Sarımsakları kabuklu bir şekilde buzdolabına koymak bir çözüm gibi gelse de bunu asla yapmamalısın çünkü bu şekilde sarımsaklar nemlenir ve çok hızlı bir şekilde bozulur.
SARIMSAK Sarımsak, kuru ve serin ortamlarda 3 ay boyunca kimseye zararı olmadan usul usul bekler. Buzdolabındayken etrafında dolaşan hava antisarımsak etkisi yapar. KAHVE Buzdolabı sayesinde nemlenen kahve çekirdekleri hem lezzetini yitirir hem de kısa sürede bayatlar.
Sap kısımlarından her bir sarımsak dalını birbirine örerek tıpkı görseldeki gibi bir görüntü elde etmelisiniz. Ördüğünüz bu sarımsak demetlerinin filizlenmemesi ve bozulmaması için mutlaka karanlık bir yerde, nemden ve sıcaklıktan uzak serin alanlarda muhafaza etmelisiniz.
Sarımsakları temiz, kuru ve hava almayan bir kavanoz içine doldurun. Ardından kavanozun kapağını sıkıca kapatıp, buzdolabına koyun. Sarımsakların bozulmaması için kavanozun kuru olmasına mutlaka dikkat edin. Hazırladığınız bu yöntem ile sarımsakları buzdolabında 1-2 hafta kadar hiç bozulmadan saklayabilirsiniz.
filizlenmesine neden olabilir. Çiğ sarımsak soyulduktan ve doğrandıktan sonra ne kadar dayanır? Doğranmış sarımsak genellikle buzdolabında 5 ila 7 gün ve derin dondurucuda 10 ila 12 ay boyunca saklanabilir.
İlgili 32 soru bulundu
Tek tek ayırarak saklama yöntemi:
Gerek kabuğunu soyarak gerekse de soymayarak tercih size kalmış, sarımsakları temiz cam bir kavanoz da hava almayacak şekilde buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Buzdolabında saklamayın
Soğan ve sarımsağı buzdolabında saklarsanız zamanla lezzetlerinin yok olmasına ve buzdolabındaki diğer yiyeceklerin kötü kokmasına neden olabilirsiniz. Ayrıca buzdolabında saklanan sarımsakların içleri de boşalacaktır. değişmesine neden olursunuz.
Taze sarımsakları evde saklamanın en kolay yolu kuru ve karanlık bir yerde örgü çantada muhafaza etmekti. İdeal sıcaklık, 15 ila 18 derecedir.
Mutfakta uzun süre durduğunda filizlenen sarımsakları genelikle yenmeyeceği düşüncesiyle çöpe atıyoruz. Ancak filizlenen sarımsak aslında çok daha faydalı. Filizlenen sarımsaklardaki antioksidan miktarı filizlenmemişe göre daha fazladır. Filizlenen sarımsaklar insanlar için oldukça faydalı kimyasallar üretir.
Sarımsakların kabuğunu soyun ve dondurucu poşeti içine ekleyin. Poşet yerine dondurucuya uyumlu saklama kaplarını da kullanarak sarımsakların ömrünü uzatabilirsiniz. Sadece soyma ve paketleme işleminden geçen sarımsaklar, dilediğiniz her an dondurucuda elinizin altında olacak.
Ateş ve tansiyon düşürücü etkisi bulunmaktadır. Akciğer, karaciğer, safra kesesi ve kalp gibi önemli organları güçlendirir. Kandaki kolesterol düzeyini dengede tutmaya yarar.
SERİN YERDE SAKLAYIN
Ancak yine de en serin noktayı belirleyip (pencere ya da balkon yanı, fırından, ocaktan ve diğer ısı kaynaklarından uzak bir dolap) sarımsağınızı ortaya yerleştirebilirsiniz.
Bir baş kabuklu sarımsağı, doğru koşullarda sakladığınızda 6 aya kadar dayanır. Bir diş kabuklu sarımsağın saklama ömrü ise 3 hafta kadardır. Ancak kabuğu soyulmuş sarımsak, hızla bozulmaya başlar. Soyulmuş ancak bütün haldeki sarımsak dişleri, buzdolabında bir hafta kadar dayanır.
Bütün sarımsak başlarını buzdolabından 6 aya kadar saklayın. Taze sarımsak kısmen kurutulur ve doğal cilt katmanları tarafından korunur. Bu nedenle, oda sıcaklığında oldukça uzun süre kalabilir.
Siz de bunun zararlı olacağını düşünerek sarımsağı çöpe atmışsınızdır. Sarımsakların filizlenmesinin nedeninin uzun süre kullanılmamaları ve eskimeleri olduğunu bilirsiniz. Ancak yapılan son araştırmalarla filizlenen sarımsakları çöpe atmanın büyük bir yanlış olduğu kanıtlandı.
Sarımsak küflendiğinde tüketilmemeli. Küflenmiş sarımsak hem yemeğin lezzetini kaçırıyor hem de besin zehirlenmesine yol açıyor.
Birçok hastalıktan koruyan ve şifa olan sarımsak soğan ikilisi uzmanlar tarafından sıkça tüketilmesi öneriliyor.
Sarımsakları kabuklu bir şekilde buzdolabına koymak bir çözüm gibi gelse de bunu asla yapmamalısın çünkü bu şekilde sarımsaklar nemlenir ve çok hızlı bir şekilde bozulur.
Yeşil sarımsak ile yemek pişirilirken, bitkinin birçok kısmı kullanılır. Sapları, yaprakları ve nihayetinde karanfillere ayrılabilen olgunlaşmamış beyaz sarımsak kısmını parçalayarak kullanabilirsiniz.
Sarımsak soğuk hava ile depolanması
Depolanacak sarımsaklar iyice kurumuş olmalıdır. 0 °C sıcaklıkta, %60-65 bağıl nemde 7-8 ay süreyle depolanabilir.
Patates saklama yöntemlerinden biri de buzdolabında saklamaktır. Yalnız burada dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Buzdolabında sadece kısa süreliğine ve kabukları soyulmuş hatta doğranmış patatesler saklanabilir.
Patatesleri karanlık, serin, rutubetsiz ve hava alabilen bir yerde saklayın. Patatesleri doğrudan güneş ışığına maruz kalan nemli alanlarda saklarsanız çok kısa süre içinde hızla tomurcuklanır. Bunu önlemek için onları olabildiğince karanlık, serin, rutubetsiz ve hava alabilen yerlerde saklamalısınız.
Patateslerini her zaman karanlık bir yerde, 20 derecenin altında, güneş ışığı almayan ve kuru bir yerde saklamalısın. Patatesler başka sebze ya da meyvelere temas etmemeli, mümkünse çuval, sepet ya da da kutu içinde saklanmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri