de kötü kokuları yok edecektir.
buzdolabınızı deterjan yerine sirkeli suyla silerseniz ve daha sonra bir kase içinde dolapta da bulundurursanız kokuyu giderir.mangal kömürü de faydalı.benim dolaptada biz yokken yaş maya erimişti. iğrençti.ama koku falan kalmadı tavsiye ederim.
karbonat az biraz işe yarıyor, bayat ekmek bekletmek de (bayat ekmeği fazla bekletirseniz bu sefer kendi kokar karışmam), ağzı açık süt deneyen de var (itiraf edeyim hepsini denedim kendi buzdolabımda, deva değiller ama azaltıyorlar.) düzenli silip, kapalı kalacaksa kapağını açık tutmak en iyi çözüm aslında.
Bir sprey şişesine beyaz sirke ve ılık su koyun. Bu karışımı duvarlara püskürtün ve silin. Karışım, hem duvarları temizler hem de kötü kokuları giderir. Leş kokusu nasıl giderilir: Bunun yanı sıra lavaboya kahve telvesi ve sonrasında kaynar su dökebilirsiniz.
Karbonatlı ılık su, buzdolabı temizliği için ideal bir üründür. Karbonat, lekelerin tamamen çıkarılmasını sağlar. Bunun için bir kovanın ⅓'üne ılık su doldurup karbonat ile karıştırmalısınız. Bu karışım ile buzdolabının iç kısmını temizleyebilirsiniz.
Elma sirkesi ile suyu ağzı geniş bir kapta karıştırın ve bu kabı dolabınıza koyun. Kötü kokuların kısa sürede kaybolduğunu göreceksiniz. Çay bardağına bir miktar süt koyarak, hem et kokusu hem de dolaptaki diğer kokuları yok edebilirsiniz. Çünkü süt, çevresindeki kötü kokuları kendine çekme özelliğine sahiptir.
Bir kabın içerisine karbonat boşaltın ve buzdolabına yerleştirin. Koku gidene kadar karbonatı bekletebilirsiniz. Ayrıca günlük kullanımlarda da buzdolabında karbonat bekletebilirsiniz. Kokusu ile insanı tiryakisi yapan Türk kahvesini bu kez kötü kokulardan kurtulmak için kullanıyoruz.
Karbonatlı su buzdolabında oluşan kötü kokulara karsı çok iyi gelir. Kötü koku hala devam ediyorsa, çalış vaziyette olan dolabın içerisine ağzı açık süt, mangal kömürü, çay posası ve pirinçli Türk kahvesi koyunuz. Yaklaşık 5-6 saat beklettikten sonra çıkarın.
Kokuyu yok etmek için tahliye haznesini temizlemek gerekir. Tahliye haznesini bulmak için buzdolabının arkasındaki su boşaltma borusunu izleyin. Borudaki suyun boşaldığı, borunun altındaki bölüm tahliye haznesidir. Üzerinde bulunan vidalı kapağı sökerek haznedeki suyu boşaltabilirsiniz.
Odorfin Koku Tutucu, buzdolabı ve evin birçok bölgesinde kullanabileceğiniz koku tutuculardır. Çöp kutuları, gardroplar, tuvaletler ve aklınıza gelen diğer yerlerde rahatsız olduğunuz kokuları gidermeye yarayan Odorfin, oda parfümlerinden farklıdır. Herhangi bir koku vermez; ancak ortamdaki kokuyu içine hapseder.
Derin dondurucunuzun içindeki tüm malzemeleri dışarı çıkardıktan sonra bir miktar elma sirkesi karıştırdığınız su ile silerek hem oluşan bakterilerden hem de kokudan kurtulabilirsiniz. Elma sirkesi uçucu bir madde olduğu için sonradan kendine has kokusu derin dondurucuda kalmayacaktır.
İhtiyacınız olan sadece kabartma tozu ve sirke. 1 paket kabartma tozu suyla karıştırılıp temiz bir bez ile buzdolabının içi silinir. Daha sonra bu işlem yarım su bardağına biraz sirke katılarak tekrarlanır. Ayda bir kere yapacağınız bu işlem dolap temizliği için ideal ve pratik bir çözüm.
Buzdolabında etleriniz bozulduysa kötü kokuların oluşumuna neden olabilir. Bunun için önce sirkeli su ile buzdolabınızı silin. Ardından çay tabaklarının içine kuru kahve ya da karbonat koyarak buzdolabı raflarınıza yerleştirin. Bir gün beklettiğinizde et kokusunun buzdolabınızın içinden çıktığını göreceksiniz.
Yemek kaplarını dolaba sıcak koymayın. Aksi hâlde yüksek enerji harcar. Buzdolabının raflarına örtü sermeyin. Bunlar hem bakteri oluşmasına sebep olur, hem hava kanallarını engelleyerek daha fazla elektrik harcar, hem de yine hava sirkülasyonu olmadığı için yiyeceklerde daha hızlı bozulmaya sebep olur.
Şayet mutfak dolabının içi kokuyor ise sabun, Türk kahvesi veya lavanta tohumları ile mutfak dolabı kokusunu giderebilirsin. Sabun ve lavanta, dolap içi kötü kokuyu bastırırken Türk kahvesi, kokuyu tamamen alarak kötü kokuları oluşmadan önler.
* Boş bir sprey kutusuna yumuşatıcı koyup dolabın içine sıkabilirsiniz. * Koku şişelerini ağzı açık şekilde dolabınıza koyarsanız dolabınız güzel kokacaktır. * Güzel kokulu sabunlardan alıp giysi aralarına yerleştirebilirsiniz. * Hazır gardrop kokuları alıp bunları dolabınıza yerleştirebilirsiniz.
Buzdolabında oluşan kötü kokunun elbette bir açıklaması var: gıdaların ayrışması, yani son kullanma tarihlerinin geçmiş olması, veya kötü korunmuş gıdaların çürümesi ve çok kokulu olmayan gazları serbest kalması. Bu durum zamanla buzdolabına sinen kötü kokular oluşmasına sebep olur.
Cevap: Merhaba Aktif karbon kartuşunu ambalajından çıkarın. Muhafaza kabının altındaki kapağı açarak kartuşu yerine yerleştirin ve gövdenin üst kısmını tekrar yerine takın. Domol Kokusuz Buzdolabı Deodorantı Kartuş Ve Karbon Filtre'yi, çocukların kolayca ulaşamayacağı bir noktaya yerleştirin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri