Buzdolabının önünde bırakılan boşluk, kapının tamamen açılması için yeterli olmalıdır; Buzdolabını, güneş ışığının doğrudan yoğunlaştırıcı ve kompresör üzerine gelmediği yere yerleştirin ve soba gibi ısı kaynakları ile doğrudan temastan kaçının.
Buzdolabınız çalıştığı ortama, çevresel şartlara veya kullanıldığı iklime göre bazı tepkiler verebilir. Mevsimlerin değiştiği dönemlerde veya bulunduğu yerin sıcaklık ve nem oranının fazlalığına göre buzdolabınızın dış kısmında terleme oluşabilir ve bu durum normaldir. Buzdolabınızı temiz ve kuru bir bez ile kurulayın.
Siz buzdolabının kapağını açtığınızda oda sıcaklığında bulunan hava buzdolabının içine girdiğinden sıcak hava ani bir soğumaya maruz kalır. Bu mikro su damlacıkları oluşmasına neden olur bu nedenle buhar görürüz. Bunu sıcak ve nemli havaların aniden soğumasıyla sis oluşumuna benzetebiliriz.
Dolap içerisindeki soğuk hava dolap dışındaki sıcak havanın etkisiyle buharlaşır. +Pasta dolabı neden terler? Pasta dolabı genel olarak kış aylarında ortamın sıcak olması nedeniyle terleme yapar. Bunun nedeni ise işletme içerisindeki sıcaklığın dolap içerisindeki sıcaklıktan çok yüksek olmasıdır.
İlgili 24 soru bulundu
Buzdolabınız çalıştığı ortama, çevresel şartlara veya kullanıldığı iklime göre bazı tepkiler verebilir. Mevsimlerin değiştiği dönemlerde veya bulunduğu yerin sıcaklık ve nem oranının fazlalığına göre buzdolabınızın dış kısmında terleme oluşabilir ve bu durum normaldir. Buzdolabınızı temiz ve kuru bir bez ile kurulayın.
Yaz aylarında genel olarak hava daha sıcak olduğundan dolayı buzdolabının iç kısmı +2 dereceye ayarlanabilir. Bu, daha soğuk tutarak gıdaların bozulmasını önler. Buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusuna yanıt vermeye devam edecek olursak, yaz aylarında buzluk kısmının -20 dereceye ayarlanması önemlidir.
Buzdolabı derecesi yazın kaç olmalı sorusunun cevabı genellikle 2 ile 5 derece arasında değişir. No frost buzdolabı modellerinde de bu aynıdır. Gıdalar, bu derece aralığında etkili bir şekilde soğutulur. Kışın buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun cevabı ise 5 ile 8 derece olarak açıklanabilir.
Mevsim değişikliği dönemlerinde veya derin dondurucunuz çok sıcak ve nemli bir ortamda bulunuyorsa dış yüzeyinde terleme oluşabilir. Bu durum normaldir. Derin dondurucunuzu temiz ve kuru bir bezle silin.
Buzdolabınız daha iyi soğutacak!
İçi tuz dolu bir çay tabağını buzdolabının içine koyarsanız; Hem tuz dolabın nemini alacak ve daha iyi soğutmasını sağlayacak, hem de gıdaların nemini alıp daha geç bozulmasını sağlayacak.
Buzdolabınızın sebzelik çekmecesinde bulunan nem kontrol sürgüsünü 'High' yazısının olduğu sol tarafa doğru çok fazla yaklaştırırsanız sebzeleriniz donup çürüyebilir. Sebzelerin ihtiyacı olan nem oranını sağlamak için sürgüyü ortaya çekebilirsiniz.
Isı kaynağı olmasa da buzdolabının duvara çok yakın bir şekilde konumlandırılması da gereken soğutma işleminin sağlanması için engel oluşturabilir. Tüm bu nedenler düşünüldüğünde dolabınızı güneşten ve herhangi bir ısı kaynağından uzakta, duvara ve çevresine en az 5 santimetre uzaklıkta konumlandırmalısınız.
Doğal besinleri plastik poşetlerde saklamak, yapabileceğiniz zararlı yöntemler arasındadır. Plastik poşetler nem ve havayı hapsederek sağlıksız bir ortam yaratır. Bu yüzden kağıt havlu veya uygun kaplar kullanmanızı öneriyoruz. Sebze ve meyveleri doğradıktan sonra oda sıcaklığında bırakmamanız gerekir.
Soğuk terleme soğuk, ısı veya hararetten kaynaklanmaz. Diaphoresis olarak da bilinen soğuk terleme, aslında vücudumuzun bizi tehlikeli durumlardan korumak için sahip olduğu "savaş veya kaç" tepkisinden kaynaklanır. Bu vücutlarımız korku, ağrı, şok, nefes darlığı veya düşük kan şekerine tepki verdiğinde tetiklenir.
Duvar terlemesi nasıl önlenir sorusunun temel cevabı ısı farkı katsayısının düşürülmesini sağlamak olacaktır . Beton gözenekli bir yapıya sahip olduğu için ısı ve nemi geçirebilir . ( Kimyasal betonlar hariç. ) Isı farkının en aza indirilmesi için bina içerisinden veya dışarısından yalıtım yapılması gerekir .
Buzdolabının içine soğuk hava eşit bir şekilde dağılmazsa, arka duvarında karlanma ve buzlanma oluşabilir. Bunu önlemek için, buzdolabının iç duvarlarıyla yiyecekler arasında dört parmak boşluk bırakılmalıdır.
Satın aldığınız sebzeleri nemli durumdayken buzdolabınıza yerleştirdiğinizde makine içerisinde buharlaşma ve nemlenme sorunu ile karşılaşabilirsiniz. Bunun için sebzelerinizi kağıt poşet, buzdolabı poşeti veya delikli poşetle saklamaya dikkat edin.
Buzdolabınızın içinde bulunan nem soğutma haznesine çarpar ve bunun sonucunda donma meydana gelir. No frostlar beyaz eşya ürününüzde bu donma sonucunda otomatik olarak devreye giren bir fonksiyon bulunur.
Derin dondurucu su akıtması halinde öncelikle su tahliye tıpasını kontrol etmeniz gerekir. Bu tıpa ürünün iç kısımda bulunur. Fişi çekip yiyecekleri çıkarıp ürünün içindeki buzları erittiyseniz ve bu tıpa gevşemişse dışarı su akıtır.
Buzdolabınızın soğutucu kısmının kapağını açtığınızda yan ya da arka tarafta bir termostat (sıcaklık kontrol aracı) düğmesini ve etrafında derece göstergelerini görürsünüz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 dereceye; en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
Buzdolabı ayarı + 4 derece ve - 18 derece arasında bulunması gerekmektedir. Kullanımdan kullanıma fark olmasının yanında artı 2 dereceye göre de ayarlama yapılabilmektedir. Yaz aylarında soğutma derecesinin arttırılması ihtiyacından dolayı +2 ve - 20 aralığında ayar yapılması önerilmektedir.
Yeni nesil dijital panelli buzdolaplarında ise genelde +4 ile -20 derece arasında ayar seçenekleri sunulmaktadır. Kış aylarında geniş kısmın derecesi +4 veya +2 civarında olabilir. Hatta eğer az gıda bulunduruyorsanız +4 derecede kullanabilirsiniz. Buzluk kısmının ise derecesi -18 altına düşmemelidir.
Kullanıcıların kutu içerisinden çıkan talimata uygun olarak derece ayarı yapması öneriliyor. -18 derece derin dondurucunun kış mevsiminde düzgün çalışmasına yardımcı oluyor. Sıcaklıkların yükseldiği yaz mevsiminde ise, sıcaklıklar göz önüne alınarak ortalama -20 derecede çalıştırılması gerekiyor.
Termostat ayar düğmesini 1'den 5'e doğru çevirdikçe soğutma derecesi artar. Kış aylarında enerji tasarufu sağlamak amacıyla buzdolabınızı daha düşük konumda çalıştırabilirsiniz. UYARI: Termostat düğmesini 1'den önceki konuma getirmeyin.
Her evin olmazsa olmaz parçası olan buzdolabını en ideal şekilde kullanmak gerekiyor. Bunun için de buzdolabının kullanım durumuna ve mevsimsel değişikliklerine bağlı olarak ayarlarının yapılması doğru oluyor. Buzdolabının ideal çalışma ayarı +4 derece ve -18 derece arasında olmalı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri