Piller buzdolabında saklanabilir. Ancak piller buzluk veya derin dondurucu bölümlerine konulmamalıdır. Buz dolabından çıkartılan piller kullanılmadan önce 24 saat oda sıcaklığında tutulduktan sonra kullanılmalıdır.
gahi pili diş arasına sıkıştırıp ezip büzmekle,gahi sıcak bir yerde pilin ısıltılmasıyla canlandırma girişimleri mevcuttur. biten pil , 2 kaşık tuz ve 1 bardak su ,hafif ateşte kaynama derecesine kadar ısıtılır , piller sıcak sıcak çöpe atılır. önce suni tenefüs ardından da elektroşok uygulanır.
Piller için ideal saklama şartlarını şöyle sıralayabiliriz; oda/ortam sıcaklığının 18-20 santigrat derece olması, hiçbir şekilde güneş görmemesi, mümkünse paketinden çıkartılmaması, her türlü ısı veya soğutucu kaynağından uzak tutulmasıdır.
Alkalin piller şarj edilmez olarak belirtilen pil çeşitlerinden olmaktadır.
İlgili 37 soru bulundu
Nikel-metal hidrit, nikel-kadmiyum, kurşun asit, lityum polimer (Li-Po) ve lityum iyon (Li-Ion) kimyasalları içeren piller, 'şarj edilebilir pil hangileridir' sorusunun yanıtı olarak gösterilebilir.
Günlük hayatta kullanılan elektronik aletlerin çalışmasını sağlayan pillerin şarj edilebilir olduğu ürünün üzerinde yazan mAh değerinden anlaşılır.
Aşırı sıcaklık pil performansını azaltır. Pilleri, kuru bir yerde, normal oda sıcaklığında saklayın. Duracell pilleri buzdolabına koymayın; bu daha uzun dayanmalarını sağlamaz; ayrıca, pilli cihazları çok sıcak yerlere koymaktan kaçının.
Kış aylarında soğuktan etkilenen telefon batarları erken boşalabiliyor. Soğuk havalar batarya ömrünü etkiliyor!
Pillerinizi oda sıcaklığında ve kuru bir ortamda saklamanızı öneririz. Aşırı soğuk ya da sıcak hava pil performansını düşürür. Pille çalışan cihazlarınızı çok sıcak yerlerde tutmamalısınız. Ayrıca ömrünü uzatmak için pilleri buzdolabında tutmak gerekli olmadığı gibi tavsiye de edilmez.
CR 2032 şarj edilebilir olması ile ne kadar kullanışlı bir ürün olduğunu gösterir. Birbirinden farklı, birçok değişik kablosuz cihaz kategorisindeki ürünlerin çalışmasını sağlayan bu ürünler, lityumdan yapılır.
Bu pillerin gelişigüzel çöplere atılması, doğrudan veya dolaylı olarak alıcı ortama verilmesi çevre açısından büyük tehlikeler yaratır. Metaller toprağa ve oradan da yeraltı sularına karışabilir. En başta toprak kullanılmaz hale gelir ve metallerin yarattığı su kirliliği sudaki ekosistemi alt üst eder.
Ancak kullanılmamış pil bir şeye bağlı değilse, tamamen boşalması ve depolamadan sonra yeniden şarj edilmesi durumunda dört yıl iyi durumunu koruyacaktır. Lityum-iyon pillerin kendiliğinden deşarj oranı düşük olduğundan, dört yıllık pillerden iyi olması mümkündür.
Biriken atık piller sızıntı yapabilme olasılığı nedeniyle uzun süre muhafaza edilmemeli, en kısa zamanda atık pil toplama kutularına atılmalıdır.
Li-ion bataryalar çok soğuk veya çok sıcak ortamlarda saklanmayı sevmezler. Literatürde, ideal saklama koşulu 10-25 olarak derece öneriliyor.
Aynı şey kış aylarında da gözleniyor, soğuk ortamda duran telefonlar çok çabuk soğuyor, telefon da daha fazla soğumaması için ekstra enerji harcıyor ve pil normal süresinden çok önce bitiyor. Telefonlar ısındığı ya da soğuduğu zaman da yavaş çalışmaya başlar.
Ateşe maruz kalan pil patlayabilir, kırılabilir ve güvenlik sorunları yaratabilir.
Eğer tedavi edilmezse yutulmuş bir lityum düğme pil, yemek borusunda sıkışarak iki saat gibi kısa bir sürede ölümcül hale gelebilen zararlı bir kimyasal reaksiyona neden olabilir. Çocuğunuzun pil yuttuğunu düşünüyorsanız hemen bir acil servise başvurun.
Kuru pil nasıl çalışır, kuru pil şarj edilebilir mi? Kuru pil piller, kimyasal güç kaynağındaki birincil pillerdir ve bir tür tek kullanımlık pillerdir. Kuru pil pillerini boşaltmanın kimyasal reaksiyonu geri döndürülemez olduğundan, yeniden şarj edilemezler.
Hızlı şarj cihazları bir NiMH pili tam olarak 0.5 ile 2 saat arasında şarj eder. Yavaş şarj da ise pilin tam olarak şarj olması 12 saatten daha uzun sürebilir. Ancak sonuç şarj oranına ve nominal kapasiteye bağlıdır.
Android telefonlarda pil sağlığınızı kontrol etmenin işletim sistemine dahil edilmiş bir yolu bulunmuyor. Ancak bunun için kullanabileceğiniz ücretsiz pil koruyucu bir uygulama mevcut. AccuBattery adlı bu uygulamayı Google Play Store'dan indirebilir ve Android batarya sağlığını kontrol edebilir.
Pil ömrü ortalama olarak yaklaşık 5 sene diyebiliriz. Bu süre verilen elektrik uyarımına gore bazı hastalarda daha uzun, bazı hastalarda daha kısa olabiliyor. Pil ömrü azaldığında hastaların şikayetlerinde artış görülüyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri