Salatalık buzdolabında dış yüzeyi kuru kalacak bir şekilde saklanmalıdır. 5 gün içerisinde tüketemeyeceğinizi düşündüğünüz salatalıkları, kağıt havlu ile sarıp kilitlenebilir buzdolabı poşetlerinde havasını alarak saklayabilirsiniz.
KIŞIN CACIK İÇİN BUZLUKTA SALATALIK SAKLAMAK
Yapımı çok kolay ve kış boyunca bozulmadan duruyor. İşin güzel tarafı dondurulmuş olduğu da çok anlaşılmıyor :) Sizde yapmak isterseniz salatalıkları rendeleyip buz kalıbına doldurun ve buzlukta dondurun. Sonra buzdolabında buz haline gelmesini bekleyin.
Taze fasulye konserveleri, bin bir çeşit domates sosları, köz patlıcanlar ise en leziz kış hazırlıklarındandır. Bamya sevenlere ise bamyanın dondurucuya atılmış hali mutlaka tavsiye edilir. Turşu, tarhana ve erişte ise hemen ilk akla gelen kış hazırlıklarındandır.
İlgili 27 soru bulundu
Etin hacmi küçüldükçe saklama süresi azalır, aynı zamanda işlem görmüş etlerin saklama süresi de kısalır. Büyük parçalar kıymaya oranla daha uzun süre dayanır. ➽ Derin dondurucuda parça etleri 6-12 ay, kıymayı 3-4 ay, sakatatları 2-3 ay, tavuk ve hindi etini 3 ay, sucuk ve sosisi 1-2 ay saklayabilirsiniz.
Maydanozlar 5 dak suyun içinde bekletilir, ardından yıkanır ve süzülmeye bırakılır. Süzülmeye bıraktığımız maydanozları ince ince doğrayıp, buzdolabı poşetine doldurup buzluğa atılır. Lazım oldukça kullana bilirsiniz.
Dondurucuya Kışlık Salatalık (Cacık İçin) Tarifi Nasıl Yapılır? Salatalıkları tamamıyla soyuyoruz. Sonra küçük küçük doğruyoruz ve hepsini bir buzdolabı poşetine koyuyoruz. Ağzını sıkıca bağlayıp, dondurucuya yerleştiriyoruz.
Salatalıkları temize yıkayıp rendeleyin, iyice suyunu sıkarak buzdolabı poşetlerine yemeklik koyun. Kışın buzluyken yoğurda atın cacık hazır. 😄 Sıktığınız suyu buz kalıplarına koyup cildinize sürebilirsiniz. AFİYET OLSUN.
Havuçları şoklama yöntemiyle buzlukta 12 aya kadar muhafaza edebilirsiniz.
-Buzlukta beklemeye en uygun yemek, pilavdır. Pirinç ya da bulgur pilavı arttığında, bir saklama kabına veya bir buzdolabı poşetine konarak, buzluğa kaldırılabilir. Bu şekilde saklanan pilav, çıkarılarak çözüldüğünde, fazla karıştırmadan ısıtılarak servis edilmelidir. Pilavlar, 30 günden önce tüketilmelidir.
Tam taneli pirinç (esmer, kırmızı veya siyah):
Daha uzun raf ömrü için buzdolabı veya dondurucuda saklanması tavsiye edilmektedir.
Pişmiş Makarna: Makarnaları bol bol haşlayıp, başka bir gün hazır olması için dondurucuya koyduysanız hemen bu besini ortadan kaldırın. Pişmiş makarna dondurulduktan sonra zehirleyebiliyor.
Yumuşar, tadını kaybederler: Yeşillikler
Derin dondurucuda bekleyen maydanoz, marul gibi yeşillikler donunda yumuşayacak ve pörsüyecek; aynı zamanda tadını da kaybedecektir. Onları uzun süre taze olarak saklamanın yolu yıkayıp duruladıktan sonra kağıt havluya sararak ya da bir plastik poşet içinde buzdolabında tutmak.
4) Dondurucuya Atarak
Faydalarından biri de sarımsağı muhafaza etmektir. Sarımsak buzlukta nasıl saklanır diyorsanız, başlayalım! Sarımsakların kabuğunu soyun ve dondurucu poşeti içine ekleyin. Poşet yerine dondurucuya uyumlu saklama kaplarını da kullanarak sarımsakların ömrünü uzatabilirsiniz.
Marul ve kıvırcık gibi yapraklı sebzeleri yıkamadan ve baş kısmından ayırmadan buzdolabında saklayınız. Yapraklarının ezilmesini ve solmasını yavaşlatmak için kapalı sert bir kaba koyunuz. Kabın üst kısmına gıda ile teması uygun olan bir kağıt havlu koyarak fazla nemi alabilirsiniz.
Kabuğu çizgi çizgi olacak şekilde soyularak uç kısımları kesilir. Daha sonra küp halinde doğranır ve ya da isteğe bağlı olarak rendelenir. Genellikle rendelenmesi tercih edilir. Sarımsakların kabuğu soyularak küçük parçalar halinde doğranır, içerisine tuz ilave edilerek havanda iyice dövülür.
"hıyarlar minik küpler halinde doğranmalı ve yoğurt kıvamlı olmalıdır" satırını içeren detay gurme listesi. hıyarların kabuğunu soyarsanız yumuşak olurlar ama yerken kırt kırt etmeleri için kabuklu olarak koymalısınız. hıyarı rendelerseniz cacık biraz sulanabilir (koyu kıvamı sevenler için detay, ötekiler kafalarına ...
Yoğurdu dondurarak ömrünü 4-6 ay uzatabilirsiniz. Derin dondurucuya koyarken torbanın ya da saklama kabının üzerinde bir etikete kalıcı bir kalemle dondurduğunuz tarihi yazın. Böylecene zamandır dondurucuda beklediğini anlayabilirsiniz.
Salatalıkları iyice yıkadıktan sonra kabuklarını soyup, küp küp doğruyoruz. Doğradığımız salatalıkları buz dolabı poşetine koyup derin dondurucuya kaldıyoruz.
Pırasayı dondurucuda saklarken bilinmesi gerekenler
Pırasayı haşlayarak saklarsanız 3-4 ay içinde, çiğden saklarsanız 5-6 ay içinde, şoklayarak saklarsanız ise 7-8 ay içinde tüketmeniz gerektiğini unutmamalısınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri