Havasını aldığınız buzdolabı poşetinin ağzını güzelce bağlayın ve buzluğa koyun. Bu şekilde meyveleri 8-12 ay kadar tazeliğini koruyarak buzlukta saklayabilirsiniz. Kullanacağınız zaman buzluktan çıkartıp, reçel, marmelat ya da soslarında kullanabilirsiniz.
Meyveler: Ahududu meyvesi, çilek, yaban mersini, böğürtlen, kuş üzümü, kızılcık gibi meyveler buzlukta muhafaza edilebilir. Bu meyveler ile birlikte; muz, mango, ananas, şeftali, yeşil erik, kırmızı erik ve kiraz gibi sert çekirdekleri olan meyveler de derin dondurucuda muhafaza edilebilir.
Elma, armut gibi doğrandıktan sonra kararan meyveleri aynı diğer meyveler gibi hazırlayın, ama tepsiye dizmeden önce bir kaç kaşık seker atın üzerine. İyice karıştırın ve sonra donması için tepsiye dizin. Yine aynen donduktan sonra poşetlere aktarın ve buzlukta saklayın.
Olgunlaşan kayısıları yıkayın, çekirdeklerini çıkarın ve Koroplast Kilitli Poşetin içine koyun. 12 aya kadar derin dondurucuda sakalayabilirsiniz.
Meyve ve sebzeleri buzdolabının ılık kısmında saklayın
Isı düştükçe, meyve ve sebzelerin aromalarını ve tazeliğini korumak güçleşir. Lezzetlerini biraz daha uzun süre korumalarını istiyorsanız eğer, meyve ve sebzelerinizi, buzdolabında ısının biraz daha yüksek olduğu kısımda depolayın.
İlgili 23 soru bulundu
İpucu: Kullanmadığınız donmuş muz dilimlerini Koroplast Kilitli Poşet'e veya Koroplast Buzdolabı Poşeti'ne koyarak buzlukta saklayabilirsiniz. Poşetlerin üzerine derin dondurucuya giriş tarihlerini yazmayı unutmayın. Muz, derin dondurucuda 6-8 ay saklanabilir.
İlk önce mandalinaların kabuklarını ve zarlarını güzelce soyun. Soyduğunuz mandalinaları bir tepsi içerisinde dondurun. Donduktan sonra derin dondurucu poşetlerine koyup, poşetin havasını aldıktan sonra ağzını sıkaca bağlayın. Derin dondurucuya kaldırın.
Muzların çok yumuşamaya yakın kabuğunu soymadan buzluğa atın. Kabuğu kararır ama tadı bozulmaz. Sonra buzluktan çıkartın, tezgahın üzerinde beş dakika beklesin ve kabuğunu bıçakla soyup içini ezin. İster keklerde, muffin veya muzlu pastalarda kullanın.
Kayısı, nektarin ve şeftali gibi çekirdekli meyvelerin tümü oda sıcaklığında saklanmalıdır, çünkü buzdolabı onları kurutur. Çekirdekli meyveler doğrudan güneş ışığından uzak serin bir yerde tutulmalıdır.
Derin dondurucuda en uzun süre saklanabilenlerden olan şeftali ve elma gibi meyveler 5 ay korunurken, üzüm ve limonun derin dorucuda taze kalma süresi ise en fazla 3 aydır. Narenciye, kiraz, çilek, dut, armut, erik gibi meyveler derin dondurucuda 12 ay saklanabilir.
Şeftalilerin kabuklarını soyunuz. İstediğiniz boyutta dilimleyiniz. Poşetlere koyup, derin dondurucuya koyunuz. Üzerine tarih yazmayı unutmayınız.
Erikleri eliniz ile buzdolabı poşeti içine hafifçe yayın. Ardından bir pipet yardımı ile içinde ki fazla havayı alın. Bu sayede buzdolabında daha az yer kaplayacak ve daha iyi muhafaza olacaktır. Buzdolabı poşetinin havasını aldıktan sonra poşetin ağzını güzelce bağlayıp, buzluğa yerleştirin.
Meyveyi mümkün olduğu kadar uzun süre korumak için, kayısıların bulunduğu poşeti veya kabı buzdolabına koyun. Soğuk, onları çok çabuk bozulmaktan alıkoyacaktır. Kayısıları buzdolabına koymadan önce olgun olduğundan emin olun. Olgunlaşmamış kayısıları buzdolabında saklarsanız olgunlaşmazlar.
Dondurulmuş ürünler yıkanır mı? yıkanmalarına gerek yoktur.
Kirazlar, derin dondurucuda da uzun süre tazeliğini koruyarak muhafaza edilebilmektedir. Derin dondurucuda saklanacak kirazların çekirdeklerinin çıkarılması gerekir. Küçük poşetlere doldurulan kirazlar derin dondurucuda aylarca saklanabilir.
Derin dondurucuda dondurulmuş besinlerde mikroorganizma üremesi durur, çözdürmeden sonra ise üreme hızla yeniden başlar. Bu yüzden çözdürme işlemi çok önemlidir. Dondurulmuş besinler sadece bir kerede çözdürülüp kullanılmalıdır. Çözdürülmüş olan bir besin kesinlikle tekrar dondurulmamalıdır.
Gıdanın kalınlığına bağlı olarak değişse de genellikle 10 saati geçer gıdaların tam olarak çözülmesi. Donmuş gıdanın soğuk suyun içine konarak ve suyun her 30 dakikada bir değiştirilmesi ile gerçekleştirilen çözdürme yöntemidir. Buzdolabında bekletmekten daha kısa sürer.
Çünkü ilk olarak kabuk kısmı ortam sıcaklığından etkilenir. Düşük sıcaklık nedeniyle kabuktaki hücrelerin zarlarının geçirgenliğinde ortaya çıkan değişim enzimlerin etkinliğinde artışa neden olur. Bunun sonucunda kabuğun yapısındaki fenol bileşikleri yükseltgenir ve muzun kabuk kısmı kahverengileşir.
Dut, üzüm, çilek gibi salkımlı meyveleri önce 50 derecelik suda 30 dakika bekletin. Ardından yıkayıp saklayın. Sıcak su, yiyeceklerin üzerindeki mikroorganizmaları öldürürerek meyvelerin daha uzun süre taze kalmasını sağlar.
Bu durum da erkenden çürümeye neden olur. Buzdolabında sebze ve meyveleri çok iyi saklamak için buzdolabı poşetlerinden yardım alabilirsiniz.
➽ Derin dondurucuda parça etleri 6-12 ay, kıymayı 3-4 ay, sakatatları 2-3 ay, tavuk ve hindi etini 3 ay, sucuk ve sosisi 1-2 ay saklayabilirsiniz. ➽ Kullanmak için derin dondurucudan çıkardığınız eti oda sıcaklığında değil, buzdolabının alt raflarında bekletin. Çözünen etin 1-2 günde tüketilmesi gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri