Kırmızı ışık yanıyor ise dolabın iç ortam sıcaklığı istenilen değerlerde değildir.
Yeni yiyecek yüklediyseniz, uzun süre elektrik kesilmiş ya da kapı açık kalmışsa kırmızı ünlem işareti (yüksek sıcaklık uyarısı) yanmaya başlar.
Uyarıyı ekrandan kaldırma
Ekranınız dokunmatikse, "Alarm Off" simgesi veya uyarı gelen ünlem işaretine bir saniye süreyle basarak uyarıyı kaldırabilirsiniz.
Öncelikle ekranın sağındaki çizgi simgeli tuşa 1-2 saniye basarak uyarıyı kaldırın. Sakladığınız yiyeceklerin buzu çözülmüş olabilir.
Buzdolabınıza fazla miktarda taze yiyecek konulduğunda ve kapağı uzun süre açık kaldığında iç ortam soğukluğu düşecektir. Ürününüz yeterli soğukluğa ulaştığında SR/Ünlem uyarısı kaybolacaktır. Sorun devam ediyorsa buraya tıklayarak yetkili servis talebinizi kolayca oluşturabilirsiniz.
İlgili 30 soru bulundu
Arçelik, Beko, Vestel Buzdolabı normalden daha yüksek bir sıcaklığa ulaştığında, ekranda kırmızı bir ünlem işareti belirir.
Dikkat işareti (ünlem) çıkma sebebi soğutmamasından kaynaklı olmakla beraber arızanız genel olarak soğutma arızasıdır. Sorunuzun cevabını sitemizde . SR yanıp sönüyor ise hata kodu kırmızı renkte Vestel buzdolabı makinenizin üstünde ki ekranda kırmızı renkte yansımakta ise SR kodu ve ünlem işareti (!)
Kontrol panelindeki yeşil ışık ve kırmızı ışık yanacaktır. Yeşil ışık elektriğin cihaza Page 14 11 gittiğini, kırmızı ışık ise dondurucunun içi nin yeterince soğuk olmadığını gösterir. Dondurucunun içindeki sıcaklık yeterince seviyeye geldiğinde kırmızı ışık sönecek tir.
Vestel buzdolabının dijital ekranında genellikle bir reset butonu bulunur. Bu buton genellikle birkaç saniye boyunca basılı tutularak buzdolabınız resetlenir. Reset butonu genellikle buzdolabının içinde veya arkasında bulunur.
Buzdolabımın alarm ışığı kırmızı yanıyor. Buzdolabınızın soğutucu veya dondurucu kapısı açık kalmış olabilir. Eğer kapıların kapandığından eminseniz ve alarm ışığı kırmızı yanmaya devam ediyorsa ve buzdolabınıza yeni taze gıda yüklemesi yaptıysanız buzdolabınızın sıcaklığı aniden yükselmiş olabilir.
Kırmızı ışık yanıyor ise dolabın iç ortam sıcaklığı istenilen değerlerde değildir. Şu durumlarda da kırmızı ışık yanabilir; Derin dondurucu ilk defa çalıştırılıyor olabilir. Bir seferde çok miktarda taze yiyecek konulmuş olabilir.
Reset butonu genellikle buzdolabının içinde veya arkasında bulunur. Bu butonu bulmak için kullanım kılavuzunu kontrol edebilirsiniz. Reset butonunu bulduktan sonra, biraz basılı tutun. Bu işlem sırasında buzdolabının fişi prizde olmamalıdır.
Buzdolabının buzluk kısmının -18, normal kısmının +4 derece olabileceğini söylemiştik. İdeal buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun asıl yanıtı budur. Eğer buzdolabı kısmında sıcaklık hissediyorsanız en soğuk ayar olan 1'e doğru çevirebilirsiniz. Yaz aylarında ise +2 derece ve -20 dereceye ayarlanması doğru olacaktır.
Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 Santigrat dereceye, en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın. Bazı modellerde ise buzdolabınızın önünde ekranda soğutucu bölümünü gösteren kapı simgesi ve hemen yanında dereceyi görürsünüz.
Buzdolabınızın soğutucu kısmının kapağını açtığınızda yan ya da arka tarafta bir termostat (sıcaklık kontrol aracı) düğmesini ve etrafında derece göstergelerini görürsünüz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 dereceye; en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
Bu hata kodu, buzdolabının içindeki sıcaklık sensöründe bir sorun olduğunu gösterir. "AL" genellikle "Alarm" kelimesinin kısaltmasıdır ve bu durumda sıcaklık sensöründe bir arıza olduğunu bildirir.
Arçelik buzdolabının dijital ekranında genellikle bir reset butonu bulunur. Bu buton genellikle birkaç saniye boyunca basılı tutularak buzdolabınız resetlenir. Reset butonu genellikle buzdolabının içinde veya arkasında bulunur.
Buzdolabı ayarı + 4 derece ve - 18 derece arasında bulunması gerekmektedir. Kullanımdan kullanıma fark olmasının yanında artı 2 dereceye göre de ayarlama yapılabilmektedir. Yaz aylarında soğutma derecesinin arttırılması ihtiyacından dolayı +2 ve - 20 aralığında ayar yapılması önerilmektedir.
Kompresörün çalışıp çalışmadığını ise buzdolabının çıkardığı seslerden anlamanız mümkün. Eğer olağan dışı bir ses duyamıyorsanız emin olmak için buzdolabının arkasındaki paneli çıkararak siyah bir bovling topuna benzeyen parçanın titreşimlerini kontrol etmeniz gerekir.
Yeni yiyecek yüklediyseniz, uzun süre elektrik kesilmiş ya da kapı açık kalmışsa kırmızı ünlem işareti (yüksek sıcaklık uyarısı) yanmaya başlar. Joker özellikli ürününüzü dondurma konumunda kullanmak istiyorsanır: Öncelikle ekranın sağındaki çizgi simgeli tuşa 1 saniye basarak uyarıyı kaldırın.
Derin dondurucunuzda ayarlanan soğukluk derecesine ulaşıncaya kadar kırmızı renkli sıcaklık uyarı lambası yanacak ve sıcaklık istenen seviyeye geldiğinde sönecektir.
3.Sarı Işık ve Düğme : Sarı düğmeye basıldığında ışığı yanar ve dondurucunuz en yüksek performansta çalışır (kompresörü sürekli olarak çalışır). Sarı ışık yandığında otomatik ısı ayarı (termostat) devreden çıkmış olacaktır. DİKKAT : Sarı düğmeye basıldığında termostat devre dışı kalır ve kompresör sürekli çalışır.
Vestel Buzdolabı Yaz Ayarı
Buzlu bölümün sıcaklığı -18°C ile -20°C arasında olmalıdır. Soğutucu bölümün sıcaklığı 2°C ile 5°C arasında olmalıdır.
Sıcaklık sensörü arızalıysa, kontrol paneli doğru sıcaklık bilgilerini alamayacak ve "E" hatası veya işareti görünecektir. Sorunu çözmek için, sıcaklık sensörünü değiştirmek gerekebilir.
Buzdolabınızın soğutucu ve dondurucu bölümlerindeki sıcaklık ayarlarının otomatik olarak yapılmasını sağlar. Ayar düğmesini 1'den 5'e doğru çevirdikçe soğutma derecesi artar. Kış aylarında enerji tasarufu sağlamak amacıyla buzdolabınızı daha düşük konumda çalıştıra- bilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri