HAZIRLAMA ÖNERİSİ:Fırınınızı 250 °C' ye ayarlayın ve bu ısıya ulaşana kadar bekleyin. Pidenizi ambalajından çıkarıp tercihen tel ızgara veya sıcak tepsi üzerine koyun. Fırının orta rafında 5-6 dakika pişirin.
Poşet içerisinden pidenizi çıkartın ve üzerine içme suyundan gelişi güzel olarak su serpin. Pideniz nemlenip ıslandıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırının içerisindeki tel üzerine pidenizi yerleştirin ve 2-3 dakika fırında ısıtın. Sonrasında pideyi fırından çıkartın.
Pide ekmeğini mikrodalgaya uygun bir tabağa koyup yaklaşık 15 dakika ısıtarak hiç zorlanmadan yeniden ısıtmak mümkündür. Pidenin bitmesini istemiyorsanız ve birkaç dakikanız daha varsa, aşağıdakileri yapabilirsiniz. Pideleri üçgenler halinde kesin. Pideleri nemli bir kağıt havluyla kaplı bir tabağa koyun.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kenarları kızarana dek yaklaşık 12 dakika pişirin. Fırından alır almaz, kenarlarına tereyağı sürün ve daha yumuşak bir pide istiyorsanız üstlerini temiz bir bezle örtün. Eğer çıtır seviyorsanız örtmeyin.
Taş fırın lezzetinde olabilmesi için 200-220 derecede ısıtılmış fırında pişmeye bırakın. Yüksek bir sıcaklıkta önceden ısıtırsanız tam kıvamında pişecektir.
İlgili 35 soru bulundu
Hamuru mayalamaya bırakırken, streç veya nemli bez ile örtün. Bu sayede kurumasını önleyebilirsiniz. Hazır satılan pidelerin şeklinden yapmak için, pidenin ortasını ince kenarlarını ise daha kalın bırakın. Daha yumuşak ve kabuksuz bir hamur istiyorsanız fazla yoğurmaktan kaçının.
Üzerini kapatıp, 15 dakika dinlendirin. Önceden 240-250°C'de ısıtılmış fırında, kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Pidelerin daha yumuşak olması için, fırının içine yanmaz bir kap ile su bırakabilirsiniz.
Yumurta, küçük bir kasede çırpılır ve pidelerin kenarlarına sürülür. Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir.
NOT: Ramazanda pişen pide kokusunun püf noktası bu şifa suyu dediğimiz bulamaç üzerine sürdüğümüzde oluyor arkadaşlar. Pide yumurtalı isterseniz tırnaklayarak yaptığımız işlemi yumurta sarısı sürerek yapabilirsiniz. En önemli püf noktası da un tercihi mutlaka ekmek için un alın pasta, böreklik veya baklavalık değil.
Dilerseniz soğanı, biberi ve domatesi rondodan geçirmek yerine küçük küçük elinizde de doğrayabilirsiniz. Üzerine ince kıydığınız maydanozu ekleyip, salçamızı, yağımızı baharatlarımızı ekleyip bir güzel harmanlayalım. Pidemizin içi hazır.
Kıymayı yakın bir zamanda kullanmayı düşünüyorsanız aldığınız andan itibaren buzdolabına kaldırabilirsiniz ancak buzdolabında en fazla 2 gün bekletebileceğinizi unutmamalısınız.
Ziyan olmuyolar. Öncelikle suyunuzu kaynatın tencereye alın tencerenin üzerine metal süzgeci yerleştirin. Ekmekleri süzgecin içine dizin tencerenin kapağını üzerlerine kapatın. İki dk sonra ekmeklerimiz yumuşacık.
Gözleme, bazlama, pide gibi hamur işlerinizi de pişmiş şekilde dolapta saklama şansına sahipsiniz. Etli olmayan hamur işlerinizi buzdolabı poşetine aktarın. Tüketmek istediğinizde çıkarıp oda sıcaklığında bir süre dinlendirdikten sonra ister fırında isterseniz de tavada yeniden ısıtarak afiyetle tüketin.
Eğer fırında lahmacunları ısıtmak istiyorsanız öncelikle fırınınızın sıcaklığını 200 dereceye getirmeniz gerekiyor. Daha sonra fırın tepsisine lahmacunları yayıyorsunuz. Burada dikkat etmeniz gereken nokta lahmacunların iç harcının yukarı geliyor olması.
Hamurun tavaya yapıştığını anladıktan sonra hamuru tencereye çevirip hamur tencerede kalacak şekilde ve kenarları tencereye değmeyecek şekilde kapatalım. Ocağın büyük gözünde orta ateşte yaklaşık 15-20 dakikada pide pişip kızarıyor ama siz yine de kontrollü bir şekilde pişirin.
Hazırladığınız pideleri 200 dereceli fırında 15 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.
Hatta bazen 'o talaş 'mı diye soranlar da olur. ) Kısaca izah edeyim: Pidenin altına serdiğimiz buğday kepeğidir. Hamurun altına serilme nedeni ise pide hamurunun diğer ekmek hamuruna göre daha sulu(cıvık) bir hamur olmasından dolayı fırına atılırken hem küreğe hem de fırın tabanına yapışmasını önlemektir.
Karabiber, kırmızı biber, tuz.
HAZIRLAMA ÖNERİSİ:Fırınınızı 250 °C' ye ayarlayın ve bu ısıya ulaşana kadar bekleyin. Pidenizi ambalajından çıkarıp tercihen tel ızgara veya sıcak tepsi üzerine koyun. Fırının orta rafında 5-6 dakika pişirin.Tercihe göre pişirmeden önce tereyağı ve yumurta ilave edebilirsiniz.
Yağlı kağıt serilmiş tepsinin üzerine konulur. Diğer bezelerde aynı şekilde yapılıp tepsiye dizilir ve açık hamur yerlerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında kızarana kadar pişirilir. (eğer üstüne kaşar kullanırsanız, pideler fırından çıkmadan 10 dakika önce üzerlerine serpilir).
Fırından çıkararak, üzerine yani tam orta yerine her birine birer adet yumurtaları kırın. Tekrar fırına koyarak, 5 dakika daha pişirin. Fırından çıkardığınız pidelerin kenarlarına, fırça yardımıyla tereyağını eritip sıvı yağ ile beraber sürün. Dilimleyip, sıcak servis yapın.
Pidelerinizi oda sıcaklığında ılıttıktan sonra buzdolabı poşetlerinin içerisine koyarak buzlukta saklayabilirsiniz. Buzlukta sakladığınız pideleri tüketmek istediğinizde mutlaka buzluktan çıkarıp oda sıcaklığında biraz dinlendirdikten sonra fırına verip ısıtırak tüketin.
Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin; 1 su bardağı ılık süt. 1 su bardağı ılık su. Yarım su bardağı sıvı yağ
Pide hamurunun erimemesi için, tarife harcı hazırlayarak başlayın. İsteğe göre dereotu, fesleğen, sarı biber ve roka ile malzemeleri çoğaltabilirsiniz. Soğan, domates ve sivri biberi hafif iri kalacak şekilde robottan geçirip, derin bir kaba alın. İçine salça, ince kıyılmış maydanoz, sıvıyağ ve baharatları ilave edin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri