Kabartma tozu, derin dondurucu ve/veya buzdolabı içerisinde ortaya çıkan kokuyu gideriyor. Tabak ve/veya kap içerisine alınan kabartma tozunun dondurucu içerisinde bekletilmesi koku sorununu ortadan kaldırıyor. Karbonat, vanilya, çay, süt, elma sirkesi, gazete, pirinç ve kahve de koku sorununa karşı kullanılabiliyor.
Bu kokunun nedeni nedir? -20 derecede biyolojik tepkimeler son derece yavaş değil mi? Et, balık gibi gıdalar ile sebze ve meyvelerin yanlış saklanması; bakteri, küf, mantar gibi organizmaların artmasına neden olur ve koku oluşumu için uygun ortamı hazırlar.
Dolabınızın içini iyice temizledikten sonra her rafına bir miktar vanilya koyarak dolabınızı çalıştırmak da erimiş et kokusu giderme konusunda etkili olabilir. Ne kadar bol koyarsanız sinen kokunun gitme ihtimali o kadar yüksek olur. Tavsiye edebileceğimiz yöntemlerden biri de mangal kömürü koyup dolabı çalıştırmaktır.
Sirke kokusu burna çok çekici gelmiyor olsa bile, kısa süre içerisinde istenmeyen tüm kokularla birlikte evinizden uzaklaşacak. Limon suyu: Limon suyu da kokularla savaşan doğal çözümlerden biri. Bir kaşık limon suyunu bir bardak suya ekleyip koku kaynağının üzerine sıkarak ortadan kaldırabilirsiniz.
2) Kahve. Şöyle bir Türk kahvesi içeyim de kendime geleyim dediğinizde, bir iki kaşık kahveyi buzdolabındaki kokuları gidermek için de ayırabilirsiniz. Her kata ufak bir tabak içinde kahve koyarsanız buzdolabı kokusu gidermek daha kolay olacaktır.
İlgili 27 soru bulundu
Derin dondurucunuzun içindeki tüm malzemeleri dışarı çıkardıktan sonra bir miktar elma sirkesi karıştırdığınız su ile silerek hem oluşan bakterilerden hem de kokudan kurtulabilirsiniz. Elma sirkesi uçucu bir madde olduğu için sonradan kendine has kokusu derin dondurucuda kalmayacaktır.
Bir tencereye veya tavaya su koyup kaynatabilirsiniz. Ardından içine portakal, muz ya da elma kabuğu koyabilirsiniz. Eğer varsa evinizde lavanta gibi hoş kokan bitkiler de olabilir. Hazırladığınız bu karışımı evin içinde gezdirirseniz evinizdeki kötü kokunun gittiğini ve ferah bir koku olduğunu göreceksiniz.
SİRKE VE LİMONLU SU KAYNATIN:
Etkili yöntemlerden biri de sirke ve limonlu su kaynatmak. Yemekten sonra sinmiş olan kokuyu yok etmekiçin bir cezveye 1 bardak su, bir miktar elma sirkesi ve bir adet limonu sıkarak kısık ateşte kaynatın. Bu yöntem ile eve sinmiş kokular tamamen yok olacaktır.
Evinize girerken her zaman kötü bir koku fark ediyorsanız, belki de duvarları ve tavanları temizlemelisiniz. Bir sprey şişesine beyaz sirke ve ılık su koyun. Bu karışımı duvarlara püskürtün ve silin. Karışım, hem duvarları temizler hem de kötü kokuları giderir.
Kurban etini pişirirken tencerenin içerisine yarım çay kaşığı tarçın ve bir adet defne yaprağı koyun. Bu kokuyu dağıtmaya yardımcı olacaktır. Ette belirgin bir defne ve tarçın tadı olmayacaktır.
- Taze et, kırmızı ve parlak bir görünüme sahiptir. Eğer et bekletildikten sonra rengi mora dönmeye başlamış ise, bu etin bayatlamaya başladığına işarettir. Et üzerinde yeşil veya siyah noktalar belirdiyse, bu durum etin tamamen bozulduğunu gösterir. Bu durumda mutlaka eti çöpe atınız.
Eğer etten ekşi ve pis bir koku geliyorsa bozuk demektir. Bozulmuş etten çok keskin ve farklı bir koku gelir. Etten kötü kokular geliyorsa ve özellikle de son tüketim tarihi geçmişse çöpe at.
bir çay tabagina yarim paket vanilya koyup 3-4 saat beklemek. koku yapan yiyeceklerden arındırıp, saklama kaplarında muhafaza etmek ve temizlemek.
Küçük bir kasenin içine toz Türk kahvesi koyun ve bir kaşık pirinci ekleyin. Bu karışımı bir gece dolabınızda bekletin. Sabaha kadar kokulardan kurtulmuş olacaksınız. Toz Türk kahvesi yerine kahve çekirdeklerini de küçük bir kaseye koyarak buzdolabınıza yerleştirebilirsiniz.
Dondurucuda oluşan kokuyu gidermek için kahve ve pirinçten faydalanabilirsiniz. Bir kasenin içine biraz kahve ve bir miktar pirinç koyun. Hazırladığınız karışımı bir gece derin dondurucuda bekletin. Kokunun yok olduğunu göreceksiniz.
Hem beyazlatıcı hem de koku giderici özelliği olan karbonatı birçok yerde kullanmak mümkün. Limon ile karıştırıldığında ekstra bir temizlik gücüne sahip olan karbonat, lavabo ve tuvaletlerde oluşabilecek kötü kokulardan korunmanın bir yöntemidir.
Bir su bardağının içerisine bir paket kabartma tozunu dökün ve elma sirkesini yavaş yavaş hamur kabartma tozunun üzerine ekleyin. Bu karışımı sigara kokan odaya koyun ve karışımın buharlaşmasını bekleyin. Birkaç gün sonra karışım tamamen buharlaşacak ve odanızdaki sigara kokusu yok olacaktır.
Evin tüm güzelliğine gölge düşüren tuvalet kokusundan kurtulmak için klozet ve lavaboların içine yarım bardak karbonat ve limon suyu dökebilirsiniz. Beyaz sirke de kötü koku oluşumunu gideren bir başka pratik çözüm olarak kullanılabilir.
En sık kullanılan temizleme yöntemlerinden birini beyaz sirke ve su karışımı oluşturuyor. Bu karışımı tuvaletinize döktükten sonra kokunun büyük ölçüde azaldığını fark edeceksiniz. Karbonat ve limon suyu karışımı da tuvaletteki istenmeyen kokuların giderilmesinde oldukça etkili.
Kokunun kalıcı olmasını istiyorsanız bir yemek kaşığı etil alkol mutlaka kullanın. Öte yandan paylaşacağımız bu koku karışımı yapılan araştırmalarda sinir ve solunum sistemine fayda sağlar. İçeriğinde nane, sandal ağacı, yasemin ve lavanta yağı olan bu karışıma bir de anason ekleyin.
Buzdolabı temizliğinde karbonatlı su ya da sirkeli su kullandıktan sonra, buzdolabını kurumaya bırakın. Eğer nemli şekilde buzdolabını çalıştırmaya başlarsanız, daha sonra koku oluşumu olabilir. Buzdolabının her zaman hijyenik kalması için yiyeceklerinizin ağzını kapalı tutmaya özen gösterin.
Buzdolabının içi için; Küçük bir kovanın yarısına su doldurun. Üzerine 2 yemek kaşığı karbonat veya 4 yemek kaşığı sirke koyun ve karıştırın. Bu karışımı süngerle kullanabilir, buzdolabının içini temizleyebilirsiniz.
Koku oluşumunu önlemek için yapmanız gerekenlerden biri de buzdolabınızda günlük yiyeceklerin saklandığı bölme olan soğutucu bölmesinin tavanında yer alan koku filtresini temizlemektir. Filtrenin yer aldığı ızgara şeklindeki kutuyu açtığınızda karşınıza kömür benzeri bir malzeme çıkar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri