Süzme yoğurdu derin dondurucuda da saklayabilirsiniz. Bunun için süzme yoğurdun içerisine tuz eklemelisiniz. Üzerinde de nemli bir bezle kapatmanız gerekir. Süzme yoğurdu zorunda kalmadıkça buzlukta saklamamanız önerilir.
Yoğurdu dondurarak ömrünü 4-6 ay uzatabilirsiniz. Derin dondurucuya koyarken torbanın ya da saklama kabının üzerinde bir etikete kalıcı bir kalemle dondurduğunuz tarihi yazın. Böylecene zamandır dondurucuda beklediğini anlayabilirsiniz.
Yoğurt Ne Kadar Sürede Bozulur? Ev yapımı yoğurtlar 2-3 gün içerisinde tüketilmeli, bu süreçte kapağı kapatılarak buzdolabında muhafaza edilmelidir. Paketlenmiş hazır yoğurtlar ise açıldıktan sonra 4-5 gün içinde tüketilmelidir. Bu süreden sonra yoğurt besin değerini kaybeder ve bozulmaya başlar.
Yoğurdu derin dondurucuya koymak onun dokusunu tamamen değiştirecektir. Zira buzluktan çıkarılan yoğurda baktığınızda parça parça olduğunu görürsünüz. Eğer yoğurdu yemek istiyorsanız derin dondurucuda değil buzdolabında saklamaya gayret edin.
Yoğurdu dondurmanın sağlık açısından hiçbir zararı yoktur. Hatta dondurmak yoğurdun içindeki sağlıklı kültürlere de zarar vermez. Ancak donup erimiş yoğurt kıvamını kaybeder, pütür pütür bir dokusu olur.
İlgili 15 soru bulundu
Et, tavuk ve deniz ürünleri: Daha evvel dondurulan ve çözülmeyen bir et besininiz varsa mutlaka tekrardan dondurucunun içine koymayın. Bu durumda zehirlenme ihtimaliniz vardır. Pişmiş Makarna: Makarnaları bol bol haşlayıp, başka bir gün hazır olması için dondurucuya koyduysanız hemen bu besini ortadan kaldırın.
Yoğurdu serin yerlerde muhafaza edin. Yoğurt buzdolaplarında muhafaza edilir. Buzdolabında muhafaza edilen yoğurtların ağzını mutlaka sıkıca kapatınız. Eğer yoğurdunuz ekşir ve yenmeyecek kıvama gelirse üzülmeyin.
Ekmeğin üzerine sürülür, üzerine az karabiber, pul biber, kuru nane ve tuz serpiştirilip çayın yanında afiyetle yenebilir. Meze hazırlarken süzme yoğurttan faydalanılabilir. Bu şekilde yapılan mezeler daha güzel olmaktadır. Süzme yoğurtla cacık yapmak nefis bir fikirdir!
Yoğurdunuzu mutlaka ama mutlaka altına tabak ya da kap koyarak yüksek bir yere bağlayın. Ardından tüm suları süzülene kadar süzdürmeye devam edin. Peynir gibi koyu kıvamlı ve şekilli olması için tamamen süzdürdükten sonra üzerine birkaç tane ağırlık koyarak 1-2 saat bekletin.
Ev yapımı yoğurtlar 2-3 gün içerisinde tüketilmelidir. Paketlenmiş yoğurtlar ise 4-5 gün içerisinde tüketilmelidir. Yani süzme yoğurt da diğer süt ürünleri gibi birkaç gün içerisinde tüketilmelidir.
Bunu doğrulayacak şekilde, çeşitli bilimsel araştırmalar sonucunda, son kullanma tarihinden sonra baskın ve fonksiyonel bakterilerin bol miktarda ölmeye başladıkları görülmektedir [4, 5, 6, 7]. Yani varsayımsal son kullanma tarihinden sonra yoğurt yenmeyecek hale gelmez, muhtemelen biraz daha az işlevsel olur.
İçerdiği probiyotikler sayesinde sağlıklı bir sindirim sağlar. İshal, kabızlık, ülseratif kolit gibi birçok bağırsak probleminin yaşanmasını önler. Süzme yoğurt; kalsiyum, fosfat, protein ve potasyum bakımından oldukça zengindir. Hatta diğer yoğurtlara göre iki kat fazla protein bulundurur.
Süzme yoğurt yoğurdun süzülerek suyunun çıkarılması sonucu oluşan yoğurda verilen addır. Yapılan araştırmalara göre süzme yoğurt normal yoğurttan daha sağlıklı ve yararlıdır.
Süzme yoğurt ile normal yoğurdun farkı genelde bilinmiyor. Normal yoğurt suyundan arındırılıp süzme yoğurt elde ediliyor ve süzme yoğurtta normal yoğurdun 2 katı protein bulunuyor ve süzme yoğurt kalsiyum, fosfat, protein ve potasyumdan daha zengin. Kilo vermek isteyenler için süzme yoğurt oldukça idealdir.
Süzme yoğurdun sindirimi kolaydır. Süzme yoğurt diyabet hastaları ve düşük karbonhidratlı diyet yapanlar için tüketilmesi gereken en önemli besinlerden biridir.
Yoğurt, serin ve soğuk ortamda muhafaza edilmelidir. Doğru ortam ve koşullarda muhafaza edilmemesi yoğurdun bozulmasına en büyük etkenlerden birisidir. Bütün süt ürünleri gibi yoğurt da oda sıcaklığında, daha sıcak ortamlarda ve doğrudan ışık alan ortamlarda uzun süre tutulmamalıdır. Aksi takdirde bozulur.
Özellikle yağ oranı az olan sütler geç mayalanır. Böylece istenilen kıvam yakalanamaz ve yoğurt yumuşak hale gelir. Ancak manda ve keçi ile beraber koyun sütlerinde yağ oranı daha yüksektir. O yüzden bu sütlerden gerçekleştirilen yoğurt çok daha sert ve taş gibi olur.
Kepek katmanındaki yağdan dolayı, bu tür pirincin yaklaşık altı aylık raf ömrü vardır. Daha uzun raf ömrü için buzdolabı veya dondurucuda saklanması tavsiye edilmektedir.
Etin hacmi küçüldükçe saklama süresi azalır, aynı zamanda işlem görmüş etlerin saklama süresi de kısalır. Büyük parçalar kıymaya oranla daha uzun süre dayanır. ➽ Derin dondurucuda parça etleri 6-12 ay, kıymayı 3-4 ay, sakatatları 2-3 ay, tavuk ve hindi etini 3 ay, sucuk ve sosisi 1-2 ay saklayabilirsiniz.
Genellikle, malzemeleri buzluktan çıkardıktan sonra yeniden dondurmaktan kaçınılması gerekir. Tazeliklerini korumaları için, yalnızca tüketeceğiniz kadarını eritmeye çalışın. Bunun için özellikle et ürünlerini paketlerken küçük parçalar halinde tek öğünlük hazırlamanız en iyisidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri