Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

En iyi mısır nerede yetişir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » En iyi mısır nerede yetişir?

Mısır Hangi Bölgede Yetişir? Ülkemizde mısır en çok Akdeniz bölgesinde yetiştiriliyor. Akdeniz'i ise sırasıyla Karadeniz, Marmara ve Ege takip ediyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hektas.com.tr

Mısır en cok hangi bolgede Yetistirilir?

Karadeniz, Akdeniz ve Marmara bölgeleri ülkemiz mısır ekim alanlarının % 90,4'üne, mısır üretiminin ise 91,7'sine sahiptir. Foto: 1- Ülkemizde mısır en fazla Karadeniz Bölgesi'nde ekim alanı bulmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Mısır ülkemizde en çok nerede yetişir?

Mısır üretimi ise özellik ile Mardin, Adana, Şanlıurfa, Manisa, Sakarya, Osmaniye, Mersin, Konya, Aydın, Kahramanmaraş, Bursa, İzmir, Hatay, Samsun ve de Diyarbakır illerinde çok yoğun olmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Mısır bitkisinin anavatanı neresidir?

Anavatanı Amerika kıtası olup buradan Dünya'nın her yerine yayıldığı bilinmektedir. A.B. D' nin New Mexico eyaletinde yapılan arkeolojik kazılarda, kayalardan oluşmuş barınaklarda ve mağaralarda bulunan mısır taneleri ve mısır koçanı parçalarının yaklaşık 5000 yıllık oldukları tespit edilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arastirma.tarimorman.gov.tr

Mısır hangi iklim koşullarında yetiştirilebilir?

Mısır tipik bir sıcak iklim tahılıdır. Minimum çimlenme sıcaklığı 9-10oC olup, optimum çimlenme sıcaklığı 18oC'nin üstündedir. En uygun büyüme sıcaklığı ise 25-30oC arasındadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avys.omu.edu.tr

Tohumdan Mısır Yetiştirme | Mısır Nasıl Yetiştirilir ?

İlgili 22 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Mısır ne kadar su ister?

Yıllara göre mısır gelişim döneminde 3-4 kez sulanmakta olup su tüketimi 569-670mm ve sulama suyu gereksinimi ise 358-437mm arasında değişmektedir. Mısırın gelişme dönemindeki su tüketimi 637mm, sulama suyu gereksinimi ise 386mm ve ortalama günlük su tüketimi 4.2mm'dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Mısır sıcağı sever mi?

Tarihi olarak yetiştiği yerin Latin Amerika olmasından da anlaşılabileceği gibi mısır sıcak iklimleri seven bir bitkidir. Bol miktarda güneş görmek ister.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kuruyemisborsasi.com

Mısır hangi gübreyi sever?

çok zengin ise 20-20-0 kompoze veya DAP gübresi de Taban Gübre olarak kullanılabilir. Mısır bitkisinin azot ihtiyacının fazla olması nedeniyle üst gübrelemede üre veya %33 N amonyum nitrat kullanılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: toros.com.tr

Mısır yılda kaç kez ekilir?

Ülkemizde mısır bitkisi ana ürün olarak ekildiğinde İlkbahar aylarında, ikinci ürün olarak ekildiğinde ise Haziran ya da Temmuz aylarında ekilir. Mısır bitkisi sıcağı seven bir bitkidir ve iklim şartları mısırın verimi üzerinde oldukça önemlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hektas.com.tr

1 mısır kaç koçan verir?

Koçanda tane sayısı 300-1000 arasında ise de 500-600 tane çoğunlukla yeterli sayılmaktadır. Koçan : Bir bitkide iyi tane bağlayan koçan sayısı genellikle 1-2 dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ereglitb.org.tr

Mısır bitkisi kaç günde bir sulanır?

Örneğin, Karadeniz bölgesi yağış bakımından zengin olduğundan, mısırın ihtiyaç duyduğu su çoğu zaman doğal yollardan sağlanabilir. Ancak yetersiz yağış alan iklimlerde mısırın 3 günde bir sulanması uygun olacaktır. Bazı bölgelerde mısırın haftada 1 kez tam sulama işlemine tabi tutulduğu da olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hektas.com.tr

Yerli mısır olduğunu nasıl anlarız?

Yerli Mısır (3 adet)

Atalık tohumlardan üretilmiş yerli mısırlarımız düpdüzgün değildir, inci gibi dişleri yoktur, şekerli bir tadı yoktur, tanelerindeki tokluğu yerken farkedeceksiniz, farkını hem tadından hem görünüşünden anlayacaksınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eskitadinda.com

1 dönüme ne kadar mısır ekilir?

TOHUM MİKTARI Havali mibzer ile ekimde dekara 2.0-2.5 kg. tohum kullanılır. Hibrit çeşitlerde çeşit özelliklerine göre, bir dekarda 7.500-9.000 adet tohum atılacak şekilde mibzer ayarlanmalıdır. topraklarda biraz daha yüzlek, hafif topraklarda biraz daha derin olabilir. Ekim mutlaka tavlı toprağa yapılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mku.edu.tr

Mısır ne kadar sürede büyür?

Mısır, tohumdan ürün verme sürecine ulaşmak için uzun süreçlerden geçer. Dikildikten 1 ay sonra mısırın ilk çimlenme belirtileri toprağın üzerinde görülebilir. Uygun koşullar sağlandığı takdirde mısırın olgunlaşması sonucu hasat dikimden 90-130 gün geçtikten yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

1 kg mısırdan ne kadar yağ çıkar?

Daha sonra pres yaparak ilk yağı çıkartıyorum. Çıkan yağ 48 ayrı bezden süzülerek, hazneye düşüyor ve yağ oluşuyor. 3 kilogram çekirdekten 1 kilo yağ çıkıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberler.com

Mısır nerede ekilir?

Üretimi ise özellikle; Mardin, Adana, Şanlıurfa, Sakarya, Manisa, Osmaniye, Mersin, Konya, Kahramanmaraş, Aydın, Bursa, İzmir, Samsun, Hatay ve Diyarbakır illerinde yoğundur. Türkiye'de mısır ekim alanları % 68 tanelik, % 32 silajlık mısır ekim alanları olarak karşımıza çıkar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Mısır bitkisi suyu sever mi?

Mısır bitkisi, suyu seven bir bitki olmasının yanında ayrıca suyu en ekonomik şekilde kullanan bitkilerdendir. Sadece 270 gramlık su tüketimi ile 1 gram kuru madde oluşturabilir. Mısır bitkisinde sulama, verime etki eden çok önemli bir faktördür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cropscience.bayer.com.tr

Mısır tarlayı yorar mı?

Mısır da çok su ve çok besin maddesi istemektedir. Toprak yorgunluğunun belli başlı nedenleri olarak şunlar gösterilebilir. -Besin maddesi noksanlığı ve toprağın belirli bir mikro besin maddesince fakirleşmesi. -Bitkilerin çeşitli zehirli maddeler salgılaması veya ayrışma sonunda zehir etkili maddelerin açığa çıkması.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: osmaniye.tarimorman.gov.tr

Mısır ekimi para kazandırır mı?

Çiftçimiz dekar başına 1.300 kg. üretim yapmışsa 50 Dekarda 65 Ton ürün alıyor, bu durumda hesabına 44 bin ikiyüz Lira geçiyormuş. Çiftçimiz dekarda 1.300 kg.lık üretim yaptığında, 300 kg.'ı çiftçi kar'ı olduğuna göre, çiftçimiz 5-6 kişilik çalışma sonunda 10 bin ikiyüz lira para kazanıyormuş.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ciftcikulubu.net

Mısırın hızlı büyümesi için ne yapmalı?

Güneşli ve sıcak günlerde hızlı büyüme gösterir. 18 derecede hızlı ve düzenli çimlenir. Mısırda uygun büyüme sıcaklığı 20-30 derecedir. 10 derecenin altına düşmemelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isparta.tarimorman.gov.tr

Mısırda yüksek verim almak için ne yapmalı?

Mısırdan yüksek verim alabilmenin bir diğer ipucu da taban gübresi kullanımıdır. Ekim yapılacak toprak verimli bile olsa gübreleme aşamasını es geçmemek gerekir. Taban gübresini, bitkinin kök bölgelerine şeritler halinde vermek en sağlıklı yöntemlerden biri olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: 1000ciftci1000bereket.com

Mısır yetiştirirken nelere dikkat edilmeli?

Mısır bitkisi toprak isteği yönünden seçici bir bitkidir. Mısır taban suyu yüksek ve drenajı kötü topraklardan hoşlanmaz. Mısır yetiştiriciliği için en uygun topraklar sıcak, tınlı organik madde ve bitki besin maddelerince zengin, drenajı, iyi havalanan topraklardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hortiturkey.com

Mısır kaç günde çıkar?

Mısır tohumu toprak sıcaklığı 15 °C olduğu zaman çimlenmeye başlar. Optimum şartlarda çimlenen mısır tohumu 7-10 gün içerisinde toprak yüzeyine çıkar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: biotektohum.com.tr

Mısıra ilk su ne zaman verilir?

Tarla bitkileri içerisinde mısır C4 bitkisi olarak, sudan en fazla kuru madde sağlayan bitkilerin başında gelir. Bu yüzden dolayı, mısır yetiştiriciliğinde suyun önemi çok fazladır. Ekimden itibaren, toprak yapısına göre değişmekle birlikte ilk sulama, bitki 40-50 cm boyunda iken yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lgseeds.com.tr

Mısır tehlikeli mi?

√ Mısır, seyahat açısından tehlike sınıflandırmasında Türkiye ile aynı kategoride yer alıyor. Yani Türkiye'de yaşayıp Mısır'ı tehlikeli bulmak çok da doğru bir yaklaşım sayılmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turistdegilgezgin.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT