Kompresör durmasında veya kalkış yapmasında vuruntu sesi oluşabilir. Bu seslerin oluşması normaldir. Yeni soğutucu gaz akışı, gazın içindeki oluşum formülü nedeniyle çalışma sesi eski ürünlerdeki ses'den farklı olabilir.
o Buzdolabınızdan fokurtu veya şırıltı şeklinde bir ses geliyor ise, bu buzdolabınızın içerisindeki borularda dolaşan gazın sesidir. o Buzdolabınızdan su akış sesi geliyor ise, buz çözme işlemi esnasında, eriyen buzun buharlaştırma kabına akarken bu sesi çıkarması normaldir.
Bu durum da normaldir. Fanlar, kapak kapalıyken devreye girerek soğuk havanın buzdolabının içinde dolaşmasını sağlar. Kapıyı açtığınızda kesiliyor, kapattığınızda başlıyorsa, bu fan sesidir. Özellikle gece sessizliğinde daha rahat duyulur ve normaldir.
BUZDOLABININ ÖTMESİ NE ANLAMA GELİR? Buzdolabının ötmesi pek çok anlama gelmektedir. Eğer buzdolabında buz kilitlenmesi söz konusu ise yani buzlanma söz konusu ise yine soğutucu bölümünden bir arıza verebilir. Eğer soğutucu kısmında yine su akıntısı söz konusu ise buzdolabı ötebilir ve kullanıcıyı uyarabilir.
Eğer motor çalışmıyorsa, motorun arızalı olabileceğini gösterir. Sesli çalışma: Buzdolabı normalde düşük bir sesle çalışır. Ancak, motorun arızalı olması durumunda anormal bir ses duyulabilir. Yüksek sıcaklık: Buzdolabının içindeki yiyecekler normalden daha sıcaksa, motorun arızalı olabileceği gösterir.
İlgili 34 soru bulundu
Tüketim yarı yarıya düşüyor ama yağsız gaz olduğu için buzdolabının motorunda aşınma artıyor. Buda buzdolabının motor ömrünü kısaltıyor. R600 gazlı buzdolaplarının yaklaşık 7 yıl ömürleri olduğunu düşünüyorum. Bu 8 yılda olabilir ama 3-4 senede bile arıza yapan oluyor” diye konuştu.
Söylediğimiz gibi gaz içeride kaldığı ve dışarı asla çıkmadığı için yani bir döngüde olduğu için gazın bitmesi söz konusu olamaz. Tek bitme şansı gaz kaçağıdır ki bu uzun yıllarda görülebilen bir olaydır. Ne kadar sıkı olursa olsun gaz kaçağı her zaman olur fakat bu 10 yıl kadar bir sürede gerçekleşmektedir.
Fan ile dondurma yapan modellerde rüzgar sesi benzeri bir ses duyarsınız ve normaldir. Duyduğunuz sürekli çalışan motor sesiyse: Yeni yiyecek yüklediğinizde yeterli derecede dondurana kadar motor çalışmaya devam eder. Çalışma süresi yükleme yaptığınız yiyeceğe göre 24 ile 48 saat arasında değişir.
Buzdolabının buzluk kısmının -18, normal kısmının +4 derece olabileceğini söylemiştik. İdeal buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun asıl yanıtı budur. Eğer buzdolabı kısmında sıcaklık hissediyorsanız en soğuk ayar olan 1'e doğru çevirebilirsiniz. Yaz aylarında ise +2 derece ve -20 dereceye ayarlanması doğru olacaktır.
o Bu ses, kompresörün normal çalıştığı anlamına gelir. Kompresör yani motor, devreye girerken, kısa süreli olarak biraz daha sesli çalışabilir. Fokurtu veya şırıltı şeklinde ise: o Ürünün sistemi içerisindeki soğutucu akışkanın borular içinde akması esnasında oluşan normal bir sestir.
Kapak açık kaldığında içerisinde yer alan yiyecek ve içecekler havayla temas ettikleri için ısınmaya başlamaktadır. Bu durum yiyeceklerin ve içeceklerin bozulmasına neden olmakla birlikte sebze ve meyvelerin de daha çabuk çürümesine yol açmaktadır.
Buzdolabı derecesi yazın kaç olmalı sorusunun cevabı genellikle 2 ile 5 derece arasında değişir. No frost buzdolabı modellerinde de bu aynıdır. Gıdalar, bu derece aralığında etkili bir şekilde soğutulur. Kışın buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun cevabı ise 5 ile 8 derece olarak açıklanabilir.
Bu hata kodu, buzdolabının içindeki sıcaklık sensöründe bir sorun olduğunu gösterir. "AL" genellikle "Alarm" kelimesinin kısaltmasıdır ve bu durumda sıcaklık sensöründe bir arıza olduğunu bildirir.
Motorun üstünde bulunan termikten çıt çıt ses gelir. Evimizde sigorta attığı zaman kendimiz geri kaldırabiliyoruz. Fakat buzdolabınızda bulunan sigortada aşırı amper ve yüksek volt çektiğinde ısınır ve kendisi soğuduktan sonra tekrar atar. Motor kitlenmiş de olabilir.
Çağımızda mutfakların vazgeçilmez aletleri arasında yer alan Buzdolapları, son yıllarda birçok farklı ve yeni özellik eklenerek tüketicinin kullanımına sunuldu.Bir buzdolabının kalbi olarak nitelendirilen Buzdolabı kompresörü buzdolaplarının kanı diyebileceğimiz sıvıları harekete geçirerek soğutma sisteminin düzgün ...
Neden dondurucumun alarmı çalıyor? Cihaz içine yeni yiyecek yüklemesi yapılması, elektrik kesintisi, kapının açık kalmasıyla içeri giren sıcak hava nedeniyle alarm verebilir. Ayar düğmesini 4 konumuna getirip 24 saat bekleyin. Sorun giderilmez ise Web sayfasından yetkili servis için randevu alabilirsiniz.
Derin dondurucunuzun ayakları zemine tam oturmaması halinde titreşim ve ses oluşur. Ayağı elinizle sağa doğru hareket ettirerek yükseltip, sola doğru alçaltabilirsiniz. Bu şekilde zeminde düz durmasını sağlayabilirsiniz.
Ürünün sürekli çalışması yaklaşık 2 gün (48 saat) sürer. Bu süre zarfında yan duvarlarda aşırı ısınma olacaktır. Gaz boruları bu kısımlardan geçtiği için el değmeyecek kadar ısınacak, bu da normal bir durumdur. Endişelenecek bir durum değildir.
Alarm, buzdolabı kapısı açık kaldığında veya sık sık açılıp kapatıldığında tetiklenebilir. Alarmın çalmasını durdurmak için, buzdolabı kapısını tamamen kapatın ve bir süre bekleyin. Buzdolabının içindeki sıcaklık normale döndüğünde alarm otomatik olarak kapanacaktır.
Reset butonu genellikle buzdolabının içinde veya arkasında bulunur. Bu butonu bulmak için kullanım kılavuzunu kontrol edebilirsiniz. Reset butonunu bulduktan sonra, biraz basılı tutun. Bu işlem sırasında buzdolabının fişi prizde olmamalıdır.
Arçelik Buzdolabının içindeki bir parça bozulduğunda veya çalışmadığında, Arçelik Buzdolabı alarmı uyarı verebilir. Elektrik kesintisi: Elektrik kesintisi durumunda, Arçelik Buzdolabının iç sıcaklığı yükselebilir ve Arçelik Buzdolabı alarmı çalabilir.
Klima gazının bittiğini gösteren durumlar arasında ilk olarak buzlanma sorunu kendini göstermektedir. Klima çalışır bur durumdayken dış ünitede ince boru bölgesinin alt kısmına bakılır. Burada buzlanma varsa ya da karlanma durumu oluşmuş ise bu durum klima gazının eksildiği ya da tamamen bittiği anlamına gelir.
Alt patlama seviyesi %15 LEL, kısa ve uzun süreli maruziyet limitleri ise 35 ve 25 ppm'dir. Zehirleyici ve tahriş edici etkisi nedeniyle akciğerlerde spazm yaratabilir, ödem oluşumuna sebep olabilir veya solunan konsantrasyona bağlı olarak yanma hissi, baş ağrısı, baygınlık gibi sağlık sorunları yaratabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri