Bir de dolabı koyduğunuz yer çok sıcaksa ya da hava akımını engelliyorsa aşırı çalışıp buz yapar. Benzer sorunu yaşamıştım. Buzdolabının yerini değiştirerek çözdüm. Başka problem yoksa çözüm bu olacaktır.
Buzdolabının içine soğuk hava eşit bir şekilde dağılmazsa, arka duvarında karlanma ve buzlanma oluşabilir. Bunu önlemek için, buzdolabının iç duvarlarıyla yiyecekler arasında dört parmak boşluk bırakılmalıdır.
Bazı buzdolabı modellerde sensör, bazı modellerde ise termostat bulunmaktadır. Termostat veya sensör soğutmayı çok geç algılıyorsa buzdolabında buzlanma meydana gelebilir. No frost özelliğine sahip buzdolaplarında ise bu sorun genellikle alt yada üst kapılarının açık kalması nedeniyle meydana gelir.
Sebzelerin nemlenmesi zamanla donmalarına ve çürümelerine neden olur. Bunun için sebzelerinizi kağıt poşet, buzdolabı poşeti veya delikli poşetle saklamaya dikkat edin. Bunun yanı sıra yapraklı sebzelerinizi kağıt havluya sararak da saklayabilirsiniz. Islak olarak saklanan sebzeler nemden dolayı çabuk çürüyecektir.
No frost buzdolabı buzlanma sorunu su kanallarındaki tıkanmalardan meydana gelebilir. Buzdolaplarında su kanalları bulunmaktadır. Buradaki tıkanma buzlanma sorunlarını beraberinde getirir. Ayrıca buzlanma yapmasının bir diğer nedeni, kapağını tam kapatmamanız olabilir.
İlgili 23 soru bulundu
Buzdolabının içine soğuk hava eşit bir şekilde dağılmazsa, arka duvarında karlanma ve buzlanma oluşabilir. Bunu önlemek için, buzdolabının iç duvarlarıyla yiyecekler arasında dört parmak boşluk bırakılmalıdır. Buzdolabı içine sıcak yiyecek koymamalısınız.
Buzdolabındaki buzları çözmek sanıldığı kadar kolay olmasa da bu yöntemler ile kolay bir şekilde üstesinden gelebilirsiniz. Buzdolabınızda buz tutan yere bir miktar sirke dökerek kapağı kapatın ve 5-10 dakika bekledikten sonra yumuşamış buzu spatula yardımı ile temizleyin.
Meyve ve sebzeleri buzdolabının ılık kısmında saklayın
Isı düştükçe, meyve ve sebzelerin aromalarını ve tazeliğini korumak güçleşir. Lezzetlerini biraz daha uzun süre korumalarını istiyorsanız eğer, meyve ve sebzelerinizi, buzdolabında ısının biraz daha yüksek olduğu kısımda depolayın.
Bu durum, büyük olasılıkla yüksek göreceli hava nemliliğinden kaynaklanır fakat ayrıca bunun nedeni, buzdolabının dış yüzey sıcaklığının çiy noktası sıcaklığına çok yakın olması da olabilir.
Buzdolabında sebze ve meyveleri çok iyi saklamak için buzdolabı poşetlerinden yardım alabilirsiniz. Her sebze ve meyve için ayrı saklama kabı kullanmamak, farklı kokuların dolap içine yayılmasına neden oluyor. Kötü koku oluşumuna engel olmak için her birini ayrı kaplarda muhafaza edebilirsiniz.
Buzdolabının her köşesini yiyecekle doldurmak, israf riskini de artırır. Ayrıca, bu buzdolabının havalandırılmalarını kapatmana, dolabın içindeki hava akışını engellemene ve enerji verimliliğini düşürmene sebep olur. Yani bu durum, sadece yiyecekler için değil buzdolabın için de kötüdür.
Buzdolabının ideal çalışma ayarı +4 derece ve -18 derece arasında olmalı. Dolaptan dolaba ve kullanma tercihine göre fark olmasının dışında +2 dereceye göre de bir ayarlama yapılabiliyor.
Buzdolabı ayarı + 4 derece ve - 18 derece arasında bulunması gerekmektedir. Kullanımdan kullanıma fark olmasının yanında artı 2 dereceye göre de ayarlama yapılabilmektedir. Yaz aylarında soğutma derecesinin arttırılması ihtiyacından dolayı +2 ve - 20 aralığında ayar yapılması önerilmektedir.
Buzdolabınızın ön kısmında ya da içinde dijital ekranı varsa soğutucu bölmesi +4, dondurucu bölmesi -18 dereceye ayarlanmalıdır. Ayrıca buzdolabınızın iç arka duvarına yiyecekler çok yakınsa, soğuk hava dağılmayacak ve yiyecekleri donduracaktır.
Buzdolabı fan motorunun buz tutması genelde buzdolabının elektriğinin sürekli gidip gelmesi sonucunda ya da düşük voltaj nedeniyle olabilir. Böyle bir durumda buzdolabı iç fan motorunun pervaneleri buz tutar.
Bu bir arıza değildir, Low frost soğutucular dipfiriz bölümü karlanma ve buzlanma yaparak soğutmaktadır. Kullanım kılavuzunda belirtildiği gibi eritebilirsiniz. Buzdolabım sebzelerimi / yiyeceklerimi donduruyor. Soğutma ayarı dereceli ise -18 ile +4, çevirmeli düğme varsa 2 konumuna getirin.
Kışın buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun cevabı ise 5 ile 8 derece olarak açıklanabilir. Kış aylarında havanın soğuk olması buzdolabı derecesinin yükselmesinin sebeplerindendir. Dijital buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun cevabı da genellikle +4 ve -18 olarak verilir.
Meyve ve sebzelerinizi her zaman tüketeceğiniz zaman yıkayın. Bu sayede buzdolabındaki nemin, ürünleri çürütmesini engellemiş olursunuz. Saklama kabı olarak delikli kapları tercih edebilirsiniz. Meyve ve sebzelerinizi bir arada tutmamaya özen gösterin.
En büyük hata meyve ve sebzeleri market poşetleriyle saklamak En alt rafta ise meyve sebze kısmı olmalıdır. Ancak meyve sebzeler pazar ya da market poşetleriyle buzdolabında tutulmamalıdır. Yapılan en büyük hatalardan biri budur. Besinler mutlaka paketlerinden çıkarılmış olmalıdır.
Domates - Salatalık
Salatalığın da düşük ısılara karşı duyarlı olması sebebiyle domates de olduğu gibi oda sıcaklığında saklanması daha doğru olur. Her ikisinin de diğer sebzelerden ayrı ve hava alabilen bir ortamda muhafaza edilmesi son derece önemlidir.
Derin donduruculardaki buzlanmanın en temel nedeni, havadaki nemin, derin dondurucunun içinde yoğunlaşarak donmasıdır. Havadaki su buharı, derin dondurucunun kapağı açıldığında içine dolar ve önce sıvı hale döner. Ardından donarak buzlanmaya neden olur.
Çukur bir kaba koyacağınız kaynamış suyu buzluğunuza koyup kapağını kapatarak 5-10 dakika bekledikten sonra buzların yumuşadığını fark edeceksiniz. Kaynamış olan suyun sıcaklığı ile buzluk kısmının soğukluğu ısı alışverişine başlayacak ve buzlar ısı kazandıkça yumuşayarak yerlerinden çıkabilecek kıvama geleceklerdir.
Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 Santigrat dereceye, en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri