Nihai olarak dosya durumun kapalı olması demek dosyanızın artık sonuçlandığını anlamını taşımaktadır.
Ceza davası açıldığında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilirse dosya kapanır. KYOK kararı alınabilmesi için delillerin yeterli suç şüphesi oluşturmaması ya da kovuşturmanın mümkün olmaması gerekir. Bu koşullar sağlandığında dosya kapanır.
Ceza dava dosyasının sonlandırılması yani kapanması, bazı durumlar sonucunda meydana gelir: Beraat: Sanık suçsuz bulunursa dava sonlanır. Mahkumiyet: Sanık suçlu bulunursa ve karar kesinleşirse dava sona erer. Dava Düşer: Örneğin, davanın zamanaşımına uğraması gibi sebeplerle dava sonlandırılabilir.
Alacaklı kişinin bir yıl süre kapsamında dosya ile ilgili olarak herhangi bir işlem yapmaması halinde dosya kapatılmaktadır. Bu duruma takipsizlik yol açtığı için dosyanın kapatılması için de takipsizlik ifadesi kullanılmaktadır.
Kapanan icra dosyaları uygun koşullar gerçekleşmiş ise hem ilamsız takiplerde hem de ilamlı takiplerde tekrar açılabilmektedir. Dosyanın yenilenmesi için icra takibinin bulunduğu icra müdürlüğüne hitaben yazılacak olan dilekçede hem dosyanın arşivden çıkartılması hem de yenilenmesi talepleri yer almalıdır.
İlgili 29 soru bulundu
Tarafınıza ait borç ve ek masrafların hesaplanması için İcra Dairesi'ne gidilmeli ve ilgili dosya numarası ile dosya kapak hesabı hesaplanmalıdır. Masraflar arasında icra dosyası kapatma harcı 2023 de bulunur. İcra dosyası kapatma harcı 2023 yılında 31.40 TL olarak belirlenmiştir.
Mahkumiyet kararı sonucunda da ceza dava dosyası kapanabilir. Sanığın suçlu bulunması halinde karar kesinleşirse dosya kapanır. Dava zamanaşımına uğradığında dava düşer. Bu sürenin aşılması halinde ceza dava dosyası kapanır.
Dosyalarınızı sorguladığınızda dosya durumu kapalı olarak görülüyor ise taraflarca itiraz edilmeden kesinleştiği ya da itiraz edildikten sonra üst yargı yolu değerlendirilmesi sonrasında kesinleşerek sonuçlandığı anlamına gelmektedir.
Alacaklı Olduğum Dosya UYAP'ta Kapalı Görünüyor Bu Ne Anlama Gelir? Alacaklı olduğunuz dosyada avukat varsa ve UYAP'ta alacaklı olduğunuz dosya kapalı(takipsizlik) şekilde görünüyorsa avukatınız dosyada işlem yapmamış ve dosya kapalıya düşmüş demektir.
1-) Soruşturma evresinin sonrasında kovuşturmaya yer olmadığına karar verilirse dava açılmadan dosya kapanır yani dava iptal edilmiş olur. 2-) Ceza davasının kapanması için bir diğer durum ise uzlaşma olmaktadır.
UYAP Bilişim Sistemi aracılığıyla davanızın son durumunu öğrenebilir, evrak gönderebilir ve gerekiyorsa harç/masraf/tahsilat işlemlerinizi yapabilirsiniz. Davanızın son durumu ile ilgili bilgiye, dosyanızın safahat bilgilerindeki yapılan son işlemi takip ederek ulaşabilirsiniz.
İcranın kapanması için dosyanın borcunun tamamen ödenmesi veya zamanaşımının geçmesi gerekmektedir. İcra takibi 10 yıllık süre geçmekle kapanmaktadır. Haciz dosyasına 1 yıl işlem yapılmazsa icra takibi kendiliğinden takipsiz kalır ve düşer.
Karara çıkmış davanın kapanması için, temyiz yolunun da tamamlanması gerekir. Bu, ilk derece mahkemeleri, Yargıtay ya da hak ihlali halinde Anayasa Mahkemesinin dosyayı incelemesi ile tamamlanır. Temyiz yoluna gidilmezse, dosyanın karara çıkmasından sonra ortalama 2 ay içinde dosya kapanmış olur.
Soruşturma aşamasında kovuşturmaya gerek olmaması durumlarında ceza davası dosyası kapanır. Diğer ihtimallerden biri ise ceza dava dosyasının uzlaşma üzerinden de ele alınmaktadır. Bu şekilde sonuçlanmayan durumlarda ise yargılama duruşmaların görülmesi şeklinde devam eder.
İlgili dava dosyası için Dosya Görüntüleme üzerinde, İşlemler menüsünden Dava Sil seçilir. Bir dava dosyasının silinebilmesi için Sistem aşamasının Girişi Tamamlandı veya Bilgileri Eksik olması gereklidir. Açılan Dosyayı Sil ekranında Onayla butonuna basılır.
İcra takibi 10 yıldan sonra kapanır. Buna ek olarak 1 yıllık süre geçtikten sonra haciz işlemleri yenilenmezse dosya takipsizlikle kapanır.
Kapanmış olan bir dava tekrar açılır mı? Bir konu hakkında verilmiş olan kesinleşmiş bir hüküm bulunması halinde kural olarak yeniden yargılama yapılması söz konusu değildir. Yargılanmanın yenilenmesi, Ceza Muhakemesi Kanunu madde 311 hükmünde düzenlenmiştir.
Eğer takipsizlik kararı verilen bir icra dosyasıyla ilgili yeni deliller ortaya çıkarsa veya şartlar değişirse, mahkeme tarafından tekrar açılabilir. Ancak genellikle takipsizlik kararları yeniden değerlendirilmesi zor durumlarda alınır.
Aleyhinde icra takibi başlatılan borçlu, icra takibine konu bu borcunu icra dairesine değil de doğrudan alacaklıya ya da alacaklı vekiline ödeyebilmektedir. Bu şekilde icra dairesi kullanılmadan yapılan borç ödemelerine haricen tahsil denilmektedir.
Merhaba; Dosyanın silinmesi mümkün değildir.
Açık dosyalar, tarayıcınızdan UYAP'a bağlandığınızda görebildiğiniz, üzerinizde çalıştığınız dosyalara karşılık gelmektedir. Açık Dosyalarınızı güncelleyebilmeniz için UYAP'a bağlı olmanız gerekmektedir. UYAP'a bağlanmak için bir önceki kısımdaki UYAP BAĞLANTISI bölümünü inceleyebilirsiniz.
Dava dosyası karara çıkmış demek davanın artık kesinleşmiş yani net bir şekilde sonuca varmış olduğu anlamına gelmektedir. Dava dosyasının karara çıkması sonucunda karar kesinleşerek uygulanır ve asla kararda bir değişim söz konusu olamaz.
Ceza davalarında suçlunun belirlenmesi, suçun ortaya konulabilmesi, delillerin mahkemeye sunulması ve gerçekliğinin ispat edilmesi, şahitlerin dinlenmesi gibi süreçler ceza davasının uzayıp kısalmasına neden olacak sonuçlardır. Ceza davaları Tüm bu koşullar içerisinde genellikle 4 ile 5 dava sonucunda sonuçlanmaktadır.
İcra dairesine borcun takibi için teslim edilen alacağın tahsilatı esasında icra dosyasını oluşturmaktadır. İcra dosyasının meydana gelmesi ile birlikte başlayan sürecin sonu icra dosyasının infazı ile sonuçlanmaktadır. Diğer bir deyişle icra dosyası, icra dosyasının infazı ile birlikte kapanmış sayılır.
“(1) Hâkim, ön inceleme duruşmasında, dava şartları ve ilk itirazlar hakkında karar verebilmek için gerekli görürse tarafları dinler; daha sonra, tarafların iddia ve savunmaları çerçevesinde, anlaştıkları ve anlaşamadıkları hususları tek tek tespit eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri